Dayak yemiş gibi uyananlara alternatif çözümler! Kronik yorgunluğa ne iyi gelir?

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 27.11.2023 - 13:02, Güncelleme: 27.11.2023 - 13:02
 

Dayak yemiş gibi uyananlara alternatif çözümler! Kronik yorgunluğa ne iyi gelir?

Kronik yorgunluğun altında birçok farklı neden yatabilir. Susuzluk, vitamin eksikliği, stres... Peki kronik yorgunluğun çözümleri neler? İşte detaylar...
Yorgunluk kişilerde dinlenmelerine rağmen geçmeyebiliyor. Sürekli yorgun hissedeneler ne yapmalı? KRONİK YORGUNLUK SENDROMUNUN TEDAVİSİ NASILDIR? Kronik yorgunluk hastalığında amaç hastalık semptomlarını iyileştirmektir. Bu hastalığın tedavisinde tümüyle kişiye özel olarak belirlenen programlar ile düzenli şekilde hastalara psikolojik destek verilmesi büyük önem taşır. Kişinin yaşam şekli, beslenme terapileri tedavinin bir parçası olarak belirlenir. Kişinin çalışma ve dinlenme aralıkları doğru ayarlanmalıdır. Çalışma ortamının koşulları iyileştirilmelidir. Vücudun su ihtiyacı iyi bir şekilde giderilmelidir. Susuz kalan bünye zayıf ve yorgun düşer. Günde 8-10 bardak su içmeye özen gösterilmelidir. Düzenli egzersiz yapılması metabolizmanın hızlanması açısından çok önemlidir. Her gün yapılacak 30 dakikalık yürüyüşler kemik sağlığına da iyi gelecektir. Dengeli ve yeterli beslenme alışkanlığı kazanmış olmak sağlıklı bir bağışıklık sistemi için önemlidir. Öğünleri atlamadan az ve sık yemek, rafine edilmiş tahıllar yerine çavdarlı ve yulaflı besinleri tüketmek yorgunluktan kurtulmak için ilk yapılması gerekenler arasındadır. Kızatılmış yiyeceklerden uzak durmak, yağlı besinleri tüketmemek kendinize yapacağınız en büyük iyiliklerden olacaktır.
Kronik yorgunluğun altında birçok farklı neden yatabilir. Susuzluk, vitamin eksikliği, stres... Peki kronik yorgunluğun çözümleri neler? İşte detaylar...

Yorgunluk kişilerde dinlenmeleri ne rağmen geçmeyebiliyor. Sürekli yorgun hissedeneler ne yapmalı?

KRONİK YORGUNLUK SENDROMUNUN TEDAVİSİ NASILDIR?

Kronik yorgunluk hastalığında amaç hastalık semptomlarını iyileştirmektir. Bu hastalığın tedavisinde tümüyle kişiye özel olarak belirlenen programlar ile düzenli şekilde hastalara psikolojik destek verilmesi büyük önem taşır. Kişinin yaşam şekli, beslenme terapileri tedavinin bir parçası olarak belirlenir.

Kişinin çalışma ve dinlenme aralıkları doğru ayarlanmalıdır. Çalışma ortamının koşulları iyileştirilmelidir.

Vücudun su ihtiyacı iyi bir şekilde giderilmelidir. Susuz kalan bünye zayıf ve yorgun düşer. Günde 8-10 bardak su içmeye özen gösterilmelidir.


Düzenli egzersiz yapılması metabolizmanın hızlanması açısından çok önemlidir. Her gün yapılacak 30 dakikalık yürüyüşler kemik sağlığına da iyi gelecektir.

Dengeli ve yeterli beslenme alışkanlığı kazanmış olmak sağlıklı bir bağışıklık sistemi için önemlidir.


Öğünleri atlamadan az ve sık yemek, rafi ne edilmiş tahıllar yeri ne çavdarlı ve yulaflı besinleri tüketmek yorgunluktan kurtulmak için ilk yapılması gerekenler arasındadır.

Kızatılmış yiyeceklerden uzak durmak, yağlı besinleri tüketmemek kendinize yapacağınız en büyük iyiliklerden olacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.