Çocuklarına çeyiz için başladı 10 yıldır terzilik yapıyor

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 06.08.2023 - 11:24, Güncelleme: 06.08.2023 - 11:28
 

Çocuklarına çeyiz için başladı 10 yıldır terzilik yapıyor

Düzce’de çocuklarının çeyizlerini dikmek için Halk Eğitim Merkezi kurslarına başlayan Ümran Usta, 10 yıldır terzilik yaparak hazır giyime meydan okuyor. Pazar tezgahlarına şalvar, etek dikerek mesleğe başlayan Usta, makinesiyle diktiği giysilerle hazır giyim ürünleriyle mücadele ediyor.
  Düzce’de Halk Eğitim Merkezinde açılan dikiş nakış kurslarına çocuklarının çeyizini hazırlamak için başlayan Ümran Usta, daha sonra dikiş dikmeye de başladı. Daha sonra terziliği severek Pazar tezgahları için şalvar, etek diken Usta, 10 yılın sonunda ise kendi dükkanını açarak hazır giyim markalarıyla mücadeleye girişti. Ümran Usta, hazır giyim mağazalarının çoğaldığı bir dönemde terzilik mesleğine giriş hikayesini anlatarak, şunları söyledi; “10 Yıldır terzilik yapıyorum. Mesleğe ise devletin açtığı Halk Eğitim Merkezi kursları vardı. Terzi olmak için değil de amacım aslında çocuklarıma çeyizliklerini hazırlamaktı. Ama kursta nakışın yanı sıra yanı sıra dikişte dikmemiz gerekiyordu. Hem bir etek bir pijamayla bir şaldı dikerken benim ufkum genişledi. Arkadaşlar, komşular, etraftan daha fazla giysi istemeye başladılar. Daha geniş bir kitleye ulaştım. Evimin üst katında birkaç Pazar tezgahına şalvar, etek dikiyordum. Böylelikle başladı.”   “İnsanın bildiği değil bilmediği şey zordur”   Dikiş dikmekten keyif aldığını belirten Ümran Usta, “Dikiş dikmek aslında çok zevkli. Bildiğimiz her şey zevkli ve kolaydır. Bilmediğiniz şeyler zordur ve zeck alamazsınız. Tabii ki benim de bilmediğim şeyler vardı ama genelde bildiğim şey olduğu için değişik bir şey çıktığında karşıdakinin memnun ettiğinde çok mutlu oluyorsunuz” dedi.   Hazır giyime inat makinesiyle dikmeye devam ediyor   Ümran Usta, hazır giyim markalarının ve mağazalarının yaygınlaştığı bir dönemde makinesiyle gelen müşterilerinin isteklerine göre ürünler dikmeye devam ediyor. Usta, terziliğin günümüzde sadece paça kısaltan, bol gelen giysileri daraltan bir meslek olarak görüldüğünü belirterek, şöyle konuştu; “ Aslında daha çok terziler giysi daraltır ya da paça kısaltır konumuna geldik ama terzinin işçiliğini beğenip tercih eden de de çok fazla insan var. Çünkü hazır giyimde beden olmayabiliyor, boyda sıkıntı olabiliyor. Daha çok terziye de o zaman insanlar gidiyorlar. Ne istediğine bağlı. İnsanlar mağazaya gider ürünleri beğenmez, bedeni olmaz ya da boyda sıkıntı yaşar o zaman bize gelir. Memnun da kalır.”   Yanında çalışacak insan bulmakta zorlandığını belirten Ümran Usta, ancak gençlerin masa başı iş aramasına rağmen terzilik yapmak isteyenlerinde olduğunu da dile getirdi.
Düzce’de çocuklarının çeyizlerini dikmek için Halk Eğitim Merkezi kurslarına başlayan Ümran Usta, 10 yıldır terzilik yaparak hazır giyime meydan okuyor. Pazar tezgahlarına şalvar, etek dikerek mesleğe başlayan Usta, makinesiyle diktiği giysilerle hazır giyim ürünleriyle mücadele ediyor.

  Düzce’de Halk Eğitim Merkezinde açılan dikiş nakış kurslarına çocuklarının çeyizini hazırlamak için başlayan Ümran Usta, daha sonra dikiş dikmeye de başladı. Daha sonra terziliği severek Pazar tezgahları için şalvar, etek diken Usta, 10 yılın sonunda ise kendi dükkanını açarak hazır giyim markalarıyla mücadeleye girişti.

Ümran Usta, hazır giyim mağazalarının çoğaldığı bir dönemde terzilik mesleğine giriş hikayesini anlatarak, şunları söyledi; “10 Yıldır terzilik yapıyorum. Mesleğe ise devletin açtığı Halk Eğitim Merkezi kursları vardı. Terzi olmak için değil de amacım aslında çocuklarıma çeyizliklerini hazırlamaktı. Ama kursta nakışın yanı sıra yanı sıra dikişte dikmemiz gerekiyordu. Hem bir etek bir pijamayla bir şaldı dikerken benim ufkum genişledi. Arkadaşlar, komşular, etraftan daha fazla giysi istemeye başladılar. Daha geniş bir kitleye ulaştım. Evimin üst katında birkaç Pazar tezgahına şalvar, etek dikiyordum. Böylelikle başladı.”

  “İnsanın bildiği değil bilmediği şey zordur”

  Dikiş dikmekten keyif aldığını belirten Ümran Usta, “Dikiş dikmek aslında çok zevkli. Bildiğimiz her şey zevkli ve kolaydır. Bilmediğiniz şeyler zordur ve zeck alamazsınız. Tabii ki benim de bilmediğim şeyler vardı ama genelde bildiğim şey olduğu için değişik bir şey çıktığında karşıdakinin memnun ettiğinde çok mutlu oluyorsunuz” dedi.

  Hazır giyime inat makinesiyle dikmeye devam ediyor

  Ümran Usta, hazır giyim markalarının ve mağazalarının yaygınlaştığı bir dönemde makinesiyle gelen müşterilerinin isteklerine göre ürünler dikmeye devam ediyor. Usta, terziliğin günümüzde sadece paça kısaltan, bol gelen giysileri daraltan bir meslek olarak görüldüğünü belirterek, şöyle konuştu; “

Aslında daha çok terziler giysi daraltır ya da paça kısaltır konumuna geldik ama terzinin işçiliğini beğenip tercih eden de de çok fazla insan var. Çünkü hazır giyimde beden olmayabiliyor, boyda sıkıntı olabiliyor. Daha çok terziye de o zaman insanlar gidiyorlar. Ne istediğine bağlı. İnsanlar mağazaya gider ürünleri beğenmez, bedeni olmaz ya da boyda sıkıntı yaşar o zaman bize gelir. Memnun da kalır.”

  Yanında çalışacak insan bulmakta zorlandığını belirten Ümran Usta, ancak gençlerin masa başı iş aramasına rağmen terzilik yapmak isteyenlerinde olduğunu da dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hotiç
(07.08.2023 13:59 - #307)
Merhba terzinin mekanı nerede acaba bilgi verirmisiniz lütfen
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.