Çocukların tehlike ile imtihanı

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 03.07.2023 - 14:20, Güncelleme: 03.07.2023 - 14:22
 

Çocukların tehlike ile imtihanı

Okulların tatile girmesiyle birlikte birçok okul kapısına kilit vurdu.
Özellikle merkezdeki okullarda bahçe kapılarının kilitli olması nedeniyle çocuklar oyun oynamak için tehlikeli çitleri aşmak zorunda kalıyor. Okulların 16 Haziran’da kapanmasıyla birlikte okulların kapısına da kilit vuruldu. Bahçe kapılarından kilitlenen okullara girişler de yasaklandı. Ancak mahalle aralarında olan ve çocukların tek oyun alanı olan okul bahçelerinin kilitlenmesi çocuklar için engel oluşturmuyor. Okul bahçesindeki basketbol potalarını, boş alanları veya voleybol sahasını kullanmak isteyen çocuklar okulların bahçe duvarı üzerindeki tehlikeli çitleri aşmak zorunda kalıyor. Bu durum ise çocuklar için tehlike çanları çalıyor.Okul bahçesinde oyun oynamak isteyen çocuklar zaten yüksek olan okul bahçe duvarlarının üzerine çekilen dikenli teller, uçları sivri demirleri aşmak zorunda kalıyor. Ancak, olası düşmelerde meydana gelecek olumsuzluklara karşı nasıl bir tedbir alındığı ise merak ediliyor.Veliler; “Okullar tatile girdi. Çocuklarımız oyun oynayacak alan bulamıyor. Okul bahçeleri neden kilitlenir. Çocuklarımız o boş alanda tehlikelerden uzak oyunlarını oynasalar, maçlarını yapsalar, basketbol, voleybollarını oynasalar hem kötü ortamlardan uzaklaşsalar hem de boş vakitlerini spor yaparak geçirseler kötü mü olur. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.
Okulların tatile girmesiyle birlikte birçok okul kapısına kilit vurdu.

Özellikle merkezdeki okullarda bahçe kapılarının kilitli olması nedeniyle çocuklar oyun oynamak için tehlikeli çitleri aşmak zorunda kalıyor. Okulların 16 Haziran’da kapanmasıyla birlikte okulların kapısına da kilit vuruldu. Bahçe kapılarından kilitlenen okullara girişler de yasaklandı. Ancak mahalle aralarında olan ve çocukların tek oyun alanı olan okul bahçelerinin kilitlenmesi çocuklar için engel oluşturmuyor.

Okul bahçesindeki basketbol potalarını, boş alanları veya voleybol sahasını kullanmak isteyen çocuklar okulların bahçe duvarı üzerindeki tehlikeli çitleri aşmak zorunda kalıyor. Bu durum ise çocuklar için tehlike çanları çalıyor.Okul bahçesinde oyun oynamak isteyen çocuklar zaten yüksek olan okul bahçe duvarlarının üzerine çekilen dikenli teller, uçları sivri demirleri aşmak zorunda kalıyor.

Ancak, olası düşmelerde meydana gelecek olumsuzluklara karşı nasıl bir tedbir alındığı ise merak ediliyor.Veliler; “Okullar tat ile girdi. Çocuklarımız oyun oynayacak alan bulamıyor. Okul bahçeleri neden kilitlenir. Çocuklarımız o boş alanda tehlikelerden uzak oyunlarını oynasalar, maçlarını yapsalar, basketbol, voleybollarını oynasalar hem kötü ortamlardan uzaklaşsalar hem de boş vakitlerini spor yaparak geçirseler kötü mü olur. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Düzce HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.