Çatlayan yumurtalara bir tutamlık çözüm! Kabuklar taş gibi sertleşiyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 06.02.2024 - 15:13, Güncelleme: 06.02.2024 - 15:13
 

Çatlayan yumurtalara bir tutamlık çözüm! Kabuklar taş gibi sertleşiyor

Haşlanmış yumurta özellikle kahvaltıların gözdesi. Yumurtanın pişme sırasında çatlaması ise son derece can sıkıcı olabilir. Peki kabuğu asla kırılmayan yumurta nasıl pişirilir?
Yumurta son derece besleyici bir besin kaynağı. Yumurta haşlanırken kabuğu çatlayabilir. Peki kabuğu sertleştiren uygulamalar neler? İşte detaylar... YUMURTANIN ÇATLAMADAN PİŞMESİ İÇİN NE YAPILABİLİR? Sağlıklı bir besin kaynağı olan haşlanmış yumurtanın hazırlanması, basit görünse de içerisinde gizli olan incelikler gerektiriyor. Ancak, yumurtanın içinde pişip pişmediğini kontrol etmek ve çatlamamasını sağlamak, biraz tecrübe gerektiriyor. Basit ama etkili bir yöntemle, yumurta haşlarken çatlamayı engellemek ve mükemmel kıvamda bir yumurta elde etmek daha kolay hale geliyor. Çatlamasına neden olan büyük hata: Yumurta haşlarken hemen herkesin yaptığı bir hata yumurtanın çatlamasına yol açıyor. Yumurtanın haşlanması esnasında çatlamasına ve düzgün pişmesinin engellenmesine neden olan bu hatayı öğrenerek asla çatlamayan ve istediğiniz kıvamda pişen yumurtalar elde edebilirsiniz. Soğuktan sıcağa direkt almak Yumurta haşlarken yapılan yaygın hatalar arasında yumurtanın dolaptan çıkarılarak direkt olarak haşlanması geliyor. Yumurta bir anda soğuktan sıcağa alındığı için bu durum çatlama olasılığının atmasına yol açıyor. Yumurta haşlarken öncelikle dolaptan çıkardığınız yumurtaları birkaç dakika oda sıcaklığına bekletmek ve soğukluğunu almak pişme esnasında çatlamasını önleyecektir. Yumurtanın bir anda soğuktan sıcağa alınması deforme olmasına neden oluyor ve bu sebeple kabuğu çok daha kolay bir şekilde çatlıyor. Birkaç damla limon bir çay kaşığı karbonat Ayrıca yumurta haşlarken haşlama suyuna birkaç damla limon sıkabilirsiniz ya da 1 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Bu iki yöntemin her biri yumurta kabuğunun yumuşamasına yardımcı olarak haşlandıktan sonra yumurtanın tek seferde soyulmasını sağlayacaktır.
Haşlanmış yumurta özellikle kahvaltıların gözdesi. Yumurtanın pişme sırasında çatlaması ise son derece can sıkıcı olabilir. Peki kabuğu asla kırılmayan yumurta nasıl pişirilir?

Yumurta son derece besleyici bir besin kaynağı. Yumurta haşlanırken kabuğu çatlayabilir. Peki kabuğu sertleştiren uygulamalar neler? İşte detaylar...

YUMURTANIN ÇATLAMADAN PİŞMESİ İÇİN NE YAPILABİLİR?

Sağlıklı bir besin kaynağı olan haşlanmış yumurtanın hazırlanması, basit görünse de içerisinde gizli olan incelikler gerektiriyor.

Ancak, yumurtanın içinde pişip pişmediğini kontrol etmek ve çatlamamasını sağlamak, biraz tecrübe gerektiriyor.

Basit ama etkili bir yöntemle, yumurta haşlarken çatlamayı engellemek ve mükemmel kıvamda bir yumurta elde etmek daha kolay hale geliyor.

Çatlamasına neden olan büyük hata: Yumurta haşlarken hemen herkesin yaptığı bir hata yumurtanın çatlamasına yol açıyor.

Yumurtanın haşlanması esnasında çatlamasına ve düzgün pişmesinin engellenmesine neden olan bu hatayı öğrenerek asla çatlamayan ve istediğiniz kıvamda pişen yumurtalar elde edebilirsiniz.

Soğuktan sıcağa direkt almak

Yumurta haşlarken yapılan yaygın hatalar arasında yumurtanın dolaptan çıkarılarak direkt olarak haşlanması geliyor. Yumurta bir anda soğuktan sıcağa alındığı için bu durum çatlama olasılığının atmasına yol açıyor.

Yumurta haşlarken öncelikle dolaptan çıkardığınız yumurtaları birkaç dakika oda sıcaklığına bekletmek ve soğukluğunu almak pişme esnasında çatlamasını önleyecektir. Yumurtanın bir anda soğuktan sıcağa alınması deforme olmasına neden oluyor ve bu sebeple kabuğu çok daha kolay bir şekilde çatlıyor.

Birkaç damla limon bir çay kaşığı karbonat

Ayrıca yumurta haşlarken haşlama suyuna birkaç damla limon sıkabilirsiniz ya da 1 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.

Bu iki yöntemin her biri yumurta kabuğunun yumuşamasına yardımcı olarak haşlandıktan sonra yumurtanın tek seferde soyulmasını sağlayacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.