BM'ye acilen harekete geçmeye çağrısı Gazze'de 700 bin kişi ölümle karşı karşıya

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 02.03.2024 - 13:28, Güncelleme: 02.03.2024 - 13:28
 

BM'ye acilen harekete geçmeye çağrısı Gazze'de 700 bin kişi ölümle karşı karşıya

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, soykırımcı İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki 700 bin kişiyi aç bırakarak soykırım suçu işlediğini açıkladı.
İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar 148 gündür aralıksız devam ediyor. Gazze Şeridi'nin kuzeyinde binlerce çocuk, hamile kadın ve yaşlının, açlık ve susuzluk nedeniyle "ölümle karşı karşıya" olduğu uyarısında bulunuldu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki 700 bin kişiyi hedef alarak ve aç bırakarak "soykırım suçu" işlediğini vurguladı. "Gazze'nin kuzeyinde binlerce çocuk, hamile kadın ve yaşlı, susuzluk ve yetersiz beslenme nedeniyle ölümle karşı karşıya." ifadesini kullanan Kudra, Birleşmiş Milletleri (BM), Gazze'nin kuzeyinde "insani felaket" yaşanmaması için acilen harekete geçmeye çağırdı. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra dün yaptığı açıklamada da Gazze'nin kuzeyinde sağlık hizmetlerinin durmasının, 700 bin kişinin idama mahkum edilmesi anlamına geldiğini belirtmişti. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar: 06:22 İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskında 16 yaşındaki Filistinli hayatını kaybetti. 05:59 Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, uluslararası hukukun Gazze'deki katliamı ve soykırımı durdurma konusunda yetersiz kaldığını belirterek, "Her gün işlenen bu katliam karşısında uluslararası hukuk ne yapıyor? Neden Gazze halkını korumuyor? Sadece ABD ve Avrupa'nın çıkarlarını korumak için sesini yükseltiyor." dedi. 05:33 İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta ve kuzey kesimlerinde 3 eve düzenlediği saldırılarda en az 17 Filistinli yaşamını yitirdi. 03:55 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın Gazze'ye destek için yapılan eylemleri aşırılık yanlılarının ele geçirdiğine ilişkin açıklamalarına, sivil toplum kuruluşları ve siyasiler sert tepki gösterdi. 03:34 İsrail'deki Haaretz gazetesi, Gazze Şeridi'nde insani yardım bekleyen Filistinlilerin ordu tarafından hedef alınmasına ilişkin İsrail tarafından yapılan açıklamaların "inandırıcı olmadığını" yazdı. 03:24 Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Din İşleri Danışmanı ve Başyargıç Mahmud el-Habbaş, İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu'nun ramazan ayını hedef alan sözlerine yönelik, "Ramazan ayı bir inançtır, silinecek ve yok edilecek olan İsrail işgalidir." dedi. 02:45 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in saldırılarının hedefi olan Gazze'de Şifa Hastanesi'nin çevresindeki yıkımın boyutunun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirtti. 00:19 Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ne tıbbi malzeme ve ilacın yanı sıra 19 bin litre yakıt ulaştırdığı bildirildi.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, soykırımcı İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki 700 bin kişiyi aç bırakarak soykırım suçu işlediğini açıkladı.

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar 148 gündür aralıksız devam ediyor.
Gazze Şeridi'nin kuzeyinde binlerce çocuk, hamile kadın ve yaşlının, açlık ve susuzluk nedeniyle "ölümle karşı karşıya" olduğu uyarısında bulunuldu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki 700 bin kişiyi hedef alarak ve aç bırakarak "soykırım suçu" işlediğini vurguladı.

"Gazze'nin kuzeyinde binlerce çocuk, hamile kadın ve yaşlı, susuzluk ve yetersiz beslenme nedeniyle ölümle karşı karşıya." ifadesini kullanan Kudra, Birleşmiş Milletleri (BM), Gazze'nin kuzeyinde "insani felaket" yaşanmaması için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra dün yaptığı açıklamada da Gazze'nin kuzeyinde sağlık hizmetlerinin durmasının, 700 bin kişinin idama mahkum edilmesi anlamına geldiğini belirtmişti.


İşte dakika dakika bölgede yaşananlar:

06:22 İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskında 16 yaşındaki Filistinli hayatını kaybetti.

05:59 Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, uluslararası hukukun Gazze'deki katliamı ve soykırımı durdurma konusunda yetersiz kaldığını belirterek, "Her gün işlenen bu katliam karşısında uluslararası hukuk ne yapıyor? Neden Gazze halkını korumuyor? Sadece ABD ve Avrupa'nın çıkarlarını korumak için sesini yükseltiyor." dedi.

05:33 İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta ve kuzey kesimlerinde 3 eve düzenlediği saldırılarda en az 17 Filistinli yaşamını yitirdi.

03:55 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın Gazze'ye destek için yapılan eylemleri aşırılık yanlılarının ele geçirdiğine ilişkin açıklamalarına, sivil toplum kuruluşları ve siyasiler sert tepki gösterdi.

03:34 İsrail'deki Haaretz gazetesi, Gazze Şeridi'nde insani yardım bekleyen Filistinlilerin ordu tarafından hedef alınmasına ilişkin İsrail tarafından yapılan açıklamaların "inandırıcı olmadığını" yazdı.


03:24 Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Din İşleri Danışmanı ve Başyargıç Mahmud el-Habbaş, İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu'nun ramazan ayını hedef alan sözlerine yönelik, "Ramazan ayı bir inançtır, silinecek ve yok edilecek olan İsrail işgalidir." dedi.

02:45 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in saldırılarının hedefi olan Gazze'de Şifa Hastanesi'nin çevresindeki yıkımın boyutunun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirtti.

00:19 Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ne tıbbi malzeme ve ilacın yanı sıra 19 bin litre yakıt ulaştırdığı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.