Bir kutu ilaç yutmadan önce 5 tüyoya dikkat kesilin! Grip ve soğuk algınlığı gelmeden gidiyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 25.01.2024 - 13:40, Güncelleme: 25.01.2024 - 13:40
 

Bir kutu ilaç yutmadan önce 5 tüyoya dikkat kesilin! Grip ve soğuk algınlığı gelmeden gidiyor

Mikroplar kışın daha hızlı yayılıyor. Gribe karşı savaş açmanın ilk yolu elleri sürekli yıkamaktan geçiyor. Peki herkes hastalıktan kırılırken siz nasıl korunabilirsiniz?
Uzun süre kapalı alanda bulunmak hastalık riskini artırıyor. Havasla temas etmek temiz oksijen demek. Peki kışın zararlı etkilerinden nasıl korunmalı? Türkiye'nin geneli kışın etkisini altına girmiş durumda... Kış yüzünü iyiden iyiye gösterirken, grip vakaları ise artmaya başladı. Vatandaşların çoğu hasta ve hastanelere bu yüzden başvuranların sayısı da arttı. Gripten korunmak için yapmamız gereken bazı şeyler var. İlk olarak sağlıklı beslenmek ve uyku düzenine dikkat etmek gerekiyor. Peki, gripten korunmak için diğer yöntemler neler? İşte detaylar... Gripten korunmanın en etkili 5 yolu! 1. Gripten korunmanın en kolay yolu kişisel hijyen kurallarına dikkat etmekten geçiyor. Ellerinizi bol su ve sabunla yıkamanız gerekiyor. Akşam eve geldiğinizde de mutlaka duş alın. 2. Grip aşısı grip mevsimi boyunca (ekim-mart ayları arasında) yaptırılabilir. Ancak aşı yaptırdıktan sonra dikkati elden bırakmamak gerekiyor. 3. Kalabalık ortamlarda bulunmayın. Uzun süre kapalı ve kalabalık ortamlarda bulunmak, grip riskini artırıyor.   4. Ağız, burun ve gözlere kirli eller ile temas edilmemeli. Eğer evde hasta bir birey varsa ondan da mutlaka uzak durulmalı. 5. Bol vitamin almalı, bolca su içmeli ve sizi güçlendirecek besinler tüketmelisiniz.
Mikroplar kışın daha hızlı yayılıyor. Gribe karşı savaş açmanın ilk yolu elleri sürekli yıkamaktan geçiyor. Peki herkes hastalıktan kırılırken siz nasıl korunabilirsiniz?

Uzun süre kapalı alanda bulunmak hastalık riskini artırıyor. Havasla temas etmek temiz oksijen demek. Peki kışın zararlı etkilerinden nasıl korunmalı?

Türkiye'nin geneli kışın etkisini altına girmiş durumda...

Kış yüzünü iyiden iyiye gösterirken, grip vakaları ise artmaya başladı.

Vatandaşların çoğu hasta ve hastanelere bu yüzden başvuranların sayısı da arttı.

Gripten korunmak için yapmamız gereken bazı şeyler var.

İlk olarak sağlıklı beslenmek ve uyku düzenine dikkat etmek gerekiyor.

Peki, gripten korunmak için diğer yöntemler neler? İşte detaylar...

Gripten korunmanın en etkili 5 yolu!

1. Gripten korunmanın en kolay yolu kişisel hijyen kurallarına dikkat etmekten geçiyor.

Ellerinizi bol su ve sabunla yıkamanız gerekiyor. Akşam eve geldiğinizde de mutlaka duş alın.

2. Grip aşısı grip mevsimi boyunca (ekim-mart ayları arasında) yaptırılabilir. Ancak aşı yaptırdıktan sonra dikkati elden bırakmamak gerekiyor.

3. Kalabalık ortamlarda bulunmayın. Uzun süre kapalı ve kalabalık ortamlarda bulunmak, grip riskini artırıyor.

 

4. Ağız, burun ve gözlere kirli eller ile temas edilmemeli. Eğer evde hasta bir birey varsa ondan da mutlaka uzak durulmalı.

5. Bol vitamin almalı, bolca su içmeli ve sizi güçlendirecek besinler tüketmelisiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.