BAMYAD Özel Çocuklar İçin Renkli bir Dünya Yaratıyor

Eğitim (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 17.01.2024 - 14:42, Güncelleme: 17.01.2024 - 17:26
 

BAMYAD Özel Çocuklar İçin Renkli bir Dünya Yaratıyor

Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler için harekete geçen Bağımlılıkla Mücadele Yardımlaşma Arama Kurtarma Derneği harekete geçti.
Dernek, özel çocukların sosyalleşme ve meslek edindirme atölyelerinde kullanılmak üzere malzeme bağışı yaptı. Özel çocukların eğitim görürken, meslek edinmelerini ve sosyalleşmelerini sağlamaya yönelik eğitimler veren Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu Engelsiz Yaşam Merkezi, aynı zamanda öğrencilere hobi atölyelerinde sanatsal çalışmalara da imza atıyor. Bu çerçevede çalışmalarını sürdüren okulda öğrencilerin çalışmalarını inceleyen Bağımlılıkla Mücadele Yardımlaşma Arama Kurtarma Derneği(BAMYAD) yönetim kurulu Başkanı Nagehan Yavuz ve başkan yardımcıları Banu Akbulut, İsmail Bedirhan, öğrencilerin çalışmalarında kullanılmak üzere Cadence Art & Hobby Paints sahiplerinden Güven Turan'ın verdiği boyaları hediye etti.   Ziyaret sonrası konuşan Nagehan Yavuz; “BAMYAD olarak 3 farklı alanı bir dernek adı altında topladık. Derneğimiz hem bağımlılıkla mücadele çalışmaları yaparken hem ihtiyacı olanlara yönelik yardım ve özellikle deprem gibi afetlerde de aram kurtarma çalışması yapacak ekiplerine sahip. Bu anlamda Türkiye çapında belki de bir ilk i başardık. Geçtiğimiz aylarda özel eğitim gören çocuklarımızın okuduğu Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret etmiş ve özel çocuklarımızın çok özel çalışmalarını görme imkanı yakalamıştık. O çalışmalarda kullanılmak üzere boyalara ihtiyaç olduğunu gördük. Cadence Art & Hobby Paints sahiplerinden Güven Turan bu boyaları temin ederek öğrencilerimize hediye ettik” dedi.  
Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler için harekete geçen Bağımlılıkla Mücadele Yardımlaşma Arama Kurtarma Derneği harekete geçti.

Dernek, özel çocukların sosyalleşme ve meslek edindirme atölyelerinde kullanılmak üzere malzeme bağışı yaptı.

Özel çocukların eğitim görürken, meslek edinmelerini ve sosyalleşmelerini sağlamaya yönelik eğitimler veren Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu Engelsiz Yaşam Merkezi, aynı zamanda öğrencilere hobi atölyelerinde sanatsal çalışmalara da imza atıyor. Bu çerçevede çalışmalarını sürdüren okulda öğrencilerin çalışmalarını inceleyen Bağımlılıkla Mücadele Yardımlaşma Arama Kurtarma Derneği(BAMYAD) yönetim kurulu Başkanı Nagehan Yavuz ve başkan yardımcıları Banu Akbulut, İsmail Bedirhan, öğrencilerin çalışmalarında kullanılmak üzere Cadence Art & Hobby Paints sahiplerinden Güven Turan'ın verdiği boyaları hediye etti.

 


Ziyaret sonrası konuşan Nagehan Yavuz; “ BAMYAD olarak 3 farklı alanı bir dernek adı altında topladık. Derneğimiz hem bağımlılıkla mücadele çalışmaları yaparken hem ihtiyacı olanlara yönelik yardım ve özellikle deprem gibi afetlerde de aram kurtarma çalışması yapacak ekiplerine sahip.

Bu anlamda Türkiye çapında belki de bir ilk i başardık. Geçtiğimiz aylarda özel eğitim gören çocuklarımızın okuduğu Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret etmiş ve özel çocuklarımızın çok özel çalışmalarını görme imkanı yakalamıştık. O çalışmalarda kullanılmak üzere boyalara ihtiyaç olduğunu gördük. Cadence Art & Hobby Paints sahiplerinden Güven Turan bu boyaları temin ederek öğrencilerimize hediye ettik” dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.