Bağırsaklar kilitlendi diyorsanız anahtarı bu baharat!

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 02.05.2024 - 19:15, Güncelleme: 02.05.2024 - 19:15
 

Bağırsaklar kilitlendi diyorsanız anahtarı bu baharat!

Geleneksel tıpta kullanılan bazı baharatlar bağırsaklardan kan şekerine kadar vücudu tüm yönüyle etkiliyor.
Sindirim tüm vücudun anahtarı diyen uzmanlar, özellikle ağır yemeklerden sonra bir baharatı öneriyor. Hem lezzet hem sağlık sunan bu baharat Hindistan'ın vazgeçilmezi. İşte kabızlık, hazımsızlık ve gaz gibi mideyle ilgili sorunların iyileşmesinde etkili olan baharatın faydaları...Eski çağlardan beri baharatlar tıp uygulamalarında kullanılıyor. Bunlardan biri de kakule. Nefes açıcı diye bilinen kakule dünyanın dört bir yanından hem tatlı hem de tuzlu yemekleri güzelleştiren bir baharat olarak tüketiliyor. Güçlü bir aroması olan kakulenin en önemli faydası bağırsakları çalıştırması. Kakule gaz, şişkinlik, hazımsızlık, karın ağrısı gibi sağlık sorunlarına şifa oluyor. Dünyada baharatların kraliçesi diye bilinen kakulenin faydaları saymakla bitmiyor. Kakulenin çok güçlü bir tadı ve aroması var; bu aroma, özellikle ağır yemeklerden sonra yenildiğinde vücudun sindirim için etkili enzimlerin salınımını harekete geçirmesine yardımcı oluyor. İşte mutfakta baharat listenize eklemeniz gereken kakulenin faydaları... BAĞIRSAKLARIN ANAHTARI KAKULENİN FAYDALARI Sindirime yardımcı olur Kabızlık ve hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelir Nefesi tazeler Kan şekeri seviyesini dengeler Kan basıncını düşürür Bronşit tedavisine yardımcı olur Dolaşımı iyileştiren bir uyarıcı görevi görür Diyabetin yönetilmesine yardımcı olur Hamilelik sırasında gastrointestinal rahatsızlığı hafifletir Mide ülserlerinin tedavisine yardımcı olur
Geleneksel tıpta kullanılan bazı baharatlar bağırsaklardan kan şekerine kadar vücudu tüm yönüyle etkiliyor.

Sindirim tüm vücudun anahtarı diyen uzmanlar, özellikle ağır yemeklerden sonra bir baharatı öneriyor. Hem lezzet hem sağlık sunan bu baharat Hindistan'ın vazgeçilmezi. İşte kabızlık, hazımsızlık ve gaz gibi mideyle ilgili sorunların iyileşmesinde etkili olan baharatın faydaları...Eski çağlardan beri baharatlar tıp uygulamalarında kullanılıyor. Bunlardan biri de kakule. Nefes açıcı diye bilinen kakule dünyanın dört bir yanından hem tatlı hem de tuzlu yemekleri güzelleştiren bir baharat olarak tüketiliyor. Güçlü bir aroması olan kakulenin en önemli faydası bağırsakları çalıştırması. Kakule gaz, şişkinlik, hazımsızlık, karın ağrısı gibi sağlık sorunlarına şifa oluyor.

Dünyada baharatların kraliçesi diye bilinen kakulenin faydaları saymakla bitmiyor. Kakulenin çok güçlü bir tadı ve aroması var; bu aroma, özellikle ağır yemeklerden sonra yenildiğinde vücudun sindirim için etkili enzimlerin salınımını harekete geçirmesine yardımcı oluyor. İşte mutfakta baharat listenize eklemeniz gereken kakulenin faydaları...


BAĞIRSAKLARIN ANAHTARI KAKULENİN FAYDALARI

Sindirime yardımcı olur

Kabızlık ve hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelir

Nefesi tazeler

Kan şekeri seviyesini dengeler

Kan basıncını düşürür

Bronşit tedavisine yardımcı olur

Dolaşımı iyileştiren bir uyarıcı görevi görür

Diyabetin yönetilmesine yardımcı olur

Hamilelik sırasında gastrointestinal rahatsızlığı hafifletir

Mide ülserlerinin tedavisine yardımcı olur

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.