Bağırsak reçetesi, anında etki ediyor! 1 kaşığı yetiyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 09.11.2023 - 18:04, Güncelleme: 09.11.2023 - 18:04
 

Bağırsak reçetesi, anında etki ediyor! 1 kaşığı yetiyor

15. Yüzyılda yazdığı tıp kitaplarıyla birçok insanı tedavi eden İbn-i Şerif bağırsak problemlerine içinde birçok faydalı ürün olan karışımı tavsiye ediyor. "Şu devayı kullandı düzeldi. diyen İbn-i Şerif yazdığı reçeteyle bağırsak iltihabını iyileştirmiş. İşte o karışımın detayları...
Bağırsaklardan kaynaklanan hastalıkların tedavisi hem zor oluyor hem de uzun sürüyor. Çünkü birçok organın güçlü olması sağlıklı bir bağırsak sistemine bağlı. 15. yüzyılda binlerce insana merhem olan Osmanlı hekimi İbn-i Şerif bağırsaklar için bir karışım hazırlamış ve insanları bu şekilde tedavi etmiş. Osmanlı hekimi olan İbn-i Şerif yıllar önce yazdığı kitabında bağırsak için önerdiği formülün faydasını şöyle anlatıyor: "Bir hasta var idi uzun zamandır bağırsak iltihabı (cerâhati) zahmetin çekmekteydi. Kan giderdi ve bağırsak sıyrındısı sürekli gelirdi. Kendinden ümidi kesmişti, şu devayı kullandı düzeldi. Sağlıklı oldu." İBN-İ ŞERİF'İN BAĞIRSAKLAR İÇİN YAZDIĞI KARIŞIM Kabuğu giderilmiş buğday, arpa, darı; kavrulmuş pirinç ve mersin yemişi (yarım dövülmüş olmalı) her birinden onâr direm ve iki yüz altmış direm ayva suyu ve biraz elma suyu (dögülmüş, sıkılmış ve süzülmüş) ve yedi yüz elli direm su ve üç paça (ki kuzu paçası olmalı). Bunların hepsi bir yerde yüzseksen direm su kalıncaya kadar kaynatılır ve süzülür. Hastaya bu sudan azar azar verilir. Bunu içer ve başka hiçbir şey verilmez. Hemen o gün faydası kendini gösterir. Hak celle ve alâ hazretleri sıhhat verir. Bu konuda bu devâ çok tecrübe edilmiştir. Vallahü alem bi's-savâb. Herhangi bir hastalığı olanlar mutlaka doktoruna danışmalıdır. BAĞIRSAK KURTLARINI/SOLUCANLARINI DÖKEN DOĞAL YÖNTEM (BÜYÜKLER İÇİN) Sarımsakların kabuğu soyulur, dövülür. Aynı miktarda çekirdeksiz kızıl üzüm dövülüp sarımsakla karıştırılır. Ceviz kadar yuvarlak haplar yapılır. Birkaç gün, sabahları ve geceleri ikişer üçer tane yutulur. Solucanlar düşer.
15. Yüzyılda yazdığı tıp kitaplarıyla birçok insanı tedavi eden İbn-i Şerif bağırsak problemlerine içinde birçok faydalı ürün olan karışımı tavsiye ediyor. "Şu devayı kullandı düzeldi. diyen İbn-i Şerif yazdığı reçeteyle bağırsak iltihabını iyileştirmiş. İşte o karışımın detayları...

Bağırsaklardan kaynaklanan hastalıkların tedavisi hem zor oluyor hem de uzun sürüyor. Çünkü birçok organın güçlü olması sağlıklı bir bağırsak sistemine bağlı. 15. yüzyılda binlerce insana merhem olan Osmanlı hekimi İbn-i Şerif bağırsaklar için bir karışım hazırlamış ve insanları bu şekilde tedavi etmiş.

Osmanlı hekimi olan İbn-i Şerif yıllar önce yazdığı kitabında bağırsak için önerdiği formülün faydasını şöyle anlatıyor:

"Bir hasta var idi uzun zamandır bağırsak iltihabı (cerâhati) zahmetin çekmekteydi. Kan giderdi ve bağırsak sıyrındısı sürekli gelirdi. Kendinden ümidi kesmişti, şu devayı kullandı düzeldi. Sağlıklı oldu."
İBN-İ ŞERİF'İN BAĞIRSAKLAR İÇİN YAZDIĞI KARIŞIM

Kabuğu giderilmiş buğday, arpa, darı; kavrulmuş pirinç ve mersin yemişi (yarım dövülmüş olmalı) her birinden onâr direm ve iki yüz altmış direm ayva suyu ve biraz elma suyu (dögülmüş, sıkılmış ve süzülmüş) ve yedi yüz elli direm su ve üç paça (ki kuzu paçası olmalı). Bunların hepsi bir yerde yüzseksen direm su kalıncaya kadar kaynatılır ve süzülür. Hastaya bu sudan azar azar verilir. Bunu içer ve başka hiçbir şey verilmez. Hemen o gün faydası kendini gösterir. Hak celle ve alâ hazretleri sıhhat verir. Bu konuda bu devâ çok tecrübe edilmiştir. Vallahü alem bi's-savâb.

Herhangi bir hastalığı olanlar mutlaka doktoruna danışmalıdır.

BAĞIRSAK KURTLARINI/SOLUCANLARINI DÖKEN DOĞAL YÖNTEM (BÜYÜKLER İÇİN)

Sarımsakların kabuğu soyulur, dövülür. Aynı miktarda çekirdeksiz kızıl üzüm dövülüp sarımsakla karıştırılır. Ceviz kadar yuvarlak haplar yapılır. Birkaç gün, sabahları ve geceleri ikişer üçer tane yutulur. Solucanlar düşer.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.