Atatürk'ün Selamlara gelişinin 89. Yılı Kutlandı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.07.2023 - 13:06, Güncelleme: 19.07.2023 - 18:17
 

Atatürk'ün Selamlara gelişinin 89. Yılı Kutlandı

Atatürk’ün Düzce’ye gelişinin 89’ci yılı Selamlar Köyü’nde törenle kutlandı. Atatürk’ün ismini verdiği köyde yapılan törenler büyük ilgi gördü.
18 Temmuz 1934’te Düzce’yi ziyareti sırasında yolu üzerinde bulunan o zamanki adı İbrahim Ağa olan köye uğrayan ve köyün adını Selamlar olarak değişmesi emrini veren Atatürk’ün Selamlar Köyü’ne gelişinin 89. yılı. Kutlandı. Törene AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ve CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan’da katıldı.Düzce Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ve İncigül Şahin’in şiir dinletisinin ardından konuşma yapan Selamlar Köyü Muhtarı Sinan Çiftçi,"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 18 Temmuz 1934 tarihinde yurt gezileri çerçevesinde Düzce’ye uğramış, bunu haber alan köylüler başta Ahmet Altan önderliğinde Atatürk’ü köylerinde ağırlamak istemişlerdir" dedi. Çiftçi "Tarihi çeşme önünde Atatürk ve heyetini karşılamışlardır. Büyük coşku ile karşılanan Atatürk köylülerin ikram ettiği ayranı içmiştir. Köy hakkında bilgiler aldıktan sonra, köyümüzün ismini bizzat kendisi değiştirmiştir. Köyümüz Balkan göçmenlerinden oluşmaktadır. 93 harbinden sonra evladı Fatiha bu topraklara yeniden geri dönmüştür. Selamlar köyü Gümüşova’nın en büyük köyüdür” ifadelerinde bulundu. Törenin sonunda ise protokol üyeleri Atatürk’ün eşyalarının ve fotoğraflarının sergilendiği Atatürk Müzesini gezdi. Ardından ayran ve börek ikramı yapıldı.
Atatürk’ün Düzce’ye gelişinin 89’ci yılı Selamlar Köyü’nde törenle kutlandı. Atatürk’ün ismini verdiği köyde yapılan törenler büyük ilgi gördü.

18 Temmuz 1934’te Düzce’yi ziyareti sırasında yolu üzerinde bulunan o zamanki adı İbrahim Ağa olan köye uğrayan ve köyün adını Selamlar olarak değişmesi emrini veren Atatürk’ün Selamlar Köyü’ne gelişinin 89. yılı. Kutlandı. Törene AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ve CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan’da katıldı.Düzce Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ve İncigül Şahin’in şiir dinletisinin ardından konuşma yapan Selamlar Köyü Muhtarı Sinan Çiftçi,"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 18 Temmuz 1934 tarihinde yurt gezileri çerçevesinde Düzce’ye uğramış, bunu haber alan köylüler başta Ahmet Altan önderliğinde Atatürk’ü köylerinde ağırlamak istemişlerdir" dedi. Çiftçi "Tarihi çeşme önünde Atatürk ve heyetini karşılamışlardır. Büyük coşku ile karşılanan Atatürk köylülerin ikram ettiği ayranı içmiştir. Köy hakkında bilgiler aldıktan sonra, köyümüzün ismini bizzat kendisi değiştirmiştir. Köyümüz Balkan göçmenlerinden oluşmaktadır. 93 harbinden sonra evladı Fatiha bu topraklara yeniden geri dönmüştür. Selamlar köyü Gümüşova’nın en büyük köyüdür” ifadelerinde bulundu.

Törenin sonunda ise protokol üyeleri Atatürk’ün eşyalarının ve fotoğraflarının sergilendiği Atatürk Müzesini gezdi. Ardından ayran ve börek ikramı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.