Ahilik haftasına gölge düştü Düzceli esnafa büyük ayıp

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 18.09.2023 - 14:22, Güncelleme: 18.09.2023 - 14:33
 

Ahilik haftasına gölge düştü Düzceli esnafa büyük ayıp

Ahilik Haftasının kutlandığı günlerde Düzce’de açılan Yöresel Pazar’a izin verenlere isyan eden Düzceli esnaflar “Bir taraftan ahilik kutluyorlar bir taraftan ekmeğimizle oynanıyor” diyerek isyan ettiler.
Düzce’de Ahilik kutlamaları kurulmasına izin verilen Yöresel Ürünler Pazarı ile gölgesinde kaldı.     Düzceli esnafların yerine başka şehirden gelen ve Düzceli esnafların sattığı ürünleri satan Yöresel Ürünler Pazarı esnafı zaten işleri düşük olan Düzceli esnafların tam okulların açıldığı günlerde işlerini iyice düşürürken, esnaflar ise isyan etti. Ahilik kutlamalarının yapıldığı günlerde DESOB ve Belediye’nin kendilerini korumak yerine dışarıdan gelenlere kol kanat gerdiğini belirten esnaflar, “Dükkan kiraları yerel esnafımız kadar olmazken, sattıkları ürünlerin ne olduğu bilinmezken yöresel ürün pazarı adı altında Düzce’ye gelip günlerce satış yapılıyor. Nerede kaldı bunun ahiliği. “ diyerek tepkilerini ortaya koydular. Düzce Belediyesi’nin ve Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’nin ise konuya sessiz kalması ise esnafların sahipsizliğini bir kere daha ortaya koydu  
Ahilik Haftasının kutlandığı günlerde Düzce’de açılan Yöresel Pazar’a izin verenlere isyan eden Düzceli esnaflar “Bir taraftan ahilik kutluyorlar bir taraftan ekmeğimizle oynanıyor” diyerek isyan ettiler.
Düzce’de Ahilik kutlamaları kurulmasına izin verilen Yöresel Ürünler Pazarı ile gölgesinde kaldı.
 
 
Düzceli esnafların yerine başka şehirden gelen ve Düzceli esnafların sattığı ürünleri satan Yöresel Ürünler Pazarı esnafı zaten işleri düşük olan Düzceli esnafların tam okulların açıldığı günlerde işlerini iyice düşürürken, esnaflar ise isyan etti. Ahilik kutlamalarının yapıldığı günlerde DESOB ve Belediye’nin kendilerini korumak yerine dışarıdan gelenlere kol kanat gerdiğini belirten esnaflar, “Dükkan kiraları yerel esnafımız kadar olmazken, sattıkları ürünlerin ne olduğu bilinmezken yöresel ürün pazarı adı altında Düzce’ye gelip günlerce satış yapılıyor. Nerede kaldı bunun ahiliği. “ diyerek tepkilerini ortaya koydular.
Düzce Belediyesi’nin ve Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’nin ise konuya sessiz kalması ise esnafların sahipsizliğini bir kere daha ortaya koydu
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.