9 Köprü Hasarlı

Çevre (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 12.07.2023 - 09:40, Güncelleme: 12.07.2023 - 16:18
 

9 Köprü Hasarlı

Düzce’yi etkisi altına alan sağanak yağış sonrası meydana gelen sellerde 9 köprü hasar aldı. İçlerinden Yenitaş Köyü köprüsü gibi birçok köyü merkeze bağlayan yollardaki köprülerin yeniden hayata geçirilmesi için Özel İdare ekipleri harekete geçti.
Düzce hafta sonunu sağanak yağışlar sonrası meydana gelen sellerle mücadele ederek geçirdi. Şehir merkezindeki ve ilçelerindeki dereler taştı. Yığılca, Gölyaka ve merkeze bağlı köyler sular altında kaldı. Özellikle Melen Çayı üzerinde bulunan köprülerin bir çoğu sel sularına dayanamayarak ya çöktü yada kullanılamayacak kadar hasar aldı. Başta Yenitaşköprü Köyü ile devamındaki Paşakonağı Köyü olmak üzere birçok köyü merkeze bağlayan yolların üzerindeki köprülerin yıkılması nedeniyle köylüler ve kurtarma ekipleri alternatif yolları kullanmak zorunda kaldı. İl Merkezinde 9 köprü hasar alarak kullanılmaz hale geldi. Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı ekipler selin hemen ardından hasar tespit çalışmalarına başladı. Ekipler, hasar aldığı veya yıkıldığını tespit ettikleri köprülerin 1 hafta içinde yeniden yapına başlanacağını ve köylerin merkezle bağlantısının kurulacağını söylediler. Ayrıca sel nedeniyle 50 menfezde hasar gördü.
Düzce’yi etkisi altına alan sağanak yağış sonrası meydana gelen sellerde 9 köprü hasar aldı. İçlerinden Yenitaş Köyü köprüsü gibi birçok köyü merkeze bağlayan yollardaki köprülerin yeniden hayata geçirilmesi için Özel İdare ekipleri harekete geçti.

Düzce hafta sonunu sağanak yağışlar sonrası meydana gelen sellerle mücadele ederek geçirdi. Şehir merkezindeki ve ilçelerindeki dereler taştı. Yığılca, Gölyaka ve merkeze bağlı köyler sular altında kaldı. Özellikle Melen Çayı üzerinde bulunan köprülerin bir çoğu sel sularına dayanamayarak ya çöktü yada kullanılamayacak kadar hasar aldı. Başta Yenitaşköprü Köyü ile devamındaki Paşakonağı Köyü olmak üzere birçok köyü merkeze bağlayan yolların üzerindeki köprülerin yıkılması nedeniyle köylüler ve kurtarma ekipleri alternatif yolları kullanmak zorunda kaldı. İl Merkezinde 9 köprü hasar alarak kullanılmaz hale geldi.

Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı ekipler selin hemen ardından hasar tespit çalışmalarına başladı. Ekipler, hasar aldığı veya yıkıldığını tespit ettikleri köprülerin 1 hafta içinde yeniden yapına başlanacağını ve köylerin merkezle bağlantısının kurulacağını söylediler.

Ayrıca sel nedeniyle 50 menfezde hasar gördü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.