2 yaprağı kanseri ve hücre hasarını önlüyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 17.08.2023 - 11:02, Güncelleme: 17.08.2023 - 11:02
 

2 yaprağı kanseri ve hücre hasarını önlüyor

Yeşil yapraklı sebzelerin bağışıklığı dimdik ayakta tuttuğu biliniyor. İçlerinde bir tanesi var ki araştırmalar onu en güçlü 42 gıda arasına soktu. Peki hangi bitkinin iki yaprağı bile kanseri ve oksidatif stresi önlüyor? İşte yanıtı...
Su teresini ister salatalarınızda ister sandaviçlerinizin arasına koyarak tüketebilirsiniz. Su teresi A, K ve C vitaminlerine yüksek oranda sahip. Peki su teresinin faydaları neler?New Jersey'deki William Paterson Üniversitesi'nden bir ekip, bitkiyi 41 "en güçlü" gıdadan biri olarak sıraladı. Puanlar, her bir yiyeceğin besin açısından ne kadar yoğun olduğunun yanı sıra, kanser ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıklara karşı koruma potansiyeline dayalıydı. SU TERESİNİN FAYDALARI Su teresi antioksidanlar ve vitaminler bakımından yüksek sebzelerden biri.Diyetisyen Stephanie Nelson; su teresi K vitamini, C vitamini ve A vitamini bakımından yüksektir. Ayrıca brokoli, karnabahar ve Brüksel lahanasının yanı sıra turpgillerden sebze ailesinin bir parçasıdır. Turpgil sebzeler, kansere ve diğer hastalıklara neden olabilecek hücre hasarını önlemeye yardımcı olan güçlü antioksidanlara sahiptir. Güçlü antioksidan özellikleriyle su teresi, oksidan stresi azaltmaktan bazı kanserlerin gelişimiyle ilişkili doku hasarını azaltmaya kadar birçok fayda sunuyor. Günlük yaşamda aromatik bir sebze olan su teresini, isterseniz sandviçlere isterseniz salatalara ekleyebilirsiniz. ARAŞTIRMAYA GÖRE; KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR Çeşitli bilimsel çalışmalar su teresinin sağlığa olan faydalarına odaklanmıştır. 2007'de American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir makale, her gün su teresi tüketmenin kanser riskini azaltma potansiyeline sahip olduğunu buldu. Bir denemenin parçası olarak 60 yetişkin, sekiz hafta boyunca her gün 85 gram çiğ su teresi yedi.Bunun tüm katılımcılarda DNA hasarını azalttığı bulundu.
Yeşil yapraklı sebzelerin bağışıklığı dimdik ayakta tuttuğu biliniyor. İçlerinde bir tanesi var ki araştırmalar onu en güçlü 42 gıda arasına soktu. Peki hangi bitkinin iki yaprağı bile kanseri ve oksidatif stresi önlüyor? İşte yanıtı...

Su teresini ister salatalarınızda ister sandaviçlerinizin arasına koyarak tüketebilirsiniz. Su teresi A, K ve C vitaminlerine yüksek oranda sahip. Peki su teresinin faydaları neler?New Jersey'deki William Paterson Üniversitesi'nden bir ekip, bitkiyi 41 "en güçlü" gıdadan biri olarak sıraladı.

Puanlar, her bir yiyeceğin besin açısından ne kadar yoğun olduğunun yanı sıra, kanser ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıklara karşı koruma potansiyeline dayalıydı.

SU TERESİNİN FAYDALARI

Su teresi antioksidanlar ve vitaminler bakımından yüksek sebzelerden biri.Diyetisyen Stephanie Nelson; su teresi K vitamini, C vitamini ve A vitamini bakımından yüksektir.

Ayrıca brokoli, karnabahar ve Brüksel lahanasının yanı sıra turpgillerden sebze ailesinin bir parçasıdır.

Turpgil sebzeler, kansere ve diğer hastalıklara neden olabilecek hücre hasarını önlemeye yardımcı olan güçlü antioksidanlara sahiptir.

Güçlü antioksidan özellikleriyle su teresi, oksidan stresi azaltmaktan bazı kanserlerin gelişimiyle ilişkili doku hasarını azaltmaya kadar birçok fayda sunuyor.

Günlük yaşamda aromatik bir sebze olan su teresini, isterseniz sandviçlere isterseniz salatalara ekleyebilirsiniz.

ARAŞTIRMAYA GÖRE; KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Çeşitli bilimsel çalışmalar su teresinin sağlığa olan faydalarına odaklanmıştır. 2007'de American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir makale, her gün su teresi tüketmenin kanser riskini azaltma potansiyeline sahip olduğunu buldu.

Bir denemenin parçası olarak 60 yetişkin, sekiz hafta boyunca her gün 85 gram çiğ su teresi yedi.Bunun tüm katılımcılarda DNA hasarını azalttığı bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.