105. yıl coşkusu çelenk koyma ile başladı

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 19.05.2024 - 12:32, Güncelleme: 19.05.2024 - 12:32
 

105. yıl coşkusu çelenk koyma ile başladı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor
Atatürk'ün Samsun'a çıkarak kurtuluş savaşını başlattığı tarih olan ve gençliğe bayram olarak hediye edilen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Anıtpark Meydanında Atatürk Anıtına Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı’nın koyduğu çelenk ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı konuşma yaptı. İsa Yazıcı konuşmasında; "19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte kısa sürede tüm yurda yayılmıştır. Bugün ki mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "Milli Egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Sevgili Gençler, binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur" dedi. Gençlik ve Spor Bayramı gün boyu yapılacak etkinliklerle kutlanacak.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor

Atatürk'ün Samsun'a çıkarak kurtuluş savaşını başlattığı tarih olan ve gençliğe bayram olarak hediye edilen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Anıtpark Meydanında Atatürk Anıtına Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı’nın koyduğu çelenk ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı konuşma yaptı. İsa Yazıcı konuşmasında; "19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte kısa sürede tüm yurda yayılmıştır. Bugün ki mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "Milli Egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Sevgili Gençler, binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur" dedi.

Gençlik ve Spor Bayramı gün boyu yapılacak etkinliklerle kutlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.