Düzce'de palamut 100 TL'den tezgâha çıktı: Vatandaş daha gelmeden sıraya girdi
Düzce'de yeni sezon palamutları yaklaşık 500 gram ağırlıkla tanesi 100 TL'den satışa çıktı. Taze balık almak isteyenler tezgâh önünde sıra oluşturdu.
Denizlerde yeni av sezonunun başlamasının ardından palamut Düzce şehir merkezindeki balık tezgâhlarına ulaştı. Yaklaşık 500 gram ağırlığındaki sezonun ilk palamutları tanesi 100 liradan satışa sunulurken, taze balığa vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
Karaca Mahallesi'ndeki bir balıkçıya yeni sezon palamutlarının geleceğini öğrenen vatandaşlar, ürünler tezgâha yerleştirilmeden iş yerinin önünde beklemeye başladı. Balıkların gelmesiyle birlikte satış hareketliliği yaşanırken, bazı vatandaşlar tane hesabıyla çok sayıda palamut satın aldı.

Denizdeki bolluk Düzce tezgâhlarına yansıdı
1 Eylül itibarıyla büyük balıkçı teknelerinin denize açılmasıyla başlayan yeni av sezonunda palamut, ilk günlerin öne çıkan balıklarından biri oldu.
Düzce Hür Haber'in daha önce duyurduğu Akçakoca'daki palamut bereketinde teknelerin binlerce palamutla kıyıya döndüğü aktarılmıştı. Aradan geçen iki günün ardından denizdeki hareketlilik Düzce şehir merkezindeki tezgâhlara da yansıdı.

Ankara'ya dönerken Düzce'den balık alıyor
Balıkçıdaki hareketlilik sırasında alışveriş yapan Ankaralı bir vatandaş, işi nedeniyle her perşembe Sakarya'ya gittiğini, dönüş yolunda ise Düzce'ye uğrayarak balık aldığını anlattı.
Düzce'deki fiyatlardan ve esnafın hizmetinden memnun olduğunu belirten vatandaş, balığını temizleterek aldığını ve Düzce'ye uğramadan yoluna devam etmediğini söyledi.

“Bu sene palamut bol”
Balıkçı İsrafil Işık da yeni sezonun bereketli geçmesini beklediklerini belirterek bu yıl palamudun bol olduğunu söyledi.
Tezgâha gelen palamutların şu anda yaklaşık 500 gram ağırlığında olduğunu aktaran Işık, ilerleyen dönemde balıkların büyüyerek daha fazla yağlanmasını beklediklerini ifade etti.
Fiyatların mevcut durumda uygun olduğunu söyleyen Işık, vatandaşları taze balık tüketmeye davet etti.

Balıkçıdan dikkat çeken slogan
Işık, yeni sezon için balığın doğal ortamda beslenmesine vurgu yapan “Anne sütünden sonra tek doğal besin kaynağı balık” ifadesini kullandı.
Bu söz balıkçı İsrafil Işık'ın kişisel değerlendirmesi ve sloganı olarak haberde yer almalı; bilimsel bir sağlık bilgisi gibi sunulmamalı. Işık ayrıca tezgâhlara günlük ve taze balık gelmeye başladığını belirterek vatandaşlara taze ve kaliteli ürün tercih etmeleri çağrısında bulundu.
Palamutun tanesi 100 lira
Yeni sezonun Düzce şehir merkezindeki ilk palamutları yaklaşık 500 gram ağırlığında tezgâha çıktı.
Palamutun tanesi 100 liradan satışa sunulurken, sezon ilerledikçe balığın büyüklüğü ve piyasa koşullarına bağlı olarak fiyatların da değişebileceği belirtiliyor. Bugünkü fiyat verisi 4 Eylül'de Karaca Mahallesi'ndeki satış noktasından aktarılan fiyatı ifade ediyor.
Düzce /AkçakocaYorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Şener Üşümezsoy “Deprem Düzce'de olacak” dedi mi? İşte açıklamanın gerçek bağlamı




Son Haberler
Düzce'de palamut 100 TL'den tezgâha çıktı: Vatandaş daha gelmeden sıraya girdi



