Düzce Hür Haber
Düzce Hür Haber
Açık
Düzce · 8°C
Bizi Takip Edin
22 Ekim 2026 - 23:37

Düzce'de bebeklere destek ve lise birincilerine ödül için imzalar atıldı

Düzce'de yeni doğan bebeklerin desteklenmesi ve lise birincilerinin ödüllendirilmesi için iki protokol imzalandı. Desteklerin kapsamı ve eğitimde yeni dönem belli oldu.

0 Paylaşım
Düzce'de bebeklere destek ve lise birincilerine ödül için imzalar atıldı

Düzce'de bebeklere destek ve lise birincilerine ödül için imzalar atıldı

Düzce'de yeni doğan bebeklerin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve liselerde okul birincisi olan öğrencilerin ödüllendirilmesi amacıyla iki ayrı iş birliği protokolü imzalandı. Düzce Valisi Mehmet Makas'ın olurlarıyla hayata geçirilen protokoller kapsamında MÜSİAD Düzce Şubesi, ailelere yönelik sosyal destek ve eğitimde başarıyı teşvik edecek çalışmalara katkı sağlayacak.

Düzce Valiliğinde gerçekleştirilen iş birlikleri kapsamında, Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile MÜSİAD Düzce Şubesi arasında "Aileye Bereket, Bebeğe Destek Projesi", Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile MÜSİAD Düzce Şubesi arasında ise "Eğitimde Başarı Ödülleri" protokolü imzalandı.

duzcede-bebeklere-destek-ve-lise-birincilerine-odul-icin-imzalar-atildi-2-114002

Yeni doğan bebeklere destek sağlanması hedefleniyor

"Aileye Bereket, Bebeğe Destek Projesi" ile ihtiyaç sahibi ailelerin sosyal yönden desteklenmesi ve yeni doğan bebeklerin temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.

Proje kapsamında ailelere rehberlik ve sosyal destek hizmetleri sunulması, çocukların sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi ve ailelerin sosyal hizmetlere erişiminin güçlendirilmesi hedefleniyor.

duzcede-bebeklere-destek-ve-lise-birincilerine-odul-icin-imzalar-atildi-1-114002

2026-2027 eğitim yılında lise birincileri ödüllendirilecek

İmzalanan ikinci protokol ise Düzce'deki başarılı lise öğrencilerini ilgilendiriyor.

2026-2027 eğitim-öğretim yılından itibaren Düzce Merkez ilçedeki resmî liselerde okul birincisi olan öğrencilerin ödüllendirilmesi planlanıyor.

"Eğitimde Başarı Ödülleri" protokolü doğrultusunda öğrencilere verilecek ödüller, her yıl ilgili kurumların ortak kararıyla belirlenecek.

Uygulamayla öğrencilerin akademik başarılarının teşvik edilmesi ve eğitim hedeflerine ulaşma konusundaki motivasyonlarının artırılması amaçlanıyor.

duzcede-bebeklere-destek-ve-lise-birincilerine-odul-icin-imzalar-atildi-4-114001

Ödüllerin finansmanını MÜSİAD üstlenecek

Protokol kapsamında Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullar arasındaki koordinasyonu sağlayacak ve okul birincilerinin belirlenmesine ilişkin resmî süreçleri yürütecek.

MÜSİAD Düzce Şubesi ise ödüllerin finansmanı ve temini başta olmak üzere programın sürdürülebilirliğine katkı sunacak.

Çalışmaların yürütülmesi amacıyla iki kurumun temsilcilerinden oluşan ortak bir yürütme komisyonu da kurulacak.

Vali Makas'tan hayırlı olsun mesajı

Düzce Valisi Mehmet Makas, imzalanan protokollerin ailelere, öğrencilere, eğitim camiasına ve tüm Düzcelilere hayırlı olmasını diledi.

MÜSİAD Düzce Şube Başkanı Özgür Sağlam ise aileye ve eğitime yapılan yatırımların önemine dikkat çekti.

Sağlam, "Bir ülkenin geleceğine yapılabilecek en değerli yatırımın insana, eğitime ve aileye yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz. Bu anlayışla hem ailelerimizin yanında olmayı hem de gençlerimizin başarılarını desteklemeyi önemsiyoruz. Bu iş birliklerinin hayata geçirilmesine katkı sunan Valimiz Mehmet Makas'a ve ilgili kurumlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İmzalanan iki protokolle Düzce'de ailelerin sosyal yönden desteklenmesi, yeni doğan bebeklerin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve akademik başarı gösteren öğrencilerin ödüllendirilmesi hedefleniyor.

#düzce bebek desteği #düzce lise birincileri #düzce öğrenci ödülleri

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!