Düzce'de 38 dekarlık yeni yatırım: 12 bin aronya için hazırlık başladı
Düzce'nin Gümüşova ilçesine bağlı Yeşilyayla Köyü'nde 800 yaban mersininin yetiştirildiği işletmede üretim büyütülüyor. 38 dekarlık alanda 12 bin aronya için arazi hazırlıkları sürüyor.
Düzce'nin Gümüşova ilçesinde alternatif tarım ürünlerine yönelik üretim kapasitesi artırılıyor. Yeşilyayla Köyü'nde 800 yaban mersininin yetiştirildiği işletmede, 12 bin aronya bitkisi için 38 dekarlık yeni alan hazırlanıyor.
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Yeşilyayla Köyü'nde faaliyet gösteren tarımsal işletmeleri ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

2 dekarda 800 yaban mersini
Programın ilk bölümünde yaban mersini üretiminin gerçekleştirildiği işletme incelendi.
İşletmede 2 dekarlık alanda damla sulama sistemi kullanılarak saksılarda 800 yaban mersini bitkisi yetiştiriliyor.
Üretim çeşitliliğinin ve kapasitesinin artırılması amacıyla daha büyük bir yatırım için de hazırlık yapılıyor.
38 dekara 12 bin aronya
İşletmede 38 dekarlık alanda 12 bin aronya bitkisinin yetiştirileceği bahçe için arazi hazırlıklarının sürdüğü belirtildi.
İl Müdürü Esra Uzun, Gümüşova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Koca'dan mevcut üretim, sulama sistemi ve kurulması planlanan aronya bahçesine ilişkin bilgi aldı.
Uzun, alternatif ve katma değeri yüksek ürünlerin tarımsal üretime kazandırılmasının, üreticilerin gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve kırsal ekonominin güçlendirilmesi açısından önem taşıdığını ifade etti.
Yeşilyayla'daki at çiftliği de incelendi
Program kapsamında köyde faaliyet gösteren at çiftliğinde de inceleme yapıldı.
İşletmede 6 tay, 5 genç at ve 7 kısrak olmak üzere toplam 18 atın bulunduğu belirtildi. Hayvanların bakım, besleme ve yetiştiricilik süreçleri hakkında bilgi alındı.
Uzun, bitkisel ve hayvansal üretimin farklı alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin kırsal kalkınmaya katkı sağladığını belirterek, üreticilerin yenilikçi üretim modellerine yönelmesini ve tarımsal faaliyetlerini çeşitlendirmesini önemsediklerini kaydetti.
İncelemelerde Uzun'a Gümüşova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Koca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Cem Özmen ile teknik personel eşlik etti.
Düzce /MerkezYorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Genç yaşta kuyumculuktan medyaya, turizme uzanan dikkat çeken büyüme: Cahit Vuruş'un yatırım modeli ne?




Son Haberler
Düzce'de 38 dekarlık yeni yatırım: 12 bin aronya için hazırlık başladı



