Düzce için 3 ilçede model aradılar: Üretimden pazarlamaya yerinde incelediler
Düzce Kadın Emeği Merkezi girişimcileri, Beypazarı, Mudurnu ve Nallıhan’da yerel üretim, markalaşma ve pazarlama uygulamalarını yerinde inceledi.
Düzce’de kadın emeğinin turizm ekonomisine daha etkin şekilde kazandırılması amacıyla çalışmalarını sürdüren kadın girişimciler, farklı şehirlerde uygulanan yerel üretim ve pazarlama modellerini yerinde inceledi.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen “Turizmde Kadın Eli” Projesi kapsamında, Düzce Kadın Emeği Merkezi’nde faaliyet gösteren kadın girişimcilere yönelik teknik gezi gerçekleştirildi.

Üretimden pazarlamaya süreci incelediler
Program kapsamında Beypazarı’nda yerel kooperatifler ve üreticilerle görüşmeler gerçekleştirildi.
Düzceli kadın girişimciler, yöresel ürünlerin üretim, markalaşma, satış ve pazarlama süreçlerini yerinde inceleyerek kadın emeğinin turizmle bütünleştirilmesine yönelik uygulamalar hakkında bilgi aldı.

Mudurnu ve Nallıhan da programdaydı
Teknik gezinin devamında Mudurnu Tarihi Bakırcılar Çarşısı ve Kadın Girişimciler Çarşısı ziyaret edildi.
Programın bir diğer durağı ise Nallıhan’da bulunan 427 yıllık Kocahan (Nalcıların Hanı) oldu.
Gerçekleştirilen ziyaretlerde kadın emeği, yerel üretim, kooperatifçilik ve kültürel mirasın turizmle buluşturulmasına yönelik uygulamalar sahada incelendi.

Düzce’ye uyarlanabilecek modeller değerlendirildi
Teknik geziyle Düzce Kadın Emeği Merkezi girişimcilerinin bilgi ve deneyimlerinin artırılmasının yanı sıra yeni iş birlikleri ve B2B bağlantılarının geliştirilmesi hedeflendi.
Farklı bölgelerde uygulanan başarılı yerel modellerin Düzce’ye uyarlanabilecek yönlerinin değerlendirilmesi ve kadın emeğinin turizm ekonomisine daha etkin şekilde dahil edilmesi de programın hedefleri arasında yer aldı.
Düzce /MerkezYorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Fındık Fiyatları 28 Eylül 2026: Düzce Dahil 5 İlde Düşüş, Sakarya'da 10 TL Kayıp




Son Haberler
Düzce için 3 ilçede model aradılar: Üretimden pazarlamaya yerinde incelediler



