300 yıllık cami eski haline getirilecek Düzce, Kültür&Sanat Haberler Düzce Hür Haber
300 yıllık cami eski haline getirilecek
Düzce merkeze bağlı Ozanlar köyünde bulunan ve yıllardır bakımsız bırakılan 300 yıllık tarihi caminin kubbesi göçmüş, içi çürümüştü. Caminin içler acısı halini gören köylülerin girişimi ile tarihi cami yeniden yapılması için çalışma başlatıldı.
(548).jpg)
Düzce merkeze bağlı Ozanlar köyünde yer alan Orhan Gazi döneminden kalan, Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tescili ile en az 300 yıllık olduğu düşünülen Tarihi Orhan Gazi Cami yeniden yapılması için çalışma başlatıldı.
(386).jpg)
Tehlike arz eden ve her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan caminin eski haline getirilmesi için Düzce İl Özel idaresi ekiplerince söküm işlemleri başlatıldı. İl Özel idaresi tarafından hazırlanan projeler Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Orhan Gazi Cami’nde başlatılan söküm işlemlerinin ardından rekonstrüksiyon projesi hayata geçirilecek.
(241).jpg)
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Trafikte “Sıkıştırma” Kavgası Kameraya Yansıdı
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Düzce’deki dehşet görüntülerinde yeni gelişme: Olayın nedeni ortaya çıktı




Son Haberler
Düzce nöbetçi eczaneleri 24 Ağustos 2026: Bugün açık eczaneler, adres ve telefonları



