Banu Akbulut
Köşe Yazarı
Banu Akbulut
 

Düzce ve Deprem

Her zaman unutmak istediğimiz ama ne yazık ki hayatımızın ve ilimizin coğrafyasına göre her daim aklımızın köşesinde kalması ve bilinçli olmamız gereken vahim bir sızıdır Deprem. Düzce havzasına en yakın olan ve Deprem potansiyeli taşıyan aktif faylar Düzce, Hendek ve Çilimli faylarıdır. 12 Kasım depremini gene hatırlayacağız beterinden korusun diyeceğiz.  Ama daha fazlası gerekiyor. İşte tam bu noktada, İlimizde temenni etmek dışında harekete geçen bazı gönüllü kişiler tarafından Arama Kurtarma Dernek ve Ekipleri kurulduğunu yerel basın ve sosyal medyadan görebiliyoruz.   Türkiye genelinde her hangi bir afette akabinde afet bölgesine intikal ederek Arama Kurtarma çalışmalarında aktif rol almış dernek ve ekiplerin üyeleri bu gönül esaslı önemli görevi yerine getirirken ne zaman ne mekan sorgulamadan günlerce tüm fiziki şartlarını zorlayarak hayat kurtarma önceliğini koruyorlar. Düzce deki Dernek ve Ekipleri:   •             UKSAR Ulusal Keşif Arama Kurtarma Derneği •             BAMYAD Bağımlılıkla Mücadele Arama ve Kurtarma Derneği •             Düzce 99 Arama Kurtarma Derneği •             AFGD Afet Gönüllüleri Derneği •             ANDA Düzce •             Düzce MEB AKUD •             DAKE Düzce Arama Kurtarma Ekibi Diye sıralayabiliriz.   Hepsini de bu hususta gönülden tebrik ederken içimden geçeni yazmadan duramıyorum.   Düzce Kurumlarının da desteği ile Düzce halkını Deprem ile Yaşamak teması altında bilinçlendirme çalışmaları yapmak için hep beraber hareket etmeye de davet etmek isterdim. İsterdim ki küçüklerimiz depremden korkarak değil, o anda ne yapacaklarını öğrenerek yetişsinler. İsterdim ki okullarda Veli ve Öğrencileri bilgilendirmek için yoğun ve öğretici çalışmalar yapılsın. İsterdim ki köy köy gezilsin ve insanlarımıza mesela evlerinin yerleştirdikleri mobilyaların depreme uyumlu hale getirmek konusunda imkanları ve yapmaları gereken hususlar gösterilsin. Yeterince depreme dair hüzün korku ve kayıp yaşandı ve bizler oturup bir yenisini beklemek yerine deprem gerçeği ile en bilinçli şekilde yaşamayı öğrenmeli ve öğrenmeliyiz
Ekleme Tarihi: 15 Kasım 2023 - Çarşamba
Banu Akbulut

Düzce ve Deprem

Her zaman unutmak istediğimiz ama ne yazık ki hayatımızın ve ilimizin coğrafyasına göre her daim aklımızın köşesinde kalması ve bilinçli olmamız gereken vahim bir sızıdır Deprem.

Düzce havzasına en yakın olan ve Deprem potansiyeli taşıyan aktif faylar Düzce, Hendek ve Çilimli faylarıdır.

12 Kasım depremini gene hatırlayacağız beterinden korusun diyeceğiz.  Ama daha fazlası gerekiyor. İşte tam bu noktada, İlimizde temenni etmek dışında harekete geçen bazı gönüllü kişiler tarafından Arama Kurtarma Dernek ve Ekipleri kurulduğunu yerel basın ve sosyal medyadan görebiliyoruz.

 

Türkiye genelinde her hangi bir afette akabinde afet bölgesine intikal ederek Arama Kurtarma çalışmalarında aktif rol almış dernek ve ekiplerin üyeleri bu gönül esaslı önemli görevi yerine getirirken ne zaman ne mekan sorgulamadan günlerce tüm fiziki şartlarını zorlayarak hayat kurtarma önceliğini koruyorlar. Düzce deki Dernek ve Ekipleri:

 

•             UKSAR Ulusal Keşif Arama Kurtarma Derneği

•             BAMYAD Bağımlılıkla Mücadele Arama ve Kurtarma Derneği

•             Düzce 99 Arama Kurtarma Derneği

•             AFGD Afet Gönüllüleri Derneği

•             ANDA Düzce

•             Düzce MEB AKUD

•             DAKE Düzce Arama Kurtarma Ekibi

Diye sıralayabiliriz.

 

Hepsini de bu hususta gönülden tebrik ederken içimden geçeni yazmadan duramıyorum.

 

Düzce Kurumlarının da desteği ile Düzce halkını Deprem ile Yaşamak teması altında bilinçlendirme çalışmaları yapmak için hep beraber hareket etmeye de davet etmek isterdim.

İsterdim ki küçüklerimiz depremden korkarak değil, o anda ne yapacaklarını öğrenerek yetişsinler.

İsterdim ki okullarda Veli ve Öğrencileri bilgilendirmek için yoğun ve öğretici çalışmalar yapılsın.

İsterdim ki köy köy gezilsin ve insanlarımıza mesela evlerinin yerleştirdikleri mobilyaların depreme uyumlu hale getirmek konusunda imkanları ve yapmaları gereken hususlar gösterilsin.

Yeterince depreme dair hüzün korku ve kayıp yaşandı ve bizler oturup bir yenisini beklemek yerine deprem gerçeği ile en bilinçli şekilde yaşamayı öğrenmeli ve öğrenmeliyiz

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.