Esnaf bile isyan etti

Düzce’de mağazalarda yüksek fiyatlar esnafı bile isyan ettirdi. Yüksek kar marjı ile satılan ürünler nedeniyle Düzceliler alışveriş yapmak için başka şehirlere giderken, Düzceli esnaf fiyatların nasıl yüksek hale getirildiğini çektiği video ile açıkladı. Düzce’de mağazalarda, dükkanlarda satılan ürünlerin aşırı yüksek oluşu vatandaşların sık sık alışverişlerini başka şehirlerden yapmalarına neden oluyordu. Bu durumdan şikayet eden vatandaşlar, çaresizce yakın ama ucuz olan şehirlere giderek alışverişlerini yapmak zorunda kalıyor bu durumdan ise şikayetlerini dile getiriyordu.  Yüksek kar marjı ile ürün satışına bu defa yıllardır Düzce’de esnaflık yapan Fikret Ural’da isyan etti. Bir ceketin geliş maliyeti ile satışı fiyatı arasında uçuruma dikkat çeken esnaf Fikret Ural, video çekerek durumu gözler önüne serdi. Fikret Ural çektiği videosunda; “Uzun zamandır alışveriş yapmıyordum. Bugün ilk defa merkeze çıktım Bir ceket almak için. Dikkanımda yer olmadığı için ceket satışı yapmıyorum ama kaça alınır kaça satılır aşağı yukarı biliyorum. Bir mağazaya girdim tek ceket fiyatlarını sordum. Esnaf, 4 bin 500 lira dedi, 3 bin lira dedi, 2 bin lira dedi. En son fiyat bin 800 TL dedi. Şok oldum. Adam alıyor eline ceketi kasaya gidiyor. Kasadan cırt yapıyor tamam. Hiçbir indirim yok, pazarlıkta yapılmıyor. Ben kendi dükkanımda bir şey satıyorum 200 TL diyorum. 165 TL’ye aldığım ürünü 200 TL’ye satıyorum. 200 TL’ye aldığım ürünü 230 TL, 250 TL’ye satıyorum. Müşteri geliyor bir şey yapsana ben bir şey yapmıyorum ki, kumaşını ben yapmıyorum, dikimini ben yapmıyorum. Ben bunu alıyorum ve satıyorum. Para kazanıyorum. Onlarda para kazanıyor. Giydiğim bir pantolonu ben satıyorum 400 TL’ye. Başka yerde 900 TL. Dükkanıma gelene kadar beynim döndü. Almadım. Ceket falanda almıyorum. Ben bundan sonra merkeze falanda gitmem. Burada benim 350 TL2mye sattığım kot diğer mağazalarda 950 TL. Ben burada ürün satıyorum. Müşteri geliyor bir şey yap abi. Cırt yapan makineye pazarlık yapamıyorsunuz ama bana gelince bir şey yap abi” dedi.
Ekleme Tarihi: 17.10.2023 - 14:44

Esnaf bile isyan etti

Düzcelilerin neden başka şehirlere gittiğini açıkladı

Düzce’de mağazalarda yüksek fiyatlar esnafı bile isyan ettirdi. Yüksek kar marjı ile satılan ürünler nedeniyle Düzceliler alışveriş yapmak için başka şehirlere giderken, Düzceli esnaf fiyatların nasıl yüksek hale getirildiğini çektiği video ile açıkladı.

Düzce’de mağazalarda, dükkanlarda satılan ürünlerin aşırı yüksek oluşu vatandaşların sık sık alışverişlerini başka şehirlerden yapmalarına neden oluyordu. Bu durumdan şikayet eden vatandaşlar, çaresizce yakın ama ucuz olan şehirlere giderek alışverişlerini yapmak zorunda kalıyor bu durumdan ise şikayetlerini dile getiriyordu. 
Yüksek kar marjı ile ürün satışına bu defa yıllardır Düzce’de esnaflık yapan Fikret Ural’da isyan etti. Bir ceketin geliş maliyeti ile satışı fiyatı arasında uçuruma dikkat çeken esnaf Fikret Ural, video çekerek durumu gözler önüne serdi. Fikret Ural çektiği videosunda; “Uzun zamandır alışveriş yapmıyordum. Bugün ilk defa merkeze çıktım Bir ceket almak için. Dikkanımda yer olmadığı için ceket satışı yapmıyorum ama kaça alınır kaça satılır aşağı yukarı biliyorum. Bir mağazaya girdim tek ceket fiyatlarını sordum. Esnaf, 4 bin 500 lira dedi, 3 bin lira dedi, 2 bin lira dedi. En son fiyat bin 800 TL dedi. Şok oldum. Adam alıyor eline ceketi kasaya gidiyor. Kasadan cırt yapıyor tamam. Hiçbir indirim yok, pazarlıkta yapılmıyor. Ben kendi dükkanımda bir şey satıyorum 200 TL diyorum. 165 TL’ye aldığım ürünü 200 TL’ye satıyorum. 200 TL’ye aldığım ürünü 230 TL, 250 TL’ye satıyorum. Müşteri geliyor bir şey yapsana ben bir şey yapmıyorum ki, kumaşını ben yapmıyorum, dikimini ben yapmıyorum.

Ben bunu alıyorum ve satıyorum. Para kazanıyorum. Onlarda para kazanıyor. Giydiğim bir pantolonu ben satıyorum 400 TL’ye. Başka yerde 900 TL. Dükkanıma gelene kadar beynim döndü. Almadım. Ceket falanda almıyorum. Ben bundan sonra merkeze falanda gitmem. Burada benim 350 TL2mye sattığım kot diğer mağazalarda 950 TL. Ben burada ürün satıyorum. Müşteri geliyor bir şey yap abi. Cırt yapan makineye pazarlık yapamıyorsunuz ama bana gelince bir şey yap abi” dedi.

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.