Düzce Belediyesi'nden Kene Mücadelesi: Park ve Açık Alanlar İlaçlanıyor

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte gündemi meşgul eden Kene tehlikesine karşı Düzce Belediyesi harekete geçti. Şehir merkezinin yeşil alanlarında ve sorumluluk sahasında ortak kullanım alanları kene zararlısına karşı ilaçlanıyor. Düzce Belediyesi yaz mevsimi ile birlikte sivrisinek, kene ve benzeri zararlılarla mücadele çalışmalarına başladı. Özellikle son yıllarda hastalık bulaştırma riski ile dikkat çeken kene zararlılarının vatandaşlarda endişeye neden olması üzerine kış döneminden itibaren yapılan hazırlıklar faaliyete geçirildi. Şehir merkezi yeşillik alanlarında, parklarda, bahçelerde ve kamuya açık ortak kullanım alanlarında başlatılan ilaçlama çalışmaları uzman ekip ve uygun ekipman ile aralıksız sürdürülüyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yüksek sıcaklıklarla birlikte daha fazla görülmeye başlanan Kene zararlılarına karşı okullarda, parklarda, dinlenme alanlarında ve tüm kamu alanları ile binalarında ilaçlı mücadelenin sürdüğü belirtildi. Yaz mevsimi boyunca devam edecek çalışmaların yanı sıra vatandaşların risk ortamlarında dikkatli olması gerektiği de vurgulandı. Keneden nasıl korunulur? Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan kene zararlısından korunma yolları ise kısaca şöyle; - Riskli alanlara giderken vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalıdır. Kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir. - Riskli alanlardan dönüldüğünde vücutta (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası dahil) kene olup olmadığı kontrol edilmelidir. - Kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. - Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. - Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. - Kene tutunan kişiler, 10 günlük süre içinde halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler görülmesi halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmelidir.
Ekleme Tarihi: 18.06.2025 - 18:41

Düzce Belediyesi'nden Kene Mücadelesi: Park ve Açık Alanlar İlaçlanıyor

Kene mücadelesi başladı.Park, bahçe ve kamuya açık alanlar markajda.Veteriner işleri kapsamlı çalışma yürütüyor..İşte detaylar

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte gündemi meşgul eden Kene tehlikesine karşı Düzce Belediyesi harekete geçti. Şehir merkezinin yeşil alanlarında ve sorumluluk sahasında ortak kullanım alanları kene zararlısına karşı ilaçlanıyor.

Düzce Belediyesi yaz mevsimi ile birlikte sivrisinek, kene ve benzeri zararlılarla mücadele çalışmalarına başladı.

Özellikle son yıllarda hastalık bulaştırma riski ile dikkat çeken kene zararlılarının vatandaşlarda endişeye neden olması üzerine kış döneminden itibaren yapılan hazırlıklar faaliyete geçirildi. Şehir merkezi yeşillik alanlarında, parklarda, bahçelerde ve kamuya açık ortak kullanım alanlarında başlatılan ilaçlama çalışmaları uzman ekip ve uygun ekipman ile aralıksız sürdürülüyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yüksek sıcaklıklarla birlikte daha fazla görülmeye başlanan Kene zararlılarına karşı okullarda, parklarda, dinlenme alanlarında ve tüm kamu alanları ile binalarında ilaçlı mücadelenin sürdüğü belirtildi.

Yaz mevsimi boyunca devam edecek çalışmaların yanı sıra vatandaşların risk ortamlarında dikkatli olması gerektiği de vurgulandı.

Keneden nasıl korunulur?

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan kene zararlısından korunma yolları ise kısaca şöyle;

- Riskli alanlara giderken vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalıdır. Kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir.

- Riskli alanlardan dönüldüğünde vücutta (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası dahil) kene olup olmadığı kontrol edilmelidir.

- Kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır.

- Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır.

- Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir.

- Kene tutunan kişiler, 10 günlük süre içinde halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler görülmesi halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmelidir.

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.