Yumurtayla pişirilince zararı 10 kat artıyor! Kahvaltıları süsleyen zehir, lezzetli ama...

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 08.06.2024 - 16:51, Güncelleme: 08.06.2024 - 16:51
 

Yumurtayla pişirilince zararı 10 kat artıyor! Kahvaltıları süsleyen zehir, lezzetli ama...

Kahvaltıda sucuklu yumurta sıkça tercih ediliyor. Ancak işlenmiş gıda olan sucuk zaten zararlıyken yumurtayla daha da zararlı hale geliyor. İşte detaylar...
Kahvaltıların vazgeçilmezi bu yiyecekleri sakın beraber yemeyin. Bu vitamin deposunu yumurtayla yiyince ne faydası kalıyor ne de yararı. Her ne kadar severek tüketilse de uzmanlar bu şekilde tüketilmesini önermiyor. İşte konuya ilişkin detaylar...   Yumurtanın insan sağlığı üzerindeki faydaları bilinen bir gerçekken, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olduğu da bir gerçek. Lakin her ne kadar faydalı olursa olsun yanında tüketilen bazı yiyeceklerle uyum sağlayamıyor ve fayda sağlamak yerine zarar veriyor. Peki hangi besinler yumurtanın yanında tüketilmemeli? YARARDAN ÇOK ZARAR VEREBİLİR Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yumurta sodyum içerikli besinlerle tüketildiğinde yarardan çok zarara dönüşüyor. Yumurtayı sucuk, sosis, pastırma vb. tuzlu etlerle yerseniz zararlı hale dönüşüyor. Hali hazırda işlenmiş etlerin vücuda verdiği zarar ve üzerine bir de yumurta eklenince zararı artıyor. Pastırma, sosis vb. yağlı ve tuzlu yiyecekler vücudunuza gereğinden fazla yağ ve sodyum almanıza sebep olabilir. Bir kişinin gün içinde alması gereken sodyum miktarı 2 bin 300 miligram iken bir dilim pastırmada 115 miligram sodyum vardır. Bu da günlük almanız gereken değerinizin yüzde 5'ine eşittir. Bir sosis tabağı ise yaklaşık 790 miligram sodyum içerir ve bu da günlük değerinizin yüzde 34'ü kadardır.
Kahvaltıda sucuklu yumurta sıkça tercih ediliyor. Ancak işlenmiş gıda olan sucuk zaten zararlıyken yumurtayla daha da zararlı hale geliyor. İşte detaylar...

Kahvaltıların vazgeçilmezi bu yiyecekleri sakın beraber yemeyin. Bu vitamin deposunu yumurtayla yiyince ne faydası kalıyor ne de yararı. Her ne kadar severek tüketilse de uzmanlar bu şekilde tüketilmesini önermiyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

 

Yumurtanın insan sağlığı üzerindeki faydaları bilinen bir gerçekken, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olduğu da bir gerçek. Lakin her ne kadar faydalı olursa olsun yanında tüketilen bazı yiyeceklerle uyum sağlayamıyor ve fayda sağlamak yerine zarar veriyor. Peki hangi besinler yumurtanın yanında tüketilmemeli?

YARARDAN ÇOK ZARAR VEREBİLİR

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yumurta sodyum içerikli besinlerle tüketildiğinde yarardan çok zarara dönüşüyor.

Yumurtayı sucuk, sosis, pastırma vb. tuzlu etlerle yerseniz zararlı hale dönüşüyor. Hali hazırda işlenmiş etlerin vücuda verdiği zarar ve üzerine bir de yumurta eklenince zararı artıyor.

Pastırma, sosis vb. yağlı ve tuzlu yiyecekler vücudunuza gereğinden fazla yağ ve sodyum almanıza sebep olabilir.

Bir kişinin gün içinde alması gereken sodyum miktarı 2 bin 300 miligram iken bir dilim pastırmada 115 miligram sodyum vardır. Bu da günlük almanız gereken değerinizin yüzde 5'ine eşittir.

Bir sosis tabağı ise yaklaşık 790 miligram sodyum içerir ve bu da günlük değerinizin yüzde 34'ü kadardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.