Yüksek alarma geçti! İran ABD'ye mi saldıracak

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 06.04.2024 - 13:11, Güncelleme: 06.04.2024 - 13:11
 

Yüksek alarma geçti! İran ABD'ye mi saldıracak

İsrail'in Suriye'deki İran Konsolosluğuna gerçekleştirdiği saldırının ardından İran'ın bölgedeki İsrail veya ABD varlıklarını hedef alacak muhtemel saldırısına karşı yüksek alarma geçildi.
ABD'nin, İranlı üst düzey komutanların hafta başında öldürülmesine misilleme olarak gelebilecek bir saldırıya karşı "alarma geçtiği" iddia edildi. CNN'in üst düzey bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde, İran'ın, Orta Doğu'daki İsrail ya da ABD varlıklarına gelecek hafta "ciddi bir saldırıda" bulunabileceği kaydedildi. Haberde, ABD ve İsrail'in olası saldırının zamanını ve niteliğini bilmediği bu saldırı ihtimaline karşı "alarma geçtiği" belirtildi. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in İran diplomatik misyonuna yönelik saldırısını bir dönüm noktası olarak nitelendirmiş ve Tahran'ın misillemesinin "kaçınılmaz" olduğunu söylemişti. İsrail medyası ise Tel Aviv'in İran'ın misilleme tehditleri karşısında sığınak açmayı düşündüklerini bildirmişti. İRAN'IN SURİYE'DEKİ BÜYÜKELÇİLİK YERLEŞKESİNE SALDIRI İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. Saldırıya hızlıca misillemede bulunacağını duyuran İran, olaydan ABD'yi de sorumlu tutmuştu. İran, Suriye'deki saldırı sonrası 2 Nisan'da ABD'nin İran'daki çıkarlarını temsil eden İsviçre'nin Tahran Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak ABD'ye mesaj ilettiğini açıklamıştı. İran basınında, Tahran yönetiminin İsviçre aracılığıyla ABD'ye "İsrail hedeflerini vuracağına" dair bilgi verdiği iddia edilmişti.
İsrail'in Suriye'deki İran Konsolosluğuna gerçekleştirdiği saldırının ardından İran'ın bölgedeki İsrail veya ABD varlıklarını hedef alacak muhtemel saldırısına karşı yüksek alarma geçildi.

ABD'nin, İranlı üst düzey komutanların hafta başında öldürülmesine misilleme olarak gelebilecek bir saldırıya karşı " alarma geçtiği" iddia edildi.

CNN'in üst düzey bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde, İran'ın, Orta Doğu'daki İsrail ya da ABD varlıklarına gelecek hafta "ciddi bir saldırıda" bulunabileceği kaydedildi.

Haberde, ABD ve İsrail'in olası saldırının zamanını ve niteliğini bilmediği bu saldırı ihtimaline karşı " alarma geçtiği" belirtildi.
Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in İran diplomatik misyonuna yönelik saldırısını bir dönüm noktası olarak nitelendirmiş ve Tahran'ın misillemesinin "kaçınılmaz" olduğunu söylemişti.

İsrail medyası ise Tel Aviv'in İran'ın misilleme tehditleri karşısında sığınak açmayı düşündüklerini bildirmişti.

İRAN'IN SURİYE'DEKİ BÜYÜKELÇİLİK YERLEŞKESİNE SALDIRI
İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

Saldırıya hızlıca misillemede bulunacağını duyuran İran, olaydan ABD'yi de sorumlu tutmuştu.

İran, Suriye'deki saldırı sonrası 2 Nisan'da ABD'nin İran'daki çıkarlarını temsil eden İsviçre'nin Tahran Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak ABD'ye mesaj ilettiğini açıklamıştı.

İran basınında, Tahran yönetiminin İsviçre aracılığıyla ABD'ye "İsrail hedeflerini vuracağına" dair bilgi verdiği iddia edilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.