Yeni binalar yapılıyor eskiler ise bağımlılara bırakılıyor

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 29.05.2024 - 15:27, Güncelleme: 29.05.2024 - 15:46
 

Yeni binalar yapılıyor eskiler ise bağımlılara bırakılıyor

Düzce atıl bina cenneti olmasın.Bir tarafta eksiliği hissedildiği için yeni yatırımlar adı altında binalar yapılırken eski binalar ise kaderine terk edilmiş durumda.
Özellikle milli eğitim ve diğer kurumlarda okul ve diğer kurumlar için yeni yeni binalar yapılıyor ancak Bahçeşehir de depremden sonra yapılan ve halen sapasağlam ayakta duran okul binası bağımlılara mesken olarak kullanılıyor. Düzce’de eksik olduğu için birçok kurum yeni yeni binalar inşa ediyor. Özellikle başta okullar olmak üzere birçok kurum ve kuruluş yeni binalar inşa ederek görev yapmaya çalışıyor. Ancak 1999 yılında yaşanılan depremin ardından yapılan bazı binalar kullanılmazken bağımlılıların meskeni oldu.  2005 Yılında yapıldı Bahçeşehir Bölgesi Yeşiltepe Mahallesi’nde Sağlık Meslek lisesi olarak inşa edilen bina güzergahı ters olduğu için kullanılamadı. Ardından bir süre laboratuvar olarak ta hizmet veren bina daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Milli Eğitim eski Müdürü Tamer Kırbaç döneminde Uygulamaları Turizm Meslek Lisesi yapılması için çalışma başlatılan bina son olarak Vali Cevdet Atay döneminde Düzce Üniversitesi tarafından Sosyal Bilimler meslek Yüksekokulu olarak değerlendirilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak bütün bu kararların sonunda gelinen noktada bina kaderine terk edilmiş ve bağımlıların meskeni haline gelmiş durumda.  Devlet kaynakları bu kadar mu ucuz? Devlet kaynaklarıyla yapılan okulun şimdilerdeki görüntüsü ise yürek parçalıyor. Camları, pencereleri parçalanmış okulun bahçesi ise korku filmi platosunu andırıyor. Bakımsız bahçesi, yazboz tahtasına dönmüş duvarları, kırılmış camları ile atıl vaziyetteki bina sapasağlam ayakta durmasına rağmen neden kullanılmadığı ise bir türlü bilinmiyor.  Yanı başında ilk ve ortaokul var Atıl haldeki ve korku filmi platosunu andıran binanın hemen yanı başında ise Yeşiltepe İlk ve Ortaokulunda öğrenciler eğitim yapmaya çalışıyor. Olumsuzlukların yaşandığı binanın yanında çocuklarını okula gönderen anne ve babalar ise büyük tedirginlik yaşıyor.  Bir çözüm bulmak çok mu zor? Okul binası ile ilgili olarak birçok kurum binası olarak kullanılabilecekken, bazı okullar binalarını başka okullar ile paylaşıyorken neden bu sapasağlam ancak atıl kalmış binanın kullanılmadığı ve alkol ve uyuşturucu bağımlılarının yuvası olduğu kamuoyunun vicadanını yaralıyor.
Düzce atıl bina cenneti olmasın.Bir tarafta eksiliği hissedildiği için yeni yatırımlar adı altında binalar yapılırken eski binalar ise kaderine terk edilmiş durumda.

Özellikle milli eğitim ve diğer kurumlarda okul ve diğer kurumlar için yeni yeni binalar yapılıyor ancak Bahçeşehir de depremden sonra yapılan ve halen sapasağlam ayakta duran okul binası bağımlılara mesken olarak kullanılıyor. Düzce’de eksik olduğu için birçok kurum yeni yeni binalar inşa ediyor. Özellikle başta okullar olmak üzere birçok kurum ve kuruluş yeni binalar inşa ederek görev yapmaya çalışıyor. Ancak 1999 yılında yaşanılan depremin ardından yapılan bazı binalar kullanılmazken bağımlılıların meskeni oldu. 


2005 Yılında yapıldı
Bahçeşehir Bölgesi Yeşiltepe Mahallesi’nde Sağlık Meslek lisesi olarak inşa edilen bina güzergahı ters olduğu için kullanılamadı. Ardından bir süre laboratuvar olarak ta hizmet veren bina daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Milli Eğitim eski Müdürü Tamer Kırbaç döneminde Uygulamaları Turizm Meslek Lisesi yapılması için çalışma başlatılan bina son olarak Vali Cevdet Atay döneminde Düzce Üniversitesi tarafından Sosyal Bilimler meslek Yüksekokulu olarak değerlendirilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak bütün bu kararların sonunda gelinen noktada bina kaderine terk edilmiş ve bağımlıların meskeni haline gelmiş durumda. 



Devlet kaynakları bu kadar mu ucuz?
Devlet kaynaklarıyla yapılan okulun şimdilerdeki görüntüsü ise yürek parçalıyor. Camları, pencereleri parçalanmış okulun bahçesi ise korku filmi platosunu andırıyor. Bakımsız bahçesi, yazboz tahtasına dönmüş duvarları, kırılmış camları ile atıl vaziyetteki bina sapasağlam ayakta durmasına rağmen neden kullanılmadığı ise bir türlü bilinmiyor. 



Yanı başında ilk ve ortaokul var
Atıl haldeki ve korku filmi platosunu andıran binanın hemen yanı başında ise Yeşiltepe İlk ve Ortaokulunda öğrenciler eğitim yapmaya çalışıyor. Olumsuzlukların yaşandığı binanın yanında çocuklarını okula gönderen anne ve babalar ise büyük tedirginlik yaşıyor. 



Bir çözüm bulmak çok mu zor?
Okul binası ile ilgili olarak birçok kurum binası olarak kullanılabilecekken, bazı okullar binalarını başka okullar ile paylaşıyorken neden bu sapasağlam ancak atıl kalmış binanın kullanılmadığı ve alkol ve uyuşturucu bağımlılarının yuvası olduğu kamuoyunun vicadanını yaralıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.