Yasağı dinlemeyen kamyon sürücülerine ceza yağdı

Asayiş (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 24.08.2023 - 17:03, Güncelleme: 24.08.2023 - 17:06
 

Yasağı dinlemeyen kamyon sürücülerine ceza yağdı

İl Trafik Komisyonu tarafından ağır tonajlı araçların girişinin yasaklandığı caddeye giren araçlar ceza yemekten kurtulamadı. Ekipler aralıklarla yaptıkları denetimlerde yasak olan caddeye giren ağır tonajlı araçlara 23 bin TL Cezai işlem uyguladı.
Düzce İl Trafik Komisyonu Kararı yürürlüğe girdi. Düzce’de Memur-Sen yolu olarak bilinen Servet Bucurgat Caddesi’ni kullanan ağır tonajlı araçlar üzerinde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri uygulama yaptı. 27 Aralık 2022 tarihinde alınan komisyon kararında,  “Akçakoca Yolu Sancaklar mevkiinde galericiler sitesi girişi hal kavşağına kadar olan güzergah, Körpeşler Mahallesi ve Karahacımusa Mahallesini kapsayan Memursen, Aşiyan Konakları önündeki Servet Bucurgat bulvarında trafik yoğunluğunun artması, çok sayıda ikamet ve okulun bulunduğu güzergah üzerindeki trafik düzeni ve güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesi ile D-655 Karayolu Karaca Kavşağı ile Servet Bucurgat Caddesi, Ruhi Kurnaz Bulvarı Kavşağına kadar olan kesimde İl Trafik Komisyonu’nun 27.12.2022 tarih ve 2022/46 sayılı kararı ile ağır tonajlı (kamyon, çekici türü) araçların (ev eşyası taşıyan araçlar hariç Zabıta Müdürlüğü’nden izin almak kaydıyla) girişi yasaklanmıştır” denildi. Yasağa rağmen ağır tonajlı araçlar yolu kullanmaya devam edince vatandaşların şikayetleri de arttı. Polis ekipleri bölgede sık sık uygulama yapmasına rağmen yasağı tanımayan kamyon sürücülerine cezai işlem uygulanmaya başladı. Uyarıları dikkate almayan kamyon sürücüleri yapılan uygulamada durdurularak trafik işaret ve işaretçilerine uymadıkları gerekçesi ile 24 araca trafik işaretlerine uymamak maddesinden 23 bin 014 TL ceza işlem uygulandı.
İl Trafik Komisyonu tarafından ağır tonajlı araçların girişinin yasaklandığı caddeye giren araçlar ceza yemekten kurtulamadı. Ekipler aralıklarla yaptıkları denetimlerde yasak olan caddeye giren ağır tonajlı araçlara 23 bin TL Cezai işlem uyguladı.

Düzce İl Trafik Komisyonu Kararı yürürlüğe girdi. Düzce’de Memur-Sen yolu olarak bilinen Servet Bucurgat Caddesi’ni kullanan ağır tonajlı araçlar üzerinde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri uygulama yaptı.

27 Aralık 2022 tarihinde alınan komisyon kararında,  “Akçakoca Yolu Sancaklar mevkiinde galericiler sitesi girişi hal kavşağına kadar olan güzergah, Körpeşler Mahallesi ve Karahacımusa Mahallesini kapsayan Memursen, Aşiyan Konakları önündeki Servet Bucurgat bulvarında trafik yoğunluğunun artması, çok sayıda ikamet ve okulun bulunduğu güzergah üzerindeki trafik düzeni ve güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesi ile D-655 Karayolu Karaca Kavşağı ile Servet Bucurgat Caddesi, Ruhi Kurnaz Bulvarı Kavşağına kadar olan kesimde İl Trafik Komisyonu’nun 27.12.2022 tarih ve 2022/46 sayılı kararı ile ağır tonajlı (kamyon, çekici türü) araçların (ev eşyası taşıyan araçlar hariç Zabıta Müdürlüğü’nden izin almak kaydıyla) girişi yasaklanmıştır” denildi.

Yasağa rağmen ağır tonajlı araçlar yolu kullanmaya devam edince vatandaşların şikayetleri de arttı. Polis ekipleri bölgede sık sık uygulama yapmasına rağmen yasağı tanımayan kamyon sürücülerine cezai işlem uygulanmaya başladı. Uyarıları dikkate almayan kamyon sürücüleri yapılan uygulamada durdurularak trafik işaret ve işaretçilerine uymadıkları gerekçesi ile 24 araca trafik işaretlerine uymamak maddesinden 23 bin 014 TL ceza işlem uygulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.