Uyuşturucu satıcısı ve kullanıcıları yakalandı

Asayiş (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 30.11.2023 - 19:02, Güncelleme: 30.11.2023 - 19:04
 

Uyuşturucu satıcısı ve kullanıcıları yakalandı

Cumhuriyet Başsavcılığınca uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçu soruşturması kapsamında polis ekiplerinin yaptığı istihbarat sonucunda Gölyaka ilçesinde 5 kişi gözaltına alındı. Yakalanan 1 kişi ise çıkartıldığı mahkemece tutuklandı
Gölyaka İlce Emniyet Müdürlüğü ekipleri A.G. isimli şahsın uyuşturucu madde ticareti yaptığı istihbaratına ulaştı. Ekipler, A.G.ye ait ikamet önünde yaptıkları fiziki takipte E.B. isimli şahsında A.G.'den uyuşturucu madde aldığını belirledi. A.G.ye ait adresin çevresinde yapılan araştırmada evin önünde duran bir aracı daha sonra durduran ekipler E.K. isimli şahsın A.G. den 18.7 gram uyuşturucu maddesi aldığını tespit etti. Yapılan çalışmalar sonrası Cumhuriyet Başsavcılığından arama izni alan ekipler A.G.'ye ait evde yaptıkları aramada tek parça halinde 249.4 gram bonzai olduğu değerlendirilen madde ele geçirdi. Ekipler ayrıca yere dökülmüş vaziyette yine 2.1gram uyuşturucu maddeyi de yakaladı. Ekipler evin müştemilat kısmında ise gelindiğinde E. A., İ. Y ve S.Y. isimleri uyuşturucu madde kullanırken yakaladı. Yapılan operasyon sonrasında 13 sabıkası bulunan A.G. hakkında TCK 188 “Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç eden kişi, yirmi yıldan otuz yıla kadar hapis ve 2 bin günden 20 bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır” maddesinden işlem başlatılırken E.A., S.Y., İ.Y., E.B. hakkında ise TCK 191 uyarınca “uyuşturucu kullanma suçu çeşitli maddelerle düzenlenmiştir. Uyuşturucu kullanımı yapmak, uyarıcı madde satın almak, uyuşturucu ve uyarıcı madde kabul etmek, bulundurmak, uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanma yoluyla ceza alan kişiler 2 yıl ile 5 yıl arasında cezalandırılır” maddesinden işlem başlatıldı. Gözaltına alınan A.G. tamamlanan işlemlerinin ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cumhuriyet Başsavcılığınca uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçu soruşturması kapsamında polis ekiplerinin yaptığı istihbarat sonucunda Gölyaka ilçesinde 5 kişi gözaltına alındı. Yakalanan 1 kişi ise çıkartıldığı mahkemece tutuklandı

Gölyaka İlce Emniyet Müdürlüğü ekipleri A.G. isimli şahsın uyuşturucu madde ticareti yaptığı istihbaratına ulaştı. Ekipler, A.G.ye ait ikamet önünde yaptıkları fiziki takipte E.B. isimli şahsında A.G.'den uyuşturucu madde aldığını belirledi. A.G.ye ait adresin çevresinde yapılan araştırmada evin önünde duran bir aracı daha sonra durduran ekipler E.K. isimli şahsın A.G. den 18.7 gram uyuşturucu maddesi aldığını tespit etti. Yapılan çalışmalar sonrası Cumhuriyet Başsavcılığından arama izni alan ekipler A.G.'ye ait evde yaptıkları aramada tek parça halinde 249.4 gram bonzai olduğu değerlendirilen madde ele geçirdi. Ekipler ayrıca yere dökülmüş vaziyette yine 2.1gram uyuşturucu maddeyi de yakaladı.

Ekipler evin müştemilat kısmında ise gelindiğinde E. A., İ. Y ve S.Y. isimleri uyuşturucu madde kullanırken yakaladı.

Yapılan operasyon sonrasında 13 sabıkası bulunan A.G. hakkında TCK 188 “ Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç eden kişi, yirmi yıldan otuz yıla kadar hapis ve 2 bin günden 20 bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır” maddesinden işlem başlatılırken E.A., S.Y., İ.Y., E.B. hakkında ise TCK 191 uyarınca “ uyuşturucu kullanma suçu çeşitli maddelerle düzenlenmiştir. Uyuşturucu kullanımı yapmak, uyarıcı madde satın almak, uyuşturucu ve uyarıcı madde kabul etmek, bulundurmak, uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanma yoluyla ceza alan kişiler 2 yıl ile 5 yıl arasında cezalandırılır” maddesinden işlem başlatıldı.

Gözaltına alınan A.G. tamamlanan işlemlerinin ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.