Talih’ten talihsiz açıklama. TALİH ÖZCAN Özür diledi

Siyaset (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 12.12.2023 - 10:15, Güncelleme: 12.12.2023 - 10:31
 

Talih’ten talihsiz açıklama. TALİH ÖZCAN Özür diledi

Önce söyledi sonra ÖZÜR DİLEDİ.
Yığılca İlçesi’nde milletvekili Talih Özcan'in CHP Belediye Başkan adayı olarak Önder Atasoy'u açıklarken ilçe halkını kast ederek yaptığı konuşmada ilçe halkına “Yobaz, yoz, gericiliğin kol gezdiği bir yerde, göç veren bir yerde” sözleri infial uyandırdı. Talih Özcan, konuşmasında kullandığı sözlerin ardından ise açıklama yaparak "Atatürk değerlerine yoğun saldırılara karşı kullandım" diyerek çark etmek zorunda kaldı.Yerel seçimlere 3 buçuk ay kala Yığılca ilcesi'nde CHP Belediye baskan adayı olarak Önder Atasoy’un açıklanması için partide program düzenlendi. Programa CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan’da katıldı. Milletvekili sıfatıyla birde konuşma yapan Talih Özcan konuşmasının bir bölümünde; Yığılcalıları kastederek; “Yobaz, yoz, gericiliğin kol gezdiği bir yerde, göç veren bir yerde böyle bir kardeşimizin çıkması bana göre anlamlıdır” ifadelerini kullandı. Bu sözlerinin ardından Talih Özcan’ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Şehirde infial uyandıran sözlerin ardından CHP Milletvekili Özcan'a tepkiler de çığ gibi büyüdü. Özcan” Maksadını aşan bir konuşma” Tepkiler üzerine kamuoyuna açıklama yapan CHP Milletvekili Talih Özcan; “Geçtiğimiz hafta sonu Yığılca ilçemizde, partimiz adına gerçekleştirdiğimiz Belediye Başkanı aday tanıtım toplantımızda yaptığım konuşmada, “gericilik ve yobazlık” ile ilgili sözlerim maksadını aşmıştır. Bahsi geçen cümlelerimdeki niyetim, yerelde Yığılca’ya ve Yığılcalı hemşerilerime karşı bir eleştiri ASLA olamaz. Çünkü, onların da Düzce’nin evlatları ve bu ülkenin aydınlık yarınları olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Sözlerimde vurgulamak istediğim asıl şey; Ulusal anlamda, Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin kurucu ve kurtarıcılarına karşı gerçekleştirilen eylemler ve söylemlerin artması, Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilkelerini yok etmeye çalışanlara karşı mücadelemizin her zaman süreceğidir. Bu anlamda, Yığılca Başkan Adayımızın, modern, medeni, çağdaş ve laik bir Türkiye idealine ne kadar uygun bir profilde olduğunu anlatmak isterken, hatalı bir söylemde bulunarak kırdığım, üzdüğüm tüm Yığılcalı hemşerilerimden özür diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Önce söyledi sonra ÖZÜR DİLEDİ.

Yığılca İlçesi’nde milletvekili Talih Özcan'in CHP Belediye Başkan adayı olarak Önder Atasoy'u açıklarken ilçe halkını kast ederek yaptığı konuşmada ilçe halkına “Yobaz, yoz, gericiliğin kol gezdiği bir yerde, göç veren bir yerde” sözleri infial uyandırdı. Talih Özcan, konuşmasında kullandığı sözlerin ardından ise açıklama yaparak "Atatürk değerlerine yoğun saldırılara karşı kullandım" diyerek çark etmek zorunda kaldı.Yerel seçimlere 3 buçuk ay kala Yığılca ilcesi'nde CHP Belediye baskan adayı olarak Önder Atasoy’un açıklanması için partide program düzenlendi. Programa CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan’da katıldı. Milletvekili sıfatıyla birde konuşma yapan Talih Özcan konuşmasının bir bölümünde; Yığılcalıları kastederek; “Yobaz, yoz, gericiliğin kol gezdiği bir yerde, göç veren bir yerde böyle bir kardeşimizin çıkması bana göre anlamlıdır” ifadelerini kullandı. Bu sözlerinin ardından Talih Özcan’ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Şehirde infial uyandıran sözlerin ardından CHP Milletvekili Özcan'a tepkiler de çığ gibi büyüdü.

Özcan” Maksadını aşan bir konuşma”

Tepkiler üzerine kamuoyuna açıklama yapan CHP Milletvekili Talih Özcan; “Geçtiğimiz hafta sonu Yığılca ilçemizde, partimiz adına gerçekleştirdiğimiz Belediye Başkanı aday tanıtım toplantımızda yaptığım konuşmada, “gericilik ve yobazlık” ile ilgili sözlerim maksadını aşmıştır. Bahsi geçen cümlelerimdeki niyetim, yerelde Yığılca’ya ve Yığılcalı hemşerilerime karşı bir eleştiri ASLA olamaz. Çünkü, onların da Düzce’nin evlatları ve bu ülkenin aydınlık yarınları olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Sözlerimde vurgulamak istediğim asıl şey; Ulusal anlamda, Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin kurucu ve kurtarıcılarına karşı gerçekleştirilen eylemler ve söylemlerin artması, Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilkelerini yok etmeye çalışanlara karşı mücadelemizin her zaman süreceğidir. Bu anlamda, Yığılca Başkan Adayımızın, modern, medeni, çağdaş ve laik bir Türkiye idealine ne kadar uygun bir profilde olduğunu anlatmak isterken, hatalı bir söylemde bulunarak kırdığım, üzdüğüm tüm Yığılcalı hemşerilerimden özür diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.