Seçimlere 7 ay kala Aday adaylıklarında sürpriz isimler

Siyaset (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 13.09.2023 - 10:40, Güncelleme: 13.09.2023 - 10:51
 

Seçimlere 7 ay kala Aday adaylıklarında sürpriz isimler

Yerel seçimlere 7 ay kala kulisler hareketlenmeye başladı. Birçok sürpriz isim çeşitli partilerden aday adayı olmak için sabırsızlıkla beklerken bazı isimler ise kendilerinin haberi olmadığı halde kulislerde isimleri geçiyor.
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde birçok isim il ve ilçelerde Belediye Başkanlığı adaylığı için isimleri geçiyor olması bu seçimde süprizlerin yaşanacağının da göstergesi oldu.    Ayhan Şamandar Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Yüksek Hızlı Trenin Düzce’den geçmesi için yoğun çaba harcayan Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın ismi son dönemde yükselişte olan Yeniden Refah Partisi’nde belediye Başkan aday adayı olarak geçiyor. Mehmet Keleş Düzce’nin yaşadığı 1999 depremlerin ardından şehri yeniden toparlayan şehir hüviyetine sokmaya çalışan Mehmet Keleş’in ismi de kulislerde Belediye başkan adayı olarak geçiyor. Düzce kamuoyunda ciddi seçmen kitlesi bulunan Mehmet Keleş’in milletvekili seçimlerinde MHP’den adayı adayı olmuş ancak aday olamamıştı. Belediye Başkanlığı’nda oldukça deneyimli olan Mehmet Keleş’in ise ismi birden fazla partide geçerken, siyasi tecrübe sahibi Mehmet Keleş’in aday olacağı partinin önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor.  Osman Kılıç Beyköy Beldesi Belediye başkanı Osman Kılıç ilçe ve beldelerde adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Geçtiğimiz ay Beyköy Beldesinde hizmete giren Kaledibi mesire alanının açılışında konuşan Osman Kılıç, AK Parti İl başkanı Hasan Şengüloğlu’na yaptığı çağrı da uygun görüldüğü takdirde yeniden aday olduğunu açıklamıştı.  Fahri Altınkayık Düzce Valiliği Basın Müdürlüğü’nde başarılı çalışma sergileyen, Fahri Altınkayık’ın Yığılca İlçesinden Belediye başkan Adaylığı kulislerde konuşulurken, hem Düzce’de hem de Yığılca’da yaptığı çalışmalarla ismi bir adım öne geçiriyor.  Sezgin Aktaş Daha önce Mustafa Sarıgül’ün partisinde başarılı İl başkanlığı geçiren Sezgin Aktaş, partisinin CHP ile birleşmesinin ardından AK Partili olduğunu açıklamıştı. Ancak Düzc e Kamuoyuna sürpriz yapan Aktaş Akçakoca İlçesi’nde bağımsız olarak Belediye başkan Adayı olduğunu açıkladı.  Engin Eğilmez AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev yapan kuyumcu Engin Eğilmez’de AK Parti’den Belediye Başkan aday adaylığını durarak başvuru yapacağını açıkladı. Düzce’de uzun yıllardır kuyumculuk yapan aynı zamanda AK Parti’nin birçok kademesinde görev alan iş insanı Engin Eğilmez, AK Parti’den aday adayı olacağını duyurdu. Başvuruları başladığı süreçte Eğilmez başvurusunu yapacağını da duyurdu.  
Yerel seçimlere 7 ay kala kulisler hareketlenmeye başladı. Birçok sürpriz isim çeşitli partilerden aday adayı olmak için sabırsızlıkla beklerken bazı isimler ise kendilerinin haberi olmadığı halde kulislerde isimleri geçiyor.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde birçok isim il ve ilçelerde Belediye Başkanlığı adaylığı için isimleri geçiyor olması bu seçimde süprizlerin yaşanacağının da göstergesi oldu. 

 
Ayhan Şamandar
Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Yüksek Hızlı Trenin Düzce’den geçmesi için yoğun çaba harcayan Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın ismi son dönemde yükselişte olan Yeniden Refah Partisi’nde belediye Başkan ad ay adayı olarak geçiyor.


Mehmet Keleş
Düzce’nin yaşadığı 1999 depremlerin ardından şehri yeniden toparlayan şehir hüviyetine sokmaya çalışan Mehmet Keleş’in ismi de kulislerde Belediye başkan adayı olarak geçiyor. Düzce kamuoyunda ciddi seçmen kitlesi bulunan Mehmet Keleş’in milletvekili seçimlerinde MHP’den adayı adayı olmuş ancak ad ay olamamıştı. Belediye Başkanlığı’nda oldukça deneyimli olan Mehmet Keleş’in ise ismi birden fazla partide geçerken, siyasi tecrübe sahibi Mehmet Keleş’in ad ay olacağı partinin önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor. 

Osman Kılıç

Beyköy Beldesi Belediye başkanı Osman Kılıç ilçe ve beldelerde adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Geçtiğimiz ay Beyköy Beldesinde hizmete giren Kaledibi mesire alanının açılışında konuşan Osman Kılıç, AK Parti İl başkanı Hasan Şengüloğlu’na yaptığı çağrı da uygun görüldüğü takdirde yeniden ad ay olduğunu açıklamıştı. 

Fahri Altınkayık
Düzce Valiliği Basın Müdürlüğü’nde başarılı çalışma sergileyen, Fahri Altınkayık’ın Yığılca İlçesinden Belediye başkan Adaylığı kulislerde konuşulurken, hem Düzce’de hem de Yığılca’da yaptığı çalışmalarla ismi bir adım öne geçiriyor. 


Sezgin Aktaş
Daha önce Mustafa Sarıgül’ün partisinde başarılı İl başkanlığı geçiren Sezgin Aktaş, partisinin CHP ile birleşmesinin ardından AK Partili olduğunu açıklamıştı. Ancak Düzc e Kamuoyuna sürpriz yapan Aktaş Akçakoca İlçesi’nde bağımsız olarak Belediye başkan Adayı olduğunu açıkladı. 


Engin Eğilmez
AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev yapan kuyumcu Engin Eğilmez’de AK Parti’den Belediye Başkan ad ay adaylığını durarak başvuru yapacağını açıkladı. Düzce’de uzun yıllardır kuyumculuk yapan aynı zamanda AK Parti’nin birçok kademesinde görev alan iş insanı Engin Eğilmez, AK Parti’den ad ay adayı olacağını duyurdu. Başvuruları başladığı süreçte Eğilmez başvurusunu yapacağını da duyurdu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.