Restoran servis ücretleri son buldu Resmi Gazete’de yayımlandı.

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 30.01.2026 - 03:05, Güncelleme: 30.01.2026 - 03:12
 

Restoran servis ücretleri son buldu Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ticaret Bakanlığı’nın restoran ve kafelerde servis ve kuver ücretini yasaklayan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı.
Türkiye geneli Düzce dahil Son zamanlarda kafe ve restoranlarda tüketiciyi mağdur eden ve haksız kazanca neden olan uygulamalar çok sık görülmeye başlamıştı.Bunlardan birisi de masa ve servis ücreti uygulamasıydı.20 liradan başlayarak 50 liraya kadar çıkan masa ücreti uygulamaları, vatandaşların tepkisini çekti.Tüketicilerin şikayetleri doğrultusunda Ticaret Bakanlığı, harekete geçti.Artan talep ve tepkileri dikkate alan Bakanlık, kafe ve restoranlarda masa ve servis ücreti adı altında talep edilen mecburi bedelleri yasakladı. RESTORANLARDA MASA VE SERVİS ÜCRETİ ARTIK YASAK Ticaret Bakanlığı’nın restoran ve kafelerde servis ve kuver ücretini yasaklayan yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Karar göre, kafe ve restoranlarda tüketiciden servis, masa, kuver ve benzeri herhangi bir ek ücret talep edilmeyecek.  KARAR RESMİ GAZETE'DE Resmi Gazete'deki kararda şu ifadelere yer verildi:Tarife ve fiyat listesinde gösterilen fiyatların dışında herhangi bir isim altında başka bir ücret alınması hâlinde, bunun tarife ve fiyat listesinde gösterilmesi zorunludur.Ancak lokanta, kafe, restoran, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde, 4857 sayılı İş Kanununun 51’inci maddesi hükmü saklı kalmak kaydıyla; tüketiciden servis ücreti, masa ücreti, kuver ücreti ve benzeri herhangi bir isim altında ilave ödeme talep edilemez.
Ticaret Bakanlığı’nın restoran ve kafelerde servis ve kuver ücretini yasaklayan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye geneli Düzce dahil Son zamanlarda kafe ve restoranlarda tüketiciyi mağdur eden ve haksız kazanca neden olan uygulamalar çok sık görülmeye başlamıştı.Bunlardan birisi de masa ve servis ücreti uygulamasıydı.20 liradan başlayarak 50 liraya kadar çıkan masa ücreti uygulamaları, vatandaşların tepkisini çekti.Tüketicilerin şikayetleri doğrultusunda Ticaret Bakanlığı, harekete geçti.Artan talep ve tepkileri dikkate alan Bakanlık, kafe ve restoranlarda masa ve servis ücreti adı altında talep edilen mecburi bedelleri yasakladı.

RESTORANLARDA MASA VE SERVİS ÜCRETİ ARTIK YASAK

Ticaret Bakanlığı’nın restoran ve kafelerde servis ve kuver ücretini yasaklayan yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Karar göre, kafe ve restoranlarda tüketiciden servis, masa, kuver ve benzeri herhangi bir ek ücret talep edilmeyecek. 

KARAR RESMİ GAZETE'DE

Resmi Gazete'deki kararda şu ifadelere yer verildi:Tarife ve fiyat listesinde gösterilen fiyatların dışında herhangi bir isim altında başka bir ücret alınması hâlinde, bunun tarife ve fiyat listesinde gösterilmesi zorunludur.Ancak lokanta, kafe, restoran, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde, 4857 sayılı İş Kanununun 51’inci maddesi hükmü saklı kalmak kaydıyla; tüketiciden servis ücreti, masa ücreti, kuver ücreti ve benzeri herhangi bir isim altında ilave ödeme talep edilemez.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.