Reisi'nin son görüntüleri yayınlandı: Helikoptere böyle bindi

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 28.05.2024 - 12:00, Güncelleme: 28.05.2024 - 12:00
 

Reisi'nin son görüntüleri yayınlandı: Helikoptere böyle bindi

İran'da helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin, helikoptere binmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Reisi'nin önce cemaat ile namaz kıldığı sonra ise Tebriz'e doğru yola çıkmak üzere kırıma uğrayan helikoptere bindiği görüldü.
İran televizyonunda, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin son görüntüleri yayınlandı. Reisi, 19 Mayıs pazar günü Azerbaycan'ı ziyaret etmiş ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yapmıştı. İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nın (ISNA) aktardığına göre, helikopter kazasının yaşandığı gün çekilen görüntüler 'Kazanın Anlatısı' adlı bir belgesel ile İran televizyonunda yayınlandı. Görüntülerde, Reisi'nin önce cemaat ile namaz kıldığı ardından İran'a doğru yola çıkmak üzere kazanın yaşanacağı helikoptere bindiği kaydedildi. Görüntülerde, İbrahim Reisi'nin önce cemaat ile namaz kıldığı ardından ise Tebriz'e doğru yola çıkmak üzere kazanın yaşanacağı helikoptere bindiği görüldü. İRAN'DAKİ HELİKOPTER KAZASI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Cumhurbaşkanı Reisi, 19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında baraj açılışı törenine katıldı. Reisi, beraberindeki Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle dönüşte helikopter kazası geçirdi. İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama kurtarma faaliyetlerinde Akıncı insansız hava aracını (İHA) görevlendirdi. Akıncı İHA'nın tespit ettiği helikopter enkazının koordinatları İran makamlarıyla paylaşıldı. Belirlenen noktaya ulaşan İranlı ekipler, kazadan kurtulan olmadığını bildirilmişti. Reisi'nin hayatını kaybettiğinin kesinleşmesinin ardından Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir, geçici cumhurbaşkanı olarak görevlendirilirken, Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Ali Bakıri Keni, Abdullahiyan'ın yerine geçici Dışişleri Bakanı olarak atandı.
İran'da helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin, helikoptere binmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Reisi'nin önce cemaat ile namaz kıldığı sonra ise Tebriz'e doğru yola çıkmak üzere kırıma uğrayan helikoptere bindiği görüldü.

İran televizyonunda, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin son görüntüleri yayınlandı. Reisi, 19 Mayıs pazar günü Azerbaycan'ı ziyaret etmiş ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yapmıştı.


İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nın (ISNA) aktardığına göre, helikopter kazasının yaşandığı gün çekilen görüntüler 'Kazanın Anlatısı' adlı bir belgesel ile İran televizyonunda yayınlandı. Görüntülerde, Reisi'nin önce cemaat ile namaz kıldığı ardından İran'a doğru yola çıkmak üzere kazanın yaşanacağı helikoptere bindiği kaydedildi.

Görüntülerde, İbrahim Reisi'nin önce cemaat ile namaz kıldığı ardından ise Tebriz'e doğru yola çıkmak üzere kazanın yaşanacağı helikoptere bindiği görüldü.

İRAN'DAKİ HELİKOPTER KAZASI VE SONRASINDA YAŞANANLAR

Cumhurbaşkanı Reisi, 19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında baraj açılışı törenine katıldı. Reisi, beraberindeki Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle dönüşte helikopter kazası geçirdi. İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama kurtarma faaliyetlerinde Akıncı insansız hava aracını (İHA) görevlendirdi. Akıncı İHA'nın tespit ettiği helikopter enkazının koordinatları İran makamlarıyla paylaşıldı. Belirlenen noktaya ulaşan İranlı ekipler, kazadan kurtulan olmadığını bildirilmişti.


Reisi'nin hayatını kaybettiğinin kesinleşmesinin ardından Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir, geçici cumhurbaşkanı olarak görevlendirilirken, Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Ali Bakıri Keni, Abdullahiyan'ın yerine geçici Dışişleri Bakanı olarak atandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.