Ojeli tırnaklarıyla ağaca yeniden hayat veriyor

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 09.07.2023 - 09:10, Güncelleme: 09.07.2023 - 16:45
 

Ojeli tırnaklarıyla ağaca yeniden hayat veriyor

Erkek mesleği olarak görülen marangozluk mesleğine ojeli tırnaklarıyla kadın eli değdi. Elif Demir, 4 yıl önce hayat şartları ve babasına yardım amacıyla girdiği marangozlukta yaptıklarıyla hem hemcinslerinin hem de erkek meslektaşlarının hayranlığını kazandı. Marangoz atölyesinde bütün makineleri kullanan Elif Demir, güç isteyen birçok işi de yine kendi imkanlarıyla yapıp, birbirinden güzel işlere imza atıyor.
Erkek mesleği olarak görülen marangozluğa hayat şartları ve babasına yardım amacıyla 3-4 yıl önce başlayan Elif Demir, şimdilerde marangoz atölyesinde kullandığı daireden, freze ve palanya makinesine, rende makinesine kadar güç isteyen bütün makineleri kullanarak ojeli tırnaklarıyla şekil veriyor. Ayrıca Demir, kıl testere ile yaptığı çalışmalarla hayal gücünü de ahşaba aktarıp birbirinden özgün, farklı ve dekoratif çalışmalara imza atıyor. “Ojeli tırnaklarımla görenler şaşırıyor” Mesleğe başlamasını ve çalışmalarını anlatan Elif Demir; “3-4 yıldır ahşapla uğraşıyorum. Bazı hayat şartlarından dolayı bu işe girmek zorunda kaldım birde babama yardım amaçlı olarak başladım. Ama şimdi bunu bir de hobi olarak da yapıyorum. Hiç zor değilmiş. Dışarıdan herkese zor gibi görünüyor ama tabii biraz dikkat gerektiriyor. Tehlikeli bir iş ama kolaylıkla yapıyorum. Hatta çok zevkli bir de bunları yaparken kadının her yerde olduğunu göstermiş oluyorum. Ahşaba şekil verirken aslında çok mutlu oluyorum. Hatta böyle süslü püslü ojeli tırnaklarımla marangozluk yaptığımı görenler şaşırıyorlar. Odunu, ağacı güzelleştiriyoruz ona ruhumuzda katıyoruz. Ahşaba tekrardan hayat veriyoruz aslında” dedi. “Daha çok dekorasyon işleri yapıyorum” Elif Demir, ahşap işinde daha çok dekorasyon işleri yaptığını belirterek şunları söyledi; “Genellikle dekorasyon işleri yapıyorum. Duvar, ofis, verandaları falan süsledim. Ahşap, o kadar çok farklı yerlerde kullanılıyor ki. Aslında her yerde kullanılıyor. Hayal gücü hayal gücüyle birlikte biraz daha lisede eğitim de aldığımda birlikte bunları harmanlayıp çıkıyor.” “Kıl testere ile üretmeyi daha çok seviyorum” Elif Demir, marangoz atölyesinde bütün makineleri kullanabilmesine karşın daha çok kıl testere ile üretmeyi sevdiğini belirterek, şöyle konuştu; “Kıl testereyle üretmek daha çok hoşuma gidiyor. Diğer makineler biraz daha tozlu. Ancak kıl testere ile uğraşmak çok daha zevkli. Hatta tahtaya atıklara bile istediğim şekli verebiliyorum, istediğim şekli hayal gücümü kullanarak çizdiğim şekli de kesebiliyorum. Atölyede dairelerde kestiklerimiz belirli yani sınırlı.” “Kadından marangoz oluyormuş” Marangozluğu herkese tavsiye eden Elif Demir; kadınlardan marangoz olur mu düşüncesini yıktığını da dile getirerek, “Bence herkes denemeli yani kadın erkek ayrımı yapmadan. Kadın o işi yapamaz, bu işi yapamaz ayrımı yapmadan herkes yapabilir. Ben de herkesin her kadının her şeyi yapabileceğini kanıtlamış oldum aslında. Beni görünce ilk önce şaşkınlık yaşıyorlar. Kadından marangoz olur mu yu gösterdim galiba. Hep söylerlerdi kadından marangoz olur mu? Kadınlardan o, bu, şu olur mu diye söylüyorlardı. Evet oluyormuş. Bakın ben marangoz oldum ve bundan da çok mutluyum. Çünkü güzel işler çıkartıyorum” diye konuştu. Elif Demir, atölyede yaptığı çalışmaları ev, ofislere verirken aynı zamanda birbirinden farklı ahşap çalışmaları da kadın emeği merkezinde açtığı dükkanında satışa sunuyor.
Erkek mesleği olarak görülen marangozluk mesleğine ojeli tırnaklarıyla kadın eli değdi. Elif Demir, 4 yıl önce hayat şartları ve babasına yardım amacıyla girdiği marangozlukta yaptıklarıyla hem hemcinslerinin hem de erkek meslektaşlarının hayranlığını kazandı. Marangoz atölyesinde bütün makineleri kullanan Elif Demir, güç isteyen birçok işi de yine kendi imkanlarıyla yapıp, birbirinden güzel işlere imza atıyor.

Erkek mesleği olarak görülen marangozluğa hayat şartları ve babasına yardım amacıyla 3-4 yıl önce başlayan Elif Demir, şimdilerde marangoz atölyesinde kullandığı daireden, freze ve palanya makinesine, rende makinesine kadar güç isteyen bütün makineleri kullanarak ojeli tırnaklarıyla şekil veriyor. Ayrıca Demir, kıl testere ile yaptığı çalışmalarla hayal gücünü de ahşaba aktarıp birbirinden özgün, farklı ve dekoratif çalışmalara imza atıyor.

Ojeli tırnaklarımla görenler şaşırıyor”

Mesleğe başlamasını ve çalışmalarını anlatan Elif Demir; “3-4 yıldır ahşapla uğraşıyorum. Bazı hayat şartlarından dolayı bu işe girmek zorunda kaldım birde babama yardım amaçlı olarak başladım. Ama şimdi bunu bir de hobi olarak da yapıyorum. Hiç zor değilmiş. Dışarıdan herkese zor gibi görünüyor ama tabii biraz dikkat gerektiriyor. Tehlikeli bir iş ama kolaylıkla yapıyorum. Hatta çok zevkli bir de bunları yaparken kadının her yerde olduğunu göstermiş oluyorum. Ahşaba şekil verirken aslında çok mutlu oluyorum. Hatta böyle süslü püslü ojeli tırnaklarımla marangozluk yaptığımı görenler şaşırıyorlar. Odunu, ağacı güzelleştiriyoruz ona ruhumuzda katıyoruz. Ahşaba tekrardan hayat veriyoruz aslında” dedi.

“Daha çok dekorasyon işleri yapıyorum”

Elif Demir, ahşap işinde daha çok dekorasyon işleri yaptığını belirterek şunları söyledi; “Genellikle dekorasyon işleri yapıyorum. Duvar, ofis, verandaları falan süsledim. Ahşap, o kadar çok farklı yerlerde kullanılıyor ki. Aslında her yerde kullanılıyor. Hayal gücü hayal gücüyle birlikte biraz daha lisede eğitim de aldığımda birlikte bunları harmanlayıp çıkıyor.”

“Kıl testere ile üretmeyi daha çok seviyorum”

Elif Demir, marangoz atölyesinde bütün makineleri kullanabilmesine karşın daha çok kıl testere ile üretmeyi sevdiğini belirterek, şöyle konuştu; “Kıl testereyle üretmek daha çok hoşuma gidiyor. Diğer makineler biraz daha tozlu. Ancak kıl testere ile uğraşmak çok daha zevkli. Hatta tahtaya atıklara bile istediğim şekli verebiliyorum, istediğim şekli hayal gücümü kullanarak çizdiğim şekli de kesebiliyorum. Atölyede dairelerde kestiklerimiz belirli yani sınırlı.”

“Kadından marangoz oluyormuş”

Marangozluğu herkese tavsiye eden Elif Demir; kadınlardan marangoz olur mu düşüncesini yıktığını da dile getirerek, “Bence herkes denemeli yani kadın erkek ayrımı yapmadan. Kadın o işi yapamaz, bu işi yapamaz ayrımı yapmadan herkes yapabilir. Ben de herkesin her kadının her şeyi yapabileceğini kanıtlamış oldum aslında. Beni görünce ilk önce şaşkınlık yaşıyorlar. Kadından marangoz olur mu yu gösterdim galiba. Hep söylerlerdi kadından marangoz olur mu? Kadınlardan o, bu, şu olur mu diye söylüyorlardı. Evet oluyormuş. Bakın ben marangoz oldum ve bundan da çok mutluyum. Çünkü güzel işler çıkartıyorum” diye konuştu.

Elif Demir, atölyede yaptığı çalışmaları ev, ofislere verirken aynı zamanda birbirinden farklı ahşap çalışmaları da kadın emeği merkezinde açtığı dükkanında satışa sunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.