Minik Yüreklerden İsrail İsyanı Hür Sokak Röportaj

Röportaj (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 12.11.2023 - 18:23, Güncelleme: 12.11.2023 - 18:39
 

Minik Yüreklerden İsrail İsyanı Hür Sokak Röportaj

İsrail’in katliamcı ve soykırımcı saldırıları ile 1 aydan uzun süredir Gazze şeridini bombalaması ile binlerce çocuk ve kadın başta olmak üzere siviller hayatını kaybetti.
Bu duruma sessiz kalamayan Düzceli çocuklarda İsrail’in kanlı saldırılarını protesto etmek ve Filistinlilerin yanında olduklarını göstermek için basın açıklaması yaptı. 7 Ekim’de İsrail Gazze Şeridi ve Filistinlilerin bulunduğu topraklarda katliam ve soykırıma dayalı saldırılar gerçekleştiriyor. Bu saldırlar da Gazze şeridinde bulunan hastaneler, ibadethaneler, sivil yerleşim yerleri ve mültaci kampları başta olmak üzere çocukların, kadınların ve masum sivillerin üzerine ölüm yağıyor. Bu duruma bütün dünyadan tepkiler çığ gibi olurken yaşıtlarının İsrail bombaları ile can vermesine dayanamayan Düzceli çocuklar Düzce İHH, Yedi Hilal, Anadolu Gençlik Vakfı, Cihannüma Vakıf organizasyonu ile İsrail’i protesto etti. Filistin'deki çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve yaşanan insan hakları ihlalleri karşısında artan ölümler ve acılar üzerine, basın açıklaması yapan Düzceli çocuklar Cedidiye Meydanında toplandı. Saldırıların ilk başadığı günden bu yanan Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref-el Kudra 26 bin 905 kişinin yaralandığı 7 ekimden bu yana enkaz altında bin 400’ü çocuk, 2 bin 650 kişi bulunduğu yönünde kayıp ihbarı aldıklarını kaydetti. Bu gelişmeler üzerine Düzce İHH, Yedi Hilal, Anadolu Gençlik Vakfı, Cihannuma Vakıf bir programla Filistin için basın açıklaması yaptılar. Cedidiye Meydanında “Büyük adımlar çocuk yürüyüşü” sloganıyla düzenlenen programda çocuklar Filistinli kardeşlerine destek için hazırladıkları pankartları taşıyarak yüzlerce çocuk “Katil İsrail kardeşlerimizi rahat bırak” sloganları attı. program sonunda Düzceli çocuklarımıza mikrafonu uzattık. Filistinde orada yaşan katliamla ilgili siz çocuk yüreğinizle neler hissettiklerini sorduk. İşte Düzceli çocuklarımızın Filistin hakkında görüşleri...
İsrail’in katliamcı ve soykırımcı saldırıları ile 1 aydan uzun süredir Gazze şeridini bombalaması ile binlerce çocuk ve kadın başta olmak üzere siviller hayatını kaybetti.

Bu duruma sessiz kalamayan Düzceli çocuklarda İsrail’in kanlı saldırılarını protesto etmek ve Filistinlilerin yanında olduklarını göstermek için basın açıklaması yaptı. 7 Ekim’de İsrail Gazze Şeridi ve Filistinlilerin bulunduğu topraklarda katliam ve soykırıma dayalı saldırılar gerçekleştiriyor. Bu saldırlar da Gazze şeridinde bulunan hastaneler, ibadethaneler, sivil yerleşim yerleri ve mültaci kampları başta olmak üzere çocukların, kadınların ve masum sivillerin üzerine ölüm yağıyor. Bu duruma bütün dünyadan tepkiler çığ gibi olurken yaşıtlarının İsrail bombaları ile can vermesine dayanamayan Düzceli çocuklar Düzce İHH, Yedi Hilal, Anadolu Gençlik Vakfı, Cihannüma Vakıf organizasyonu ile İsrail’i protesto etti. Filistin'deki çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve yaşanan insan hakları ihlalleri karşısında artan ölümler ve acılar üzerine, basın açıklaması yapan Düzceli çocuklar Cedidiye Meydanında toplandı. Saldırıların ilk başadığı günden bu yanan Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref-el Kudra 26 bin 905 kişinin yaralandığı 7 ekimden bu yana enkaz altında bin 400’ü çocuk, 2 bin 650 kişi bulunduğu yönünde kayıp ihbarı aldıklarını kaydetti.

Bu gelişmeler üzerine Düzce İHH, Yedi Hilal, Anadolu Gençlik Vakfı, Cihannuma Vakıf bir programla Filistin için basın açıklaması yaptılar. Cedidiye Meydanında “Büyük adımlar çocuk yürüyüşü” sloganıyla düzenlenen programda çocuklar Filistinli kardeşlerine destek için hazırladıkları pankartları taşıyarak yüzlerce çocuk “Katil İsrail kardeşlerimizi rahat bırak” sloganları attı. program sonunda Düzceli çocuklarımıza mikrafonu uzattık. Filistinde orada yaşan katliamla ilgili siz çocuk yüreğinizle neler hissettiklerini sorduk. İşte Düzceli çocuklarımızın Filistin hakkında görüşleri...

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.