Meyveyi bu şekilde tüketmek solunum yollarına zırh oluyor! Mikroba geçit vermiyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 27.01.2024 - 12:01, Güncelleme: 27.01.2024 - 12:01
 

Meyveyi bu şekilde tüketmek solunum yollarına zırh oluyor! Mikroba geçit vermiyor

Soğuk havalar solunum yollarında birçok hastalığa yol açar. Bol vitaminli meyveler özellikle tüketilmeli. Kış meyvelerini bal ile tüketmek ise grip vb rahatsızlıkların önünü kapıyor. İşte detaylar...
Soğuk havalarda özellikle enerji kaybının daha fazla hissedildiğini belirten uzmanlar kış mevsiminde bağışıklık sisteminin zayıfladığını dile getirdi. Bu dönemde vücut direncini artırmak için bal ürünlerinin tüketilmesinin önemine dikkat çeken uzmanlar özellikle C vitamini bakımından zengin meyvelerle birlikte balın tüketilmesinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurguladı. Bal içerdiği antioksidanlar sayesinde gribe karşı etkili. Özelikle kışın çok tüketilen meyvelere bal döküp, bu haliyle tavsiye ediliyor. Gribal enfeksiyonlara karşı bal antioksidan içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bal sevmeyen çocuklar için de balı sevdirmek için meyveyle birlikte tavsiye ediliyor. Bu şekilde çocuklarınıza ballı meyve salatası yedirin. Diğer taraftan bal sevmeyen çocuklara balı süt veya meyve sularına atıp içirebilirsiniz. Balın Sağlığa Faydaları -Balın faydaları sağlık üzerinde oldukça etkilidir. -Ilık su ile tüketildiğinde vücutta depolanan yağın sindirilmesine yardımcı olur. -Yüksek kolesterol seviyesini düzenler, kontrol altına alır ve iyi kolesterol seviyelerini arttırır. -Şeker yerine doğal tatlandırıcı olarak kullanılabilir. -Bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyonlara karşı direnir. -Yüksek bir karbonhidrat kaynağıdır. Bu nedenle sporcuların dayanıklılığını ve performansını arttırır. Güç ve enerji sağlar. -Kanser önleyici ve anti-tümör özelliğine sahip olan balın faydaları kanser hastalığı üzerinde de oldukça etkilidir. Kanseri önlemeye ve ilerlemesini durdurmaya yardımcı olur. -İshal olma durumunda şiddetinin ve süresini kısaltır. -Mide komplikasyonlarını organik olarak tedavi eder. -Beyni güçlendirir, konsantrasyonu arttırır. -Geleneksel ilaçlarda doğal bir antiseptik olarak kullanılır. -Aynı zamanda balın faydalarından önemli olan bir özelliği de iltihap önleyici olmasıdır. Bakterileri temizler. Cilt maskelerinde kullanıldığında mevcut sivilcenin kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur ve nemi hapsederek cildi yumuşak hale getirir.
Soğuk havalar solunum yollarında birçok hastalığa yol açar. Bol vitaminli meyveler özellikle tüketilmeli. Kış meyvelerini bal ile tüketmek ise grip vb rahatsızlıkların önünü kapıyor. İşte detaylar...

Soğuk havalarda özellikle enerji kaybının daha fazla hissedildiğini belirten uzmanlar kış mevsiminde bağışıklık sisteminin zayıfladığını dile getirdi.

Bu dönemde vücut direncini artırmak için bal ürünlerinin tüketilmesinin önemine dikkat çeken uzmanlar özellikle C vitamini bakımından zengin meyvelerle birlikte balın tüketilmesinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurguladı.

Bal içerdiği antioksidanlar sayesinde gribe karşı etkili. Özelikle kışın çok tüketilen meyvelere bal döküp, bu haliyle tavsiye ediliyor. Gribal enfeksiyonlara karşı bal antioksidan içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Bal sevmeyen çocuklar için de balı sevdirmek için meyveyle birlikte tavsiye ediliyor. Bu şekilde çocuklarınıza ballı meyve salatası yedirin. Diğer taraftan bal sevmeyen çocuklara balı süt veya meyve sularına atıp içirebilirsiniz.


Balın Sağlığa Faydaları

-Balın faydaları sağlık üzerinde oldukça etkilidir.

-Ilık su ile tüketildiğinde vücutta depolanan yağın sindirilmesine yardımcı olur.


-Yüksek kolesterol seviyesini düzenler, kontrol altına alır ve iyi kolesterol seviyelerini arttırır.

-Şeker yerine doğal tatlandırıcı olarak kullanılabilir.

-Bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyonlara karşı direnir.

-Yüksek bir karbonhidrat kaynağıdır. Bu nedenle sporcuların dayanıklılığını ve performansını arttırır. Güç ve enerji sağlar.

-Kanser önleyici ve anti-tümör özelliğine sahip olan balın faydaları kanser hastalığı üzerinde de oldukça etkilidir. Kanseri önlemeye ve ilerlemesini durdurmaya yardımcı olur.

-İshal olma durumunda şiddetinin ve süresini kısaltır.

-Mide komplikasyonlarını organik olarak tedavi eder.

-Beyni güçlendirir, konsantrasyonu arttırır.

-Geleneksel ilaçlarda doğal bir antiseptik olarak kullanılır.

-Aynı zamanda balın faydalarından önemli olan bir özelliği de iltihap önleyici olmasıdır. Bakterileri temizler. Cilt maskelerinde kullanıldığında mevcut sivilcenin kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur ve nemi hapsederek cildi yumuşak hale getirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.