Mahalle tedirgin hemen müdahale edilmezse tehlike saçıyor
Mahalle tedirgin hemen müdahale edilmezse tehlike saçıyor
Düzce Merkez Çay Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, gündüz sokakta bulunan bir ağacın güçlü rüzgarlarda elektrik tellerine sürtünerek kıvılcım çıkardığını ve bu durumun mahallede endişe yarattığını ifade etmektedirler.
Mahalle sakinleri, konuyla ilgili olarak defalarca muhtarlık, Sedaş ve belediyeye başvuruda bulunmalarına rağmen yeterli ilgiyi göremediklerini belirtiyorlar.

Muhtarlık ve ilgili kurumların mahalleye gelip durumu incelediği; ancak ağacın bulunduğu harabe evin sahibini bulma ve izin alma sürecinin ağacın kesilmesi için beklenen bir adım olduğunu, fakat ev sahibinin vefat ettiği ve varislerinin ulaşılamadığı için izin sürecinin ilerlemediği aktarılıyor. Ağacın kök yapısının zayıfladığı ve sağa sola yatık durumda olduğu, bu durumun yanı başındaki evler için yangın tehlikesi oluşturduğu ve mahallenin dar sokak yapısı nedeniyle de olası bir yangın durumunda ciddi riskler barındırdığı endişesi taşındığı ifade ediliyor.Vatandaşlar, yoğun olarak çocukların ve araçların bulunduğu sokağın güvenliğinin sağlanması adına yetkililerden acil müdahale ve kalıcı bir çözüm bekliyorlar. Ağacın kesilmesi ve riskin ortadan kaldırılması konusunda daha fazla olay yaşanmadan önlem alınması çağrısında bulunuyorlar.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

