Konuralp’i gün yüzüne çıkarttılar sıra pirincinde

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 22.10.2023 - 10:54, Güncelleme: 22.10.2023 - 11:13
 

Konuralp’i gün yüzüne çıkarttılar sıra pirincinde

Konuarlp bulunan Prusias Ad Hypium’da kazı çalışmalarını başlatan ve antik tiyatronun gün yüzüne çıkmasını sağlayan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyet Fakültesi şimdi de Konuralp pirincini tanıtıyor. Okulda yapılan pilav gününde dağıtılan Konuralp pirinci öğrenci ve akademisyenlerin büyük beğenisini kazandı. Düzce Koent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları Grubu üyesi kadınlarda etkinlikte Fakülte yönetimini yanlız bırakmadı.
Düzce’nin tarihi dokusunda önemli yere sahip olan Konuralp Antik Tiyatrosu Prusias Ad Hyppium’da ilk kazı çalışmalarını başlatan, tiyatro kalıntılarının gün yüzüne çıkmasında büyük emeği bulunan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi şimdi de Konuralp pirincinin tanıtılması için Kolları sıvadı. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Ekinci, Arkeoloji Bölümünde Dr. Öğr. Üyesi Nurperi Ayengin çabalarıyla şehir dışından Düzce’ye gelerek üniversitede eğitim gören öğrencilere Konuralp pirincini düzenlenen pilav günü ile tanıttılar. Pilav Gününe Üniversite rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Müftüsü Osman Aydın, Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kütük, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ayfer Yüksel, Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları Grubu Başkanı Elif Demir ve grup üyeleri ile üniversite akademik personeli, öğrenciler ve personeller katıldı.   Kadınlar yanlız bırakmadı Düzce'nin tanıtımı için her fırsatta çeşitli organizayonlar düzenleyen ve Düzce'nin olduğu her yerde olmaya çalışan Düzce'nin becerikli kadınları Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları Grubu'da Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi yönetiminin yaptığı organizasyonda yönetimi yanlız bırakmadı. Grup üyeleri ile birlikte pilav Gününe katılan grup başkanı Elif Demir ve grup üyeleri Konuralp'in lezzetli pilavını tadarken yaptıkları organizasyondan dolayı fakülte yönetimine teşekkür ettiler.  “Bütün çabamız Düzcemizi tanıtmak” Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim üyesi Dr. Nurperi Ayengin yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 10 yıldır Düzce’de görev yapıyorum. Bu çerçevede Konuralp'te de ciddi çalışmalarımız oldu. Konuralp pilavını da beğeniyorduk.  İstedik ki bu pilavı öğrencilerimize de tanıtalım, bu pilavın lezzetini onlarda tatsınlar istedik. Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir’in de desteğiyle pialv gününü yaptık. Rektörümüzde bunun geleneksel hale gelmesini istedi. İnşallah her sene Ekim ayının 3. Haftasında Konuralp pilavımızı öğrencilerimiz ile birlikte yiyeceğiz” dedi. Daha sonra hazırlanan Konuralp Pilavı katılımcılara ikram edildi. Pilav almak isteyenler ise uzun kuyruklar oluşturdu.
Konuarlp bulunan Prusias Ad Hypium’da kazı çalışmalarını başlatan ve antik tiyatronun gün yüzüne çıkmasını sağlayan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyet Fakültesi şimdi de Konuralp pirincini tanıtıyor. Okulda yapılan pilav gününde dağıtılan Konuralp pirinci öğrenci ve akademisyenlerin büyük beğenisini kazandı. Düzce Koent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları Grubu üyesi kadınlarda etkinlikte Fakülte yönetimini yanlız bırakmadı.

Düzce’nin tarihi dokusunda önemli yere sahip olan Konuralp Antik Tiyatrosu Prusias Ad Hyppium’da ilk kazı çalışmalarını başlatan, tiyatro kalıntılarının gün yüzüne çıkmasında büyük emeği bulunan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi şimdi de Konuralp pirincinin tanıtılması için Kolları sıvadı. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Ekinci, Arkeoloji Bölümünde Dr. Öğr. Üyesi Nurperi Ayengin çabalarıyla şehir dışından Düzce’ye gelerek üniversitede eğitim gören öğrencilere Konuralp pirincini düzenlenen pilav günü ile tanıttılar.

Pilav Gününe Üniversite rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Müftüsü Osman Aydın, Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kütük, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ayfer Yüksel, Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları Grubu Başkanı Elif Demir ve grup üyeleri ile üniversite akademik personeli, öğrenciler ve personeller katıldı.  

Kadınlar yanlız bırakmadı

Düzce'nin tanıtımı için her fırsatta çeşitli organizayonlar düzenleyen ve Düzce'nin olduğu her yerde olmaya çalışan Düzce'nin becerikli kadınları Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları Grubu'da Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi yönetiminin yaptığı organizasyonda yönetimi yanlız bırakmadı. Grup üyeleri ile birlikte pilav Gününe katılan grup başkanı Elif Demir ve grup üyeleri Konuralp'in lezzetli pilavını tadarken yaptıkları organizasyondan dolayı fakülte yönetimine teşekkür ettiler. 

“Bütün çabamız Düzcemizi tanıtmak”

Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim üyesi Dr. Nurperi Ayengin yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 10 yıldır Düzce’de görev yapıyorum. Bu çerçevede Konuralp'te de ciddi çalışmalarımız oldu. Konuralp pilavını da beğeniyorduk.  İstedik ki bu pilavı öğrencilerimize de tanıtalım, bu pilavın lezzetini onlarda tatsınlar istedik. Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir’in de desteğiyle pialv gününü yaptık. Rektörümüzde bunun geleneksel hale gelmesini istedi. İnşallah her sene Ekim ayının 3. Haftasında Konuralp pilavımızı öğrencilerimiz ile birlikte yiyeceğiz” dedi.

Daha sonra hazırlanan Konuralp Pilavı katılımcılara ikram edildi. Pilav almak isteyenler ise uzun kuyruklar oluşturdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.