İşgalci İsrail gece gündüz demeden vuruyor! Katar'dan 2 aşamalı teklif

Dünya (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 30.12.2023 - 13:50, Güncelleme: 30.12.2023 - 13:50
 

İşgalci İsrail gece gündüz demeden vuruyor! Katar'dan 2 aşamalı teklif

Eli kanlı İsrail, Gazze Şeridi'nde sivilleri hedef alan saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. İsrail basını, Katar'ın Tel Aviv yönetimine Gazze'deki esirlerin takasıyla ilgili 2 aşamalı bir teklif sunduğunu öne sürdü.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik baskınları şiddetlenerek devam ediyor. AA'da yer verilen habere göre, İsrail basını, Katar'ın Tel Aviv yönetimine Gazze'deki esirlerin takasıyla ilgili 2 aşamalı bir teklif sunduğunu öne sürdü. Kanal 12 Televizyonunun haberinde, Katar tarafından sunulan teklifin ilk aşamasının, Gazze'de çatışmalara bir ay ara verilmesi karşılığında Hamas'ın elindeki 40 ila 50 esirin serbest bırakılmasını öngördüğü belirtildi. Ayrıntıları henüz netleşmeyen ve daha karmaşık olması beklenen ikinci aşamanın ise İsrail ordusunun Gazze'den çekilmesini içereceğinin düşünüldüğü kaydedildi. Yediot Ahronot Gazetesi ise ismini vermediği bir yetkiliden naklettiği haberde, Kanal 12 televizyonunun Katar'ın teklifiyle ilgili verdiği bilgileri doğruladı. Söz konusu yetkili, Katar'ın, İsrail'e "Hamas'ın, çatışmalara 20 ila 30 gün arasında ara verilmesi ve Filistinli esirlerin serbest bırakılması karşılığında aralarında kadın, erişkin ve hastaların da olduğu 40 ila 50 İsrailli esiri serbest bırakmaya hazır olduğu" yönünde bir mesaj ilettiğini iddia etti. Yediot Ahronot daha önce de Mossad Başkanı David Barnea'nın İsrail Savaş Kabinesini, Katar'ın mesajı hakkında bilgilendirdiğini yazmıştı. Ancak Hamas daha önce pek çok defa İsrail'le esir takası anlaşması yapılması için Gazze'deki saldırıların tamamen durmasını şart koşmuştu. Katar'dan, İsrail basınındaki iddialara ilişkin henüz açıklama gelmedi. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar; 13:20 İsrail Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den beri 4 bin 860 Filistinliyi gözaltına aldı 13:00 İsrail'in devam eden saldırıları nedeniyle Gazze'de başlıca ulaşım aracı at ve eşek arabaları oldu 12:58 İsrail, Gazze'de bir gazeteciyi daha öldürdü 12:51 İsrail ile çatışan Hizbullah, 4 mensubunun daha öldüğünü duyurdu 11:43 İsrail ordusu, gece boyunca Gazze'nin birçok noktasını vurdu 11:14 İsrail'in Filistinlilerin naaşlarından organ çaldığı yönündeki iddialar Gazzelileri endişelendiriyor 10:32 Filistin'in Moskova Büyükelçiliği önüne İsrail'i kınamak için Noel ağaçları konuldu 07:17 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da çok sayıda kente baskın düzenledi 05:52 İsrail basınına göre Katar Tel Aviv'e Gazze'deki esirlerin takasıyla ilgili teklif sundu 04:56 Filistin: Güney Afrika, İsrail'e karşı "soykırım davası" açarak ilk fiili adım atan ülke oldu 04:07 Kanada, İsrail medyasındaki Filistinlilerin "gönüllü göçünü" desteklediği iddialarını yalanladı 02:27 Londra'da sağlık çalışanları ve gazeteciler, Gazze'de öldürülen meslektaşlarını andı 02:17 İsrail, Gazze'de 84 günde 106 gazeteciyi öldürdü 01:27 İsrail ordusu: Suriye'den atılan bir roket Golan Tepeleri'ne düştü 00:55 İsrail, Batı Şeria'da 2 Filistinliyi yaraladı, birini ambulansta gözaltına aldı 00:00 İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 200'den fazla tarihi ve kültürel varlık yıkıldı
Eli kanlı İsrail, Gazze Şeridi'nde sivilleri hedef alan saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. İsrail basını, Katar'ın Tel Aviv yönetimine Gazze'deki esirlerin takasıyla ilgili 2 aşamalı bir teklif sunduğunu öne sürdü.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik baskınları şiddetlenerek devam ediyor.

AA'da yer verilen habere göre, İsrail basını, Katar'ın Tel Aviv yönetimine Gazze'deki esirlerin takasıyla ilgili 2 aşamalı bir teklif sunduğunu öne sürdü.

Kanal 12 Televizyonunun haberinde, Katar tarafından sunulan teklifin ilk aşamasının, Gazze'de çatışmalara bir ay ara verilmesi karşılığında Hamas'ın elindeki 40 ila 50 esirin serbest bırakılmasını öngördüğü belirtildi.

Ayrıntıları henüz netleşmeyen ve daha karmaşık olması beklenen ikinci aşamanın ise İsrail ordusunun Gazze'den çekilmesini içereceğinin düşünüldüğü kaydedildi.

Yediot Ahronot Gazetesi ise ismini vermediği bir yetkiliden naklettiği haberde, Kanal 12 televizyonunun Katar'ın teklifiyle ilgili verdiği bilgileri doğruladı.

Söz konusu yetkili, Katar'ın, İsrail'e "Hamas'ın, çatışmalara 20 ila 30 gün arasında ara verilmesi ve Filistinli esirlerin serbest bırakılması karşılığında aralarında kadın, erişkin ve hastaların da olduğu 40 ila 50 İsrailli esiri serbest bırakmaya hazır olduğu" yönünde bir mesaj ilettiğini iddia etti.

Yediot Ahronot daha önce de Mossad Başkanı David Barnea'nın İsrail Savaş Kabinesini, Katar'ın mesajı hakkında bilgilendirdiğini yazmıştı.

Ancak Hamas daha önce pek çok defa İsrail'le esir takası anlaşması yapılması için Gazze'deki saldırıların tamamen durmasını şart koşmuştu.

Katar'dan, İsrail basınındaki iddialara ilişkin henüz açıklama gelmedi.


İşte dakika dakika bölgede yaşananlar;

13:20 İsrail Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den beri 4 bin 860 Filistinliyi gözaltına aldı
13:00 İsrail'in devam eden saldırıları nedeniyle Gazze'de başlıca ulaşım aracı at ve eşek arabaları oldu
12:58 İsrail, Gazze'de bir gazeteciyi daha öldürdü
12:51 İsrail ile çatışan Hizbullah, 4 mensubunun daha öldüğünü duyurdu
11:43 İsrail ordusu, gece boyunca Gazze'nin birçok noktasını vurdu
11:14 İsrail'in Filistinlilerin naaşlarından organ çaldığı yönündeki iddialar Gazzelileri endişelendiriyor
10:32 Filistin'in Moskova Büyükelçiliği önüne İsrail'i kınamak için Noel ağaçları konuldu
07:17 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da çok sayıda kente baskın düzenledi
05:52 İsrail basınına göre Katar Tel Aviv'e Gazze'deki esirlerin takasıyla ilgili teklif sundu
04:56 Filistin: Güney Afrika, İsrail'e karşı "soykırım davası" açarak ilk fiili adım atan ülke oldu
04:07 Kanada, İsrail medyasındaki Filistinlilerin "gönüllü göçünü" desteklediği iddialarını yalanladı
02:27 Londra'da sağlık çalışanları ve gazeteciler, Gazze'de öldürülen meslektaşlarını andı
02:17 İsrail, Gazze'de 84 günde 106 gazeteciyi öldürdü
01:27 İsrail ordusu: Suriye'den atılan bir roket Golan Tepeleri'ne düştü
00:55 İsrail, Batı Şeria'da 2 Filistinliyi yaraladı, birini ambulansta gözaltına aldı

00:00 İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 200'den fazla tarihi ve kültürel varlık yıkıldı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.