Ata tohumları toprakla buluşuyor pazar günü dağıtılacak

Çevre (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 20.02.2024 - 19:48, Güncelleme: 20.02.2024 - 19:48
 

Ata tohumları toprakla buluşuyor pazar günü dağıtılacak

Ata tohumları pazar günü dağıtılacak
Düzce Ata Tohumu yetiştirme grubu tarafından yetiştirilen ata tohumları pazar günü Kültür merkezinde yapılacak etkinlikle dağıtılarak toprakla buluşması sağlanacak.Bir dönem yetiştirilmesi ve ekilmesi yasaklanan bu nedenle de hibrit tohumların ekilmek zorunda kalmasının ardından ata tohumuna dönüş için çalışmalar hız kazandı. Bu çerçevede Düzce’de bir avuç gönüllü eski her dönem ürün veren tohumları yetiştirmek ve üretici ile buluşturmak için çalışmalara başladı. Ata tohumu yetiştirme gurubu bu çerçevede yapılan çalışmalar sonucunda yetiştirilen ata tohumları toprakla buluşturulmak ve herkesin ata tohumu üretmesini sağlamak amacıyla etkinlik düzenleyecek. 10 türden 100 çeşit tohumun dağıtılacağı programda ayrıca tohumların ekilmesi, yetiştirilmesi ile ata tohumu yetiştirme süreçleri de katılımcılara anlatılacak.Ata tohumu dağıtım programı 25 Şubat Pazar günü 14.00-16.00 saatleri arasında Düzce belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Ata tohumları pazar günü dağıtılacak

Düzce Ata Tohumu yetiştirme grubu tarafından yetiştirilen ata tohumları pazar günü Kültür merkezinde yapılacak etkinlikle dağıtılarak toprakla buluşması sağlanacak.Bir dönem yetiştirilmesi ve ekilmesi yasaklanan bu nedenle de hibrit tohumların ekilmek zorunda kalmasının ardından ata tohumuna dönüş için çalışmalar hız kazandı. Bu çerçevede Düzce’de bir avuç gönüllü eski her dönem ürün veren tohumları yetiştirmek ve üretici ile buluşturmak için çalışmalara başladı.

Ata tohumu yetiştirme gurubu bu çerçevede yapılan çalışmalar sonucunda yetiştirilen ata tohumları toprakla buluşturulmak ve herkesin ata tohumu üretmesini sağlamak amacıyla etkinlik düzenleyecek. 10 türden 100 çeşit tohumun dağıtılacağı programda ayrıca tohumların ekilmesi, yetiştirilmesi ile ata tohumu yetiştirme süreçleri de katılımcılara anlatılacak.Ata tohumu dağıtım programı 25 Şubat Pazar günü 14.00-16.00 saatleri arasında Düzce belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.