1 ayda ödemi bitiren besin! 10 kilo verdiriyor, vücutta şişlik kalmıyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 20.02.2024 - 16:02, Güncelleme: 20.02.2024 - 16:02
 

1 ayda ödemi bitiren besin! 10 kilo verdiriyor, vücutta şişlik kalmıyor

El, kol ve ayaklarda sık görülen ödem zamanla ağrı ve şişliğe neden olur. Tuzun vücuttan atılmaması sonucu oluşan ödemi atmak için besinlerden yardım alabilirsiniz. Ödemin nedenleri, ödem atan besin, ödem belirtileri gibi tüm konu başlıklarını ele aldık. İşte 1 ayda ödemi bitiren ve 10 kilo verdiren besin...
Vücutta gözle görülür şişlik olan ödemden besinlerle kurtulmak mümkün. Vücuttan ödemin atılması kilo vermeyi de kolaylaştırır. 1 ayda hem ödem attıran hem de 10 kilo verdiren besinin adı kızılcık. Türkiye'de kendiliğinden birçok bölgede yetişen kızılcık, A, C, E ve K vitaminlerini barındırıyor. İşte ödemin nedenlerinden kızılcığın faydalarına ve tarifine kadar tüm detaylar... ÖDEMİN NEDENLERİ Yetersiz su tüketimi Uzun süre oturmak Yüksek tansiyon ilaçları Sağlıksız beslenme Hamilelik Çok fazla tuz tüketimi KIZILCIĞIN FAYDALARI Magnezyum, kalsiyum içeriyor Tokluk hissi verir. Zayıflamayı kolaylaştırı Ödem attırır Sindirimi kolaylaştırır Kalbe iyi gelir Bağışıklığı güçlendirir İltihaplanmayı azaltır İyi bir C vitaminidir Eklem ağrılarına iyi gelir Yağ çözücü özelliği vardır İyi bir antioksidandır İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir KIZILCIĞIN YAN ETKİLERİ Bazı insanların kızılcığa karşı alerjisi olabilir Mide rahatsızlıklarına sebep olabilir Diyabeti olanlar dikkat etmeli KIZILCIK NASIL TÜKETİLMELİ? Kızılcık meyvesine tarçın ve karanfili bir arada bulundurup 2 litre suda kaynatıp daha sonra ılıttıktan sonra bunu her sabah aç karnı 2 bardak su içtiğimizde, 1 ay içinde ortalama 8-10 kilo verebiliriz. ŞERBET OLARAK DA TÜKETİLEBİLİR Kızılcık, şerbet veya kuru meyve olarak kullanılabilir. Uzmanlar, kuru meyvenin çocuklarda enfeksiyonu önlediğini belirtti.
El, kol ve ayaklarda sık görülen ödem zamanla ağrı ve şişliğe neden olur. Tuzun vücuttan atılmaması sonucu oluşan ödemi atmak için besinlerden yardım alabilirsiniz. Ödemin nedenleri, ödem atan besin, ödem belirtileri gibi tüm konu başlıklarını ele aldık. İşte 1 ayda ödemi bitiren ve 10 kilo verdiren besin...

Vücutta gözle görülür şişlik olan ödemden besinlerle kurtulmak mümkün. Vücuttan ödemin atılması kilo vermeyi de kolaylaştırır. 1 ayda hem ödem attıran hem de 10 kilo verdiren besinin adı kızılcık.

Türkiye'de kendiliğinden birçok bölgede yetişen kızılcık, A, C, E ve K vitaminlerini barındırıyor. İşte ödemin nedenlerinden kızılcığın faydalarına ve tarifine kadar tüm detaylar...

ÖDEMİN NEDENLERİ

Yetersiz su tüketimi

Uzun süre oturmak

Yüksek tansiyon ilaçları

Sağlıksız beslenme

Hamilelik

Çok fazla tuz tüketimi

KIZILCIĞIN FAYDALARI

Magnezyum, kalsiyum içeriyor

Tokluk hissi verir. Zayıflamayı kolaylaştırı

Ödem attırır

Sindirimi kolaylaştırır

Kalbe iyi gelir

Bağışıklığı güçlendirir

İltihaplanmayı azaltır

İyi bir C vitaminidir

Eklem ağrılarına iyi gelir

Yağ çözücü özelliği vardır

İyi bir antioksidandır

İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir

KIZILCIĞIN YAN ETKİLERİ

Bazı insanların kızılcığa karşı alerjisi olabilir

Mide rahatsızlıklarına sebep olabilir

Diyabeti olanlar dikkat etmeli

KIZILCIK NASIL TÜKETİLMELİ?

Kızılcık meyvesine tarçın ve karanfili bir arada bulundurup 2 litre suda kaynatıp daha sonra ılıttıktan sonra bunu her sabah aç karnı 2 bardak su içtiğimizde, 1 ay içinde ortalama 8-10 kilo verebiliriz.

ŞERBET OLARAK DA TÜKETİLEBİLİR

Kızılcık, şerbet veya kuru meyve olarak kullanılabilir. Uzmanlar, kuru meyvenin çocuklarda enfeksiyonu önlediğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.