Kursiyerler Filistinliler için dikti

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 12.02.2024 - 16:41, Güncelleme: 12.02.2024 - 16:41
 

Kursiyerler Filistinliler için dikti

HEM Kursiyerleri ve öğretmenleri Filistinler için seferber oldu
Halk Eğitim Merkezi, Gazze’de İsrail’in uyguladığı insanlık dışı muamele karşısında mağduriyet yaşayan Filistinliler için harekete geçti. Düzce Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, kurslarda diktikleri giyim eşyalarını Filistinlilere ulaştırılmak üzere gönderdi.    Geçen yıl 7 Ekim’de başlayan İsrail saldırıları ile Gazze’de büyük insanlık dramı yaşanıyordu. Yaklaşık 5. Ayına giren saldırılarda İsrail Gazze’de Filistinlilere bomba ve kullanımı yasak mühimmatla saldırırken hastaneler, okullar, ibadethanelerde saldırılardan ciddi etkilendi. Saldırılar sırasından on binlerce Filistinli hayatını kaybederken bir o kadar Filistinli ise yaralandı. Hastanelerinde zarar görmesi nedeniyle yaralı Filistinliler ise tedavi edilemeyecek duruma geldi.    Türkiye’de bulunan birçok yardım kuruluşu, vatandaşlar ise Filistinlilere yardım için seferber oldu. Bu seferberliğe Düzce Halk Eğitim Merkezi’nde katıldı. Düzce Halk Eğitimi Merkezi ve bütün ilçelerimizdeki Halk Eğitimi Merkezlerindeki kurslarımızda dikilen iç giyim, yeni doğan setleri, polar battaniye, eşofman takımları, yaş guruplarına göre alt-üst takımlar, etek, elbise ve maske gibi ürünler özenle hazırlanarak Filistinlilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.    Düzce Halk Eğitim merkezi usta öğreticileri yaptıkları açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlünün öncülüğünde başlatılan Gazze’deki abluka altında yaşam mücadelesi veren kadın ve çocuklara yardım eli uzatıyoruz. Düzce Halk Eğitimi Merkezi ve bütün ilçelerimizdeki Halk Eğitimi Merkezlerindeki kurslarımızda dikilen iç giyim, yeni doğan setleri, polar battaniye, eşofman takımları, yaş guruplarına göre alt-üst takımlar, etek, elbise ve maske gibi ürünler özenle hazırlandı. Kursiyerlerimizin kendi imkânlarıyla aldıkları kumaşlar, yine kendi elleriyle kurslarımızda dikildi ve Gazze’ye ulaştırılmak üzere Mersin Halk Eğitimi Merkezine ulaştırılmak üzere dualarla yola çıktı. Emeği geçen bütün kursiyer ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Rabbim niyetlerimizi kabul etsin” diye konuştular.
HEM Kursiyerleri ve öğretmenleri Filistinler için seferber oldu
Halk Eğitim Merkezi, Gazze’de İsrail’in uyguladığı insanlık dışı muamele karşısında mağduriyet yaşayan Filistinliler için harekete geçti. Düzce Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, kurslarda diktikleri giyim eşyalarını Filistinlilere ulaştırılmak üzere gönderdi. 
 

Geçen yıl 7 Ekim’de başlayan İsrail saldırıları ile Gazze’de büyük insanlık dramı yaşanıyordu. Yaklaşık 5. Ayına giren saldırılarda İsrail Gazze’de Filistinlilere bomba ve kullanımı yasak mühimmatla saldırırken hastaneler, okullar, ibadethanelerde saldırılardan ciddi etkilendi. Saldırılar sırasından on binlerce Filistinli hayatını kaybederken bir o kadar Filistinli ise yaralandı. Hastanelerinde zarar görmesi nedeniyle yaralı Filistinliler ise tedavi edilemeyecek duruma geldi. 
 

Türkiye’de bulunan birçok yardım kuruluşu, vatandaşlar ise Filistinlilere yardım için seferber oldu. Bu seferberliğe Düzce Halk Eğitim Merkezi’nde katıldı. Düzce Halk Eğitimi Merkezi ve bütün ilçelerimizdeki Halk Eğitimi Merkezlerindeki kurslarımızda dikilen iç giyim, yeni doğan setleri, polar battaniye, eşofman takımları, yaş guruplarına göre alt-üst takımlar, etek, elbise ve maske gibi ürünler özenle hazırlanarak Filistinlilere ulaştırılmak üzere yola çıktı. 
 

Düzce Halk Eğitim merkezi usta öğreticileri yaptıkları açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlünün öncülüğünde başlatılan Gazze’deki abluka altında yaşam mücadelesi veren kadın ve çocuklara yardım eli uzatıyoruz. Düzce Halk Eğitimi Merkezi ve bütün ilçelerimizdeki Halk Eğitimi Merkezlerindeki kurslarımızda dikilen iç giyim, yeni doğan setleri, polar battaniye, eşofman takımları, yaş guruplarına göre alt-üst takımlar, etek, elbise ve maske gibi ürünler özenle hazırlandı. Kursiyerlerimizin kendi imkânlarıyla aldıkları kumaşlar, yine kendi elleriyle kurslarımızda dikildi ve Gazze’ye ulaştırılmak üzere Mersin Halk Eğitimi Merkezine ulaştırılmak üzere dualarla yola çıktı. Emeği geçen bütün kursiyer ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Rabbim niyetlerimizi kabul etsin” diye konuştular.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.