Bu bitkinin tohumunda binlerce şifa var! Sivilceleri kurutuyor, kolesterolü düşürüyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 23.01.2024 - 16:39, Güncelleme: 23.01.2024 - 16:39
 

Bu bitkinin tohumunda binlerce şifa var! Sivilceleri kurutuyor, kolesterolü düşürüyor

Keten tohumu cilt ve beden sağlığını koruyor. Keten tohumu yoğurtla beraber tüketildiğinde zayıflama sağlıyor. Peki keten tohumu metabolizma hızlandırıyor mu?
Keten tohumu iştah kapatıyor. Çok uzun süre mideyi tok tutuyor. Keten tohumu jeli adeta botoks kadar cildi iyileştiriyor. İşte detaylar... Keten tohumu nedir? Keten tohumu, keten bitkisinin meyvelerinden elde edilen bir besindir. İnsan vücudu üzerinde onarıcı bir etkiye sahip olan keten tohumu içinde yer alan linamarin, protein ve sabit yağlar ile Omega 3 yağı olarak kullanılabiliyor. Alternatif tıp ürünleri arasında yer alan bu tohumun vücuda sayısız faydası bulunuyor. Keten tohumunun faydaları neler? Yüksek lif oranına sahip olan keten tohumu, sağlıklı kilo vermeye yardımcı oluyor. Antioksidan bakımından zengin olma özelliği ile kanseri önlüyor. Diyabetin tedavisinde kullanılıyor. Kolesterolü düşürüyor, kalp sağlığını koruyor. Sivilceli ciltlere iyi geliyor, iltihaplı bölgeleri iyileştiriyor. Kırılan saç ve tırnakları güçlendiriyor. Yüksek bir protein kaynağı olan keten tohumu, uzun süre tok tutuyor. Kabızlığı önlüyor, sindirim sistemine fayda sağlıyor. Yüksek besin değerleri ile enerjiyi yükseltiyor.
Keten tohumu cilt ve beden sağlığını koruyor. Keten tohumu yoğurtla beraber tüketildiğinde zayıflama sağlıyor. Peki keten tohumu metabolizma hızlandırıyor mu?

Keten tohumu iştah kapatıyor. Çok uzun süre mideyi tok tutuyor. Keten tohumu jeli adeta botoks kadar cildi iyileştiriyor. İşte detaylar...

Keten tohumu nedir?


Keten tohumu, keten bitkisinin meyvelerinden elde edilen bir besindir. İnsan vücudu üzerinde onarıcı bir etkiye sahip olan keten tohumu içinde yer alan linamarin, protein ve sabit yağlar ile Omega 3 yağı olarak kullanılabiliyor. Alternatif tıp ürünleri arasında yer alan bu tohumun vücuda sayısız faydası bulunuyor.

Keten tohumunun faydaları neler?


Yüksek lif oranına sahip olan keten tohumu, sağlıklı kilo vermeye yardımcı oluyor.


Antioksidan bakımından zengin olma özelliği ile kanseri önlüyor.

Diyabetin tedavisinde kullanılıyor.

Kolesterolü düşürüyor, kalp sağlığını koruyor.

Sivilceli ciltlere iyi geliyor, iltihaplı bölgeleri iyileştiriyor.


Kırılan saç ve tırnakları güçlendiriyor.

Yüksek bir protein kaynağı olan keten tohumu, uzun süre tok tutuyor.

Kabızlığı önlüyor, sindirim sistemine fayda sağlıyor.

Yüksek besin değerleri ile enerjiyi yükseltiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.