Düzce’de ihtiyaç sahiplerine Askıda ekmek bile yetişmiyor

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 01.11.2023 - 13:18, Güncelleme: 01.11.2023 - 13:20
 

Düzce’de ihtiyaç sahiplerine Askıda ekmek bile yetişmiyor

Düzce’de Atatürk Bulvarı üzerinde bir esnaf tarafından başlatılan askıda ekmek poşetinde ekmek kalmaması hem vatandaşın hem de gerçek ihtiyaç sahiplerini tepkisine neden oluyor.
İhtiyaç sahibi ailelerin sofralarında yer alması için Osmanlı döneminde başlatılan askıda ekmek uygulaması günümüzde de bazı esnaflar tarafından devam ettirilmeye çalışılıyor. Veren el ile alan elin gizli kaldığı uygulamada ihtiyaç sahibi olmayan bazı vatandaşlar ile ülkelerinden Düzce’ye kaçan yabancı vatandaşlar uygulamayı bilmeyince askıda ekmek tutmak zor oluyor. Askıdaki ekmeği gören vatandaşlar, konulan ekmekleri alıp gidince gerçek ihtiyaç sahipleri ise ekmeksiz kalıyor. Askıda ekmek uygulamasını başlatan esnafı ve gerçek ihtiyaç sahipleri ise bu duruma tepki gösteriyor. Vatandaşlar, “Düzce’de ihtiyaç sahibi ne çok aile varmış. Askıya konan ekmekler hemen bitiyor. Ya da ekmek pahalı olduğu için ekmeğe para vermek istemeyenler ihtiyaç sahipleri için konulan ekmekleri alıp yiyorlar” diyerek tepki gösterdiler.
Düzce’de Atatürk Bulvarı üzerinde bir esnaf tarafından başlatılan askıda ekmek poşetinde ekmek kalmaması hem vatandaşın hem de gerçek ihtiyaç sahiplerini tepkisine neden oluyor.

İhtiyaç sahibi ailelerin sofralarında yer alması için Osmanlı döneminde başlatılan askıda ekmek uygulaması günümüzde de bazı esnaflar tarafından devam ettirilmeye çalışılıyor. Veren el ile alan elin gizli kaldığı uygulamada ihtiyaç sahibi olmayan bazı vatandaşlar ile ülkelerinden Düzce’ye kaçan yabancı vatandaşlar uygulamayı bilmeyince askıda ekmek tutmak zor oluyor. Askıdaki ekmeği gören vatandaşlar, konulan ekmekleri alıp gidince gerçek ihtiyaç sahipleri ise ekmeksiz kalıyor. Askıda ekmek uygulamasını başlatan esnafı ve gerçek ihtiyaç sahipleri ise bu duruma tepki gösteriyor. Vatandaşlar, “ Düzce’de ihtiyaç sahibi ne çok aile varmış. Askıya konan ekmekler hemen bitiyor. Ya da ekmek pahalı olduğu için ekmeğe para vermek istemeyenler ihtiyaç sahipleri için konulan ekmekleri alıp yiyorlar” diyerek tepki gösterdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.