Vali Aslan’ın okuduğu Cumhuriyet şiiri yürekleri kabarttı

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 30.10.2023 - 10:37, Güncelleme: 30.10.2023 - 10:46
 

Vali Aslan’ın okuduğu Cumhuriyet şiiri yürekleri kabarttı

Cumhuriyetin 100. Yılı onuruna düzenlenen 100. Yıl resepsiyonunda Vali Selçuk Aslan’ın okuduğu şiir damga vurdu. Cumhuriyeti en güzel mısralarla anlatan Cumhuriyet şiiri büyük beğeni topladı.
Cumhuriyetin ilanının 100. dolayısıyla Mutfak Sanatları Merkezi’nde Vali Selçuk Aslan ve Eşi Pınar Aslan, Cumhuriyet onuruna resepsiyon verdi. Milletvekili Ercan Öztürk, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşların katıldığı resepsiyon Vali selçuk Aslan ve eşi Pınar Aslan’ın davetlileri kapıda karşılaması ile başladı. Resepsiyonda ayrıca 100. Yıl pastası da kesildi. Pastayı Vali Selçuk Aslan ve eşi Pınar Aslan, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile 15 Temmuz’da FETÖ silahlı terör örgütü üyelerince şehit edilen Ufak Baysan’ın babası Ramazan ve annesi Hanife Baysan 100. Yıl pastasını birlikte kesti. Ardından konuşma yapan Vali Selçuk Aslan; ”Cumhuriyetimizin 100. yılı coşkuyla kutluyoruz. Bugün cumhuriyetimizin 1. Asrını devirmesini ve 100. Doğum gününü kutladık. Allah tam bağımsız cumhuriyetimizin ve demokrasimizin nice nice asırlara erişmesini nasip etsin” diyerek Mülki olarak bilinen Aslan Avşarbey’in yazdğı Cumhuriyet sana emanet şiirini okudu. İşte Selçuk Aslan’ın okuduğu o şiir; CUMHURİYET SANA EMANET Ey oğul; Canını yurdundan üstün tutanın/ Ne şerefi olur ne hürriyeti / Bedeli can olan aziz vatanın / O yüzden bizimdir tek mülkiyeti. / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Unutma öyle bir vakit gelecek / Bugün dost olanlar düşman olacak / Karşısında yine Türk’ü bulacak / Her kimin yıkmaya varsa niyeti / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Gözün açık aklın zinde olmalı / Kılıcın her daim kında olmalı / Öz canından bile önde olmalı / Ona sahip çıkma mecburiyeti / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Ders ver çarpık oyun kurgulayana / Türk’ün tarihini yargılayana / Aç göster aslını sorgulayana / Ata’nın yüz yıllık has emaneti / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Çalışkanlık varken senin mayanda / Tembelliğe düşüp kalma ziyanda / Aslını unutma senin sayende / Aşarız her türlü mahrumiyeti / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Cumhuriyet adlı ulu çınarın / Muhafızı sensin bugün ve yarın / Onun köklerinden doğan pınarın / Suları yeşertsin medeniyeti / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Haykır Türk’ün ruhu sinsin sesine / Haykır ki melekler insin sesine / Haykır yoldaş olsun son nefesine / Mülkî’nin sana bu tek vasiyeti: / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!  Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Resepsiyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması ile sona erdi.  
Cumhuriyetin 100. Yılı onuruna düzenlenen 100. Yıl resepsiyonunda Vali Selçuk Aslan’ın okuduğu şiir damga vurdu. Cumhuriyeti en güzel mısralarla anlatan Cumhuriyet şiiri büyük beğeni topladı.

Cumhuriyetin ilanının 100. dolayısıyla Mutfak Sanatları Merkezi’nde Vali Selçuk Aslan ve Eşi Pınar Aslan, Cumhuriyet onuruna resepsiyon verdi. Milletvekili Ercan Öztürk, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşların katıldığı resepsiyon Vali selçuk Aslan ve eşi Pınar Aslan’ın davetlileri kapıda karşılaması ile başladı.

Resepsiyonda ayrıca 100. Yıl pastası da kesildi. Pastayı Vali Selçuk Aslan ve eşi Pınar Aslan, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile 15 Temmuz’da FETÖ silahlı terör örgütü üyelerince şehit edilen Ufak Baysan’ın babası Ramazan ve annesi Hanife Baysan 100. Yıl pastasını birlikte kesti.

Ardından konuşma yapan Vali Selçuk Aslan; ”Cumhuriyetimizin 100. yılı coşkuyla kutluyoruz. Bugün cumhuriyetimizin 1. Asrını devirmesini ve 100. Doğum gününü kutladık. Allah tam bağımsız cumhuriyetimizin ve demokrasimizin nice nice asırlara erişmesini nasip etsin” diyerek Mülki olarak bilinen Aslan Avşarbey’in yazdğı Cumhuriyet sana emanet şiirini okudu. İşte Selçuk Aslan’ın okuduğu o şiir;

CUMHURİYET SANA EMANET

Ey oğul;

Canını yurdundan üstün tutanın/ Ne şerefi olur ne hürriyeti / Bedeli can olan aziz vatanın / O yüzden bizimdir tek mülkiyeti. / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Unutma öyle bir vakit gelecek / Bugün dost olanlar düşman olacak / Karşısında yine Türk’ü bulacak / Her kimin yıkmaya varsa niyeti / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Gözün açık aklın zinde olmalı / Kılıcın her daim kında olmalı / Öz canından bile önde olmalı / Ona sahip çıkma mecburiyeti / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Ders ver çarpık oyun kurgulayana / Türk’ün tarihini yargılayana / Aç göster aslını sorgulayana / Ata’nın yüz yıllık has emaneti / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Çalışkanlık varken senin mayanda / Tembelliğe düşüp kalma ziyanda / Aslını unutma senin sayende / Aşarız her türlü mahrumiyeti / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Cumhuriyet adlı ulu çınarın / Muhafızı sensin bugün ve yarın / Onun köklerinden doğan pınarın / Suları yeşertsin medeniyeti / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Haykır Türk’ün ruhu sinsin sesine / Haykır ki melekler insin sesine / Haykır yoldaş olsun son nefesine / Mülkî’nin sana bu tek vasiyeti: / Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!  Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Resepsiyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.