İki kişinin zor taşıdığı balıklar, vatandaşın gözdesi oldu

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 03.10.2023 - 10:08, Güncelleme: 03.10.2023 - 10:08
 

İki kişinin zor taşıdığı balıklar, vatandaşın gözdesi oldu

Balıkçı tezgahında ki 1 metre 70 santimlik balığı taşımak kolay olmadı. Balıkçıların tartıdan zorlukla kaldırdığı yayın balıkları vatandaşların ilgi odağı oldu. 33 Yıllık balıkçı Ziya Yıldırım, kocaman yayın balığıyla 60 kişinin doyabileceğini söyledi.
  Düzce’de balıkçı tezgahına asılan 1 metre 70 santim boyundaki balık, vatandaşların ilgi odağı oldu. Genellikle Kızılırmak’ta yetişe dev yayın balığı sezonun başlamasıyla tezgah açan balıkçıların vitrinlerinde yerini almaya başladı. Düzce’ye getirilen yayın balığı ise vatandaşların ilgi odağı oldu. Balığı tezgahın önünde asılı gören vatandaşlar dev yayın balığı ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.   Yayın balığını Düzce’ye getiren 33 yıllık balıkçı Ziya Yıldırım, 1 metre 70 santimetre olan balıkla 60 kişinin rahatlıkla doyacağını belirterek şunları söyledi; “33 yıldır balıkçılık yapıyorum. Bugün tezgahlarımıza Yayın balığı getirdik. Bu balığımız Kızılırmak'ta, akarsularda nehirlerde tatlı suyun olduğu yerlerde yetişiyor. Yayın balığı tezgahımıza Çorum'dan geldi. Çorum'da bu işi yapan arkadaşlarımız var, onlar bu balığı tutar bizde onlardan alır vatandaşa satışa sunarız. Getirdiğimiz Yayın balığı şuan 35 kilo civarındadır, boyu ise ben 1.60 boyundayım benle aynı boyda neredeyse. Merak edilen soru ise kilogram fiyatı, kilogram fiyatı bu balığın 120 lira. 60 kişilik bir aileyi rahatça doyurur.”   Yayın balığı ise kısa süre tezgahta sergilenmesinin ardından parçalanarak sofralarında yemek isteyen balık tutkunlarına satılacak.
Balıkçı tezgahında ki 1 metre 70 santimlik balığı taşımak kolay olmadı. Balıkçıların tartıdan zorlukla kaldırdığı yayın balıkları vatandaşların ilgi odağı oldu. 33 Yıllık balıkçı Ziya Yıldırım, kocaman yayın balığıyla 60 kişinin doyabileceğini söyledi.

 

Düzce’de balıkçı tezgahına asılan 1 metre 70 santim boyundaki balık, vatandaşların ilgi odağı oldu. Genellikle Kızılırmak’ta yetişe dev yayın balığı sezonun başlamasıyla tezgah açan balıkçıların vitrinlerinde yerini almaya başladı. Düzce’ye getirilen yayın balığı ise vatandaşların ilgi odağı oldu. Balığı tezgahın önünde asılı gören vatandaşlar dev yayın balığı ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

  Yayın balığını Düzce’ye getiren 33 yıllık balıkçı Ziya Yıldırım, 1 metre 70 santimetre olan balıkla 60 kişinin rahatlıkla doyacağını belirterek şunları söyledi; “33 yıldır balıkçılık yapıyorum. Bugün tezgahlarımıza Yayın balığı getirdik. Bu balığımız Kızılırmak'ta, akarsularda nehirlerde tatlı suyun olduğu yerlerde yetişiyor. Yayın balığı tezgahımıza Çorum'dan geldi. Çorum'da bu işi yapan arkadaşlarımız var, onlar bu balığı tutar bizde onlardan alır vatandaşa satışa sunarız. Getirdiğimiz Yayın balığı şuan 35 kilo civarındadır, boyu ise ben 1.60 boyundayım benle aynı boyda neredeyse. Merak edilen soru ise kilogram fiyatı, kilogram fiyatı bu balığın 120 lira. 60 kişilik bir aileyi rahatça doyurur.”

  Yayın balığı ise kısa süre tezgahta sergilenmesinin ardından parçalanarak sofralarında yemek isteyen balık tutkunlarına satılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.