Gölyaka’ya bağlı Sarıdere Köyü’ne hayırseverleri bekliyor

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 18.02.2024 - 17:06, Güncelleme: 18.02.2024 - 17:12
 

Gölyaka’ya bağlı Sarıdere Köyü’ne hayırseverleri bekliyor

Düzce’de 2022 tarihinde meydana gelen depremin merkez üssü olan Gölyaka’ya bağlı Sarıdere Köyü’nde ağır hasar alarak yıkılan camii hayır severlerin yardımını bekliyor.
23 Kasım 2022 tarihinde Gölyaka’nın Sarıdere Köyü merkez üssü olan 6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremde Sarıdere’de fay hattı üzerinde bulunan camii ile birlikte 9 ev ağır hasar alırken Düzce İl genelinde birçok camii, okul ve evde ağır hasar meydana gelmişti. Dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’da köyde incelemelerde bulunarak caminin en kısa sürede yeniden yapılacağını açıklamıştı. Ancak, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen büyük depremlerde devlet imkanları o bölgeye kaydırılınca yapımı neredeyse biten ciminin çalışmaları da yarım kaldı. Köylülerin kendi imkanlarıyla inşaatını sonuna getirdiği cami’nin geri kalan çalışmaları için ise hayırseverlerin yardımları bekleniyor. Köy Muhtarı Mustafa Baş; “Köyümüzün camisi 2022 yılında meydana gelen depremde ağır hasar almıştı. Ardından yapımı için çalışma başlatıldı. Ancak geldiğimiz noktada yaşanan ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremin ardından devlet imkanları bölgeye aktarıldığı için camimiz yarım kaldı. Hemen hemen dışı bitirilen camimizin mihrabı, iç donanımı, oymacılıığı kaldı. Bu noktada sonuna gelindi. Hayırseverlerimizin de camimizin bitirilmesi için yardımlarını bekliyoruz” dedi
Düzce’de 2022 tarihinde meydana gelen depremin merkez üssü olan Gölyaka’ya bağlı Sarıdere Köyü’nde ağır hasar alarak yıkılan camii hayır severlerin yardımını bekliyor.

23 Kasım 2022 tarihinde Gölyaka’nın Sarıdere Köyü merkez üssü olan 6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremde Sarıdere’de fay hattı üzerinde bulunan camii ile birlikte 9 ev ağır hasar alırken Düzce İl genelinde birçok camii, okul ve evde ağır hasar meydana gelmişti. Dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’da köyde incelemelerde bulunarak caminin en kısa sürede yeniden yapılacağını açıklamıştı. Ancak, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen büyük depremlerde devlet imkanları o bölgeye kaydırılınca yapımı neredeyse biten ciminin çalışmaları da yarım kaldı.

Köylülerin kendi imkanlarıyla inşaatını sonuna getirdiği cami’nin geri kalan çalışmaları için ise hayırseverlerin yardımları bekleniyor. Köy Muhtarı Mustafa Baş; “Köyümüzün camisi 2022 yılında meydana gelen depremde ağır hasar almıştı. Ardından yapımı için çalışma başlatıldı. Ancak geldiğimiz noktada yaşanan ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremin ardından devlet imkanları bölgeye aktarıldığı için camimiz yarım kaldı. Hemen hemen dışı bitirilen camimizin mihrabı, iç donanımı, oymacılıığı kaldı. Bu noktada sonuna gelindi. Hayırseverlerimizin de camimizin bitirilmesi için yardımlarını bekliyoruz” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.