FINDIK İHRACATI SON DURUM
FINDIK İHRACATI SON DURUM
Düzce’den 2026 yılının ilk ayında Avrupa Birliği ülkelerine 811,7 ton iç fındık ihraç edildi.
Kentten 2025 yılında ise toplam 16 bin 455 ton fındık gönderilmişti.Düzce’den ocak ayında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 811,7 ton iç fındık ihracatı gerçekleştirildi. Türkiye’nin dünya fındık üretimi ve ihracatındaki liderliği, Düzce’den yapılan sevkiyat rakamlarına da yansıdı.
Fındıkta dünya pazarının yaklaşık yüzde 70’ini elinde bulunduran Türkiye, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye ihracatını sürdürüyor. Türkiye genelinde binlerce ailenin geçim kaynağı olan fındık, ihracat gelirleri açısından da stratejik önem taşıyor.
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, 2026 yılının ocak ayında kentten Avrupa Birliği ülkelerine toplam 811,7 ton iç fındık gönderildi. Yapılan ihracat, yeni yılın ilk ayında fındık sektörünün hareketli başladığını ortaya koydu.
2025’te 16 bin 455 ton fındık gönderildi
Öte yandan Düzce’den 2025 yılı boyunca AB ülkelerine 16 bin 455 ton fındık ihracatı yapıldığı bildirildi. Yetkililer, Düzce’nin fındık üretimi ve ihracatındaki güçlü konumunu koruduğunu belirtti.
Uzmanlar, fındık ihracatındaki istikrarlı artışın hem üreticiye hem de bölge ekonomisine katkı sağladığını vurgularken, Avrupa pazarının Düzce fındığı için en önemli ihracat noktalarından biri olmayı sürdürdüğünü ifade ediyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

