FAO'dan Düzce'de inceleme

Çevre (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.10.2023 - 11:04, Güncelleme: 25.10.2023 - 11:04
 

FAO'dan Düzce'de inceleme

Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun'u ziyaret ederek, ilde tarımla ilgili yapılabilecek işbirlikleri için incelemelerde bulundu.
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun eşliğinde ilk olarak ilin kadın istihdamının teşvikine katkı sunmak amacıyla kurulan Kadın Emeği Merkezini gezen FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık’ı merkezin yönetim kurulu başkanı Nermin Alayıldız karşılayarak kadın girişimcilerine ait atölye ve dükkanları tanıtıp merkez hakkında bilgilendirme yaptı. 20 farklı alanda 4 kooperatif ve 35 kadın girişimci ile Düzce’de kadın emeğinin değerlendirildiği merkezi inceleyen Ayşegül Selışık, Nermin Alayıldız’a ve Kadın Emeği Merkezi girişimcilerine çalışmaları adına teşekkür etti. Düzce’nin Merkez Konaklı köyünde 10 da alanda tıbbi aromatik bitkilerden lavantanın üretimini yapan kadın çiftçi Esra Eser’in bahçesini ziyaret ekip lavanta üretimi dışında arıcılıkta yapan kadın çiftçiyle lavanta üretimi, bal üretimi ve ürünlerini nasıl işlediği hakkında bilgilendirildi. Daha sonra Kersendüz Tesisini ziyaret eden ekip üretim süreçleri hakkında bilgi alarak dünyada gıda israfının önüne geçilmesi ve gelecek için atılması gereken adımlar noktasında sohbetler gerçekleştirdi.Ayşegül Selışık, İl Müdürü Esra Uzun’la birlikte Vali Selçuk Aslan, Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ve protokol üyeleriyle, Düzce Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği'nce düzenlenen Düzce’de Gastronomi ve Coğrafi İşaretli Ürünler sunumuna katıldı.
Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun'u ziyaret ederek, ilde tarımla ilgili yapılabilecek işbirlikleri için incelemelerde bulundu.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun eşliğinde ilk olarak ilin kadın istihdamının teşvikine katkı sunmak amacıyla kurulan Kadın Emeği Merkezini gezen FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık’ı merkezin yönetim kurulu başkanı Nermin Alayıldız karşılayarak kadın girişimcilerine ait atölye ve dükkanları tanıtıp merkez hakkında bilgilendirme yaptı. 20 farklı alanda 4 kooperatif ve 35 kadın girişimci ile Düzce’de kadın emeğinin değerlendirildiği merkezi inceleyen Ayşegül Selışık, Nermin Alayıldız’a ve Kadın Emeği Merkezi girişimcilerine çalışmaları adına teşekkür etti.


Düzce’nin Merkez Konaklı köyünde 10 da alanda tıbbi aromatik bitkilerden lavantanın üretimini yapan kadın çiftçi Esra Eser’in bahçesini ziyaret ekip lavanta üretimi dışında arıcılıkta yapan kadın çiftçiyle lavanta üretimi, bal üretimi ve ürünlerini nasıl işlediği hakkında bilgilendirildi. Daha sonra Kersendüz Tesisini ziyaret eden ekip üretim süreçleri hakkında bilgi alarak dünyada gıda israfının önüne geçilmesi ve gelecek için atılması gereken adımlar noktasında sohbetler gerçekleştirdi.Ayşegül Selışık, İl Müdürü Esra Uzun’la birlikte Vali Selçuk Aslan, Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ve protokol üyeleriyle, Düzce Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği'nce düzenlenen Düzce’de Gastronomi ve Coğrafi İşaretli Ürünler sunumuna katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.