FAO tarafından gıda kahramanları seçildi

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 21.10.2025 - 20:45, Güncelleme: 21.10.2025 - 20:45
 

FAO tarafından gıda kahramanları seçildi

Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı mezunu arıcılık teknikerleri, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından, ‘Gıda Kahramanı’ seçildi.
FAO, Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen "Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma için Kırsal Kesimdeki Kadınlar ve Gençler İçin Daha Güçlü Bir Kırsal Ekonominin Desteklenmesi" projesi kapsamında mezunlar; Züleyha Ceylan, Nurcan Tekneci ve Mücahit Kılıç, gösterdikleri özverili çalışmalarla Gıda Kahramanı unvanına layık görüldü. Ankara’da düzenlenen ödül törenine; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun katılım sağlarken, bu yılın "İlham Veren Gıda Kahramanı" ödülü, mezunumuz Tekniker Mücahit Kılıç’a temsilen verildi. Projeye katkı sağlayan mezunlarımızın ilham veren yaşam öyküleri, belgesel formatında ölümsüzleştirilirken; belgesel, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde eş zamanlı olarak tüm dünyada gösterime sunuldu. Arıcılık Programı mezunlarından Züleyha Ceylan belgeseldeki konuşmasında; "Arıların sesi bana terapi gibi geliyor, arıcılık teknikeri olduktan sonra köyümde kendi yolumu çizdim. Bal üretmekle kalmadım hayallerimi de kovana koydum" ifadelerini kullandı.
Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı mezunu arıcılık teknikerleri, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından, ‘Gıda Kahramanı’ seçildi.

FAO, Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen "Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma için Kırsal Kesimdeki Kadınlar ve Gençler İçin Daha Güçlü Bir Kırsal Ekonominin Desteklenmesi" projesi kapsamında mezunlar; Züleyha Ceylan, Nurcan Tekneci ve Mücahit Kılıç, gösterdikleri özverili çalışmalarla Gıda Kahramanı unvanına layık görüldü.

Ankara’da düzenlenen ödül törenine; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun katılım sağlarken, bu yılın "İlham Veren Gıda Kahramanı" ödülü, mezunumuz Tekniker Mücahit Kılıç’a temsilen verildi.

Projeye katkı sağlayan mezunlarımızın ilham veren yaşam öyküleri, belgesel formatında ölümsüzleştirilirken; belgesel, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde eş zamanlı olarak tüm dünyada gösterime sunuldu.

Arıcılık Programı mezunlarından Züleyha Ceylan belgeseldeki konuşmasında; "Arıların sesi bana terapi gibi geliyor, arıcılık teknikeri olduktan sonra köyümde kendi yolumu çizdim. Bal üretmekle kalmadım hayallerimi de kovana koydum" ifadelerini kullandı.

Düzce HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.