Düzce’de Kadın Yetiştiriciye Büyük Destek! 42 Angus Düve Verildi, 16 Buzağı Doğdu

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 07.03.2026 - 18:45, Güncelleme: 07.03.2026 - 18:45
 

Düzce’de Kadın Yetiştiriciye Büyük Destek! 42 Angus Düve Verildi, 16 Buzağı Doğdu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek” projesi kapsamında Düzce’de 4 yetiştiriciye toplam 42 adet Aberdeen-Angus damızlık düve verildi. Proje sayesinde 16 buzağı doğarken yetiştiricilere hayvan başına aylık 1.500 TL destek sağlanıyor.
Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi kapsamında Düzce’de kadın yetiştiricilere verilen etçi ırk düve desteği sonuç vermeye başladı. Proje ile 4 yetiştirici işletmesine toplam 42 adet Aberdeen-Angus damızlık düve kazandırılırken, şu ana kadar 16 buzağı doğumu gerçekleşti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek” projesi kapsamında Düzce’de hayvancılık faaliyetlerine önemli bir katkı sağlandı. Proje çerçevesinde etçi ırk damızlık gebe düve alımına hak kazanan kadın yetiştirici Hasbiye Kırbaş, Esra Uzun tarafından ziyaret edildi. İşletmede İnceleme Yapıldı Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, **Konuralp Şehit Hüseyin Kıl Mahallesi’nde bulunan işletmede incelemelerde bulundu. Ziyarette proje kapsamında alınan hayvanların durumu ve işletmenin faaliyetleri hakkında bilgi alındı. Uzun, kadın yetiştirici Hasbiye Kırbaş ile hayvancılık çalışmaları üzerine sohbet ederek üretim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 42 Angus Düve İşletmelere Kazandırıldı Proje kapsamında Düzce’de şu ana kadar 4 yetiştirici toplam 42 adet Aberdeen-Angus cinsi etçi ırk damızlık gebe düveyi uygun şartlarla temin ederek işletmelerine kazandırdı. Projenin sahada olumlu sonuçlar vermeye başladığı belirtilirken, bu kapsamda 16 buzağı doğumu gerçekleştiği açıklandı. Yetiştiricilere Aylık Destek Ödemesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan satın alan yetiştiricilere yapılan denetimlerin ardından hayvan başına aylık 1.500 TL olmak üzere 12 ay boyunca destekleme ödemesi sağlanıyor. Bu desteklerin, Türkiye’de etçi ırk damızlık üretimini artırarak kırmızı et üretiminde sürdürülebilirliğe katkı sunması hedefleniyor. Amaç: Yerli Üretimi Artırmak İl Müdürü Esra Uzun, bakanlık tarafından hayata geçirilen proje ile etçi ırk damızlık üretimi yapan işletme sayısının artırılmasının ve anaç hayvan varlığının güçlendirilmesinin amaçlandığını belirtti. Uzun, bu sayede Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu besilik hayvan materyalinin daha fazla yerli üretimle karşılanmasının ve kırmızı et arzında sürdürülebilirliğin sağlanmasının hedeflendiğini ifade ederek projenin Düzce için hayırlı olmasını temenni etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek” projesi kapsamında Düzce’de 4 yetiştiriciye toplam 42 adet Aberdeen-Angus damızlık düve verildi. Proje sayesinde 16 buzağı doğarken yetiştiricilere hayvan başına aylık 1.500 TL destek sağlanıyor.

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi kapsamında Düzce’de kadın yetiştiricilere verilen etçi ırk düve desteği sonuç vermeye başladı. Proje ile 4 yetiştirici işletmesine toplam 42 adet Aberdeen-Angus damızlık düve kazandırılırken, şu ana kadar 16 buzağı doğumu gerçekleşti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek” projesi kapsamında Düzce’de hayvancılık faaliyetlerine önemli bir katkı sağlandı. Proje çerçevesinde etçi ırk damızlık gebe düve alımına hak kazanan kadın yetiştirici Hasbiye Kırbaş, Esra Uzun tarafından ziyaret edildi.

İşletmede İnceleme Yapıldı

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, **Konuralp Şehit Hüseyin Kıl Mahallesi’nde bulunan işletmede incelemelerde bulundu. Ziyarette proje kapsamında alınan hayvanların durumu ve işletmenin faaliyetleri hakkında bilgi alındı. Uzun, kadın yetiştirici Hasbiye Kırbaş ile hayvancılık çalışmaları üzerine sohbet ederek üretim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

42 Angus Düve İşletmelere Kazandırıldı

Proje kapsamında Düzce’de şu ana kadar 4 yetiştirici toplam 42 adet Aberdeen-Angus cinsi etçi ırk damızlık gebe düveyi uygun şartlarla temin ederek işletmelerine kazandırdı. Projenin sahada olumlu sonuçlar vermeye başladığı belirtilirken, bu kapsamda 16 buzağı doğumu gerçekleştiği açıklandı.

Yetiştiricilere Aylık Destek Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan satın alan yetiştiricilere yapılan denetimlerin ardından hayvan başına aylık 1.500 TL olmak üzere 12 ay boyunca destekleme ödemesi sağlanıyor. Bu desteklerin, Türkiye’de etçi ırk damızlık üretimini artırarak kırmızı et üretiminde sürdürülebilirliğe katkı sunması hedefleniyor.

Amaç: Yerli Üretimi Artırmak

İl Müdürü Esra Uzun, bakanlık tarafından hayata geçirilen proje ile etçi ırk damızlık üretimi yapan işletme sayısının artırılmasının ve anaç hayvan varlığının güçlendirilmesinin amaçlandığını belirtti. Uzun, bu sayede Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu besilik hayvan materyalinin daha fazla yerli üretimle karşılanmasının ve kırmızı et arzında sürdürülebilirliğin sağlanmasının hedeflendiğini ifade ederek projenin Düzce için hayırlı olmasını temenni etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

Düzce Haber Merkezi

Düzce Haber, şehirde yaşanan son dakika gelişmelerini, asayiş olaylarını ve yerel gündemi anlık olarak okuyucularına ulaştıran dijital haber platformudur. Düzce merkezli yayın anlayışıyla hareket eden Düzce Hür Haber, kamuoyunu doğru ve güvenilir bilgilerle bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Düzce son dakika haberleri, trafik kazaları, belediye çalışmaları ve kent gündemindeki önemli gelişmeler bu sayfada yer almaktadır.