Düzce’de Akılalmaz Ceza: Otoyola Çıkmayan Traktöre Haciz Geldi
Düzce’de Akılalmaz Ceza: Otoyola Çıkmayan Traktöre Haciz Geldi
Düzce’de bir çiftçiye, traktörüyle otoyolda ihlalli geçiş yaptığı gerekçesiyle ceza kesildi. İtirazına rağmen düzeltilmeyen ceza sonrası banka hesaplarına haciz konulan çiftçi mağduriyet yaşadığını söyledi.
Düzce’de çiftçilik yapan Hüseyin Yıldız, traktörüne Kuzey Marmara Otoyolu’nda ihlalli geçiş yaptığı gerekçesiyle ceza kesildiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Yıldız, itirazına rağmen cezanın düzeltilmediğini ve banka hesaplarına haciz işlemi uygulandığını söyledi.

Düzce Merkez’e bağlı Düzköy’de çiftçilikle uğraşan Hüseyin Yıldız’a, 81 ABN 726 plakalı traktörünün 2023 yılında Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullandığı gerekçesiyle 4 bin 500 lira ceza tebliğ edildi.

“Traktör köyden dışarı çıkmadı”
Karara şaşırdığını ifade eden Yıldız, traktörünün en fazla 25 kilometre hız yapabildiğini ve köy dışına çıkmadığını belirtti.Yıldız, "Traktör köyden dışarı çıkmadı ki. Otoyolda hızlı gitmek gerekiyor ama bunun hızı 25 kilometre. Ayrıca köyden dışarı çıkmayan bir traktör, bahçede kullanıyorum. Otoyolda görülmüş. Nasıl görüldü ben de bilmiyorum. Zaten geçmesi mümkün değil ki, köyden dışarı çıkamaz" dedi.

İtiraz etti ama ceza iptal edilmedi
Yıldız, cezanın ardından ilgili kurumlara itirazda bulunduğunu söyledi. İddiaya göre yapılan telefon görüşmelerinde aracın traktör olduğunun tespit edildiği ve sistemdeki hatanın düzeltileceği kendisine iletildi.Ancak aradan geçen süreye rağmen cezanın iptal edilmediğini belirten Yıldız, banka hesaplarına haciz işlemi uygulandığını ifade etti.

Hesaplarına bloke konuldu
Tarımsal üretimin başladığı dönemde hesaplarındaki bloke nedeniyle işlem yapamadığını belirten Yıldız, gübre ve mazot desteği konusunda da sorun yaşadığını dile getirdi.
Yıldız, "İtirazımdan sonra Kuzey Marmara Otoyolu yetkilileriyle görüştüm. 'Siz herhangi bir ödeme yapmayın, biz düzelteceğiz. Traktör olduğu görüldü' denildi telefonda bana. Ben de düzelecek diye bekliyordum ama 10 gün önce bankadan aradılar. Kuzey Marmara Otoyolu sebebiyle haciz işlemi yapılmış banka hesaplarıma. Hesaplarımı kullanamıyorum. Gübre desteğini alamıyorum, mazot desteğini de vermiyorlar, orada kaldık. Tarlamı ekemez hale geldim. Yeniden itiraz ettim. 'Düzeltme yapılacak' dediler. 2025 yılından beri düzeltilmesini bekliyorum, düzelen bir şey yok. Şu anda mağdurum. Tam ekim zamanı geldi. Elimiz kolumuz bağlı. Mağduriyetimi nasıl gideririm bilmiyorum, uğraşacağız" ifadelerini kullandı.

Çiftçi mağduriyetinin giderilmesini istiyor
Hüseyin Yıldız, traktörünün otoyola çıkmasının mümkün olmadığını savunarak cezanın düzeltilmesini ve banka hesaplarındaki blokenin kaldırılmasını istedi.Yaşadığı süreç nedeniyle tarımsal faaliyetlerini aksatmak zorunda kaldığını belirten Yıldız, ekim döneminde mağduriyetinin giderilmesini beklediğini söyledi.
Düzce’de son dakika gelişmeleri ve tüm yerel haberler için Google’da “Düzce Hür Haber” yazarak sitemize ulaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

